Hiperaktivite

Tavuk_suyu_

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Nisan 2015
12.939
50.892
598
34
Merhaba Kadınlar klübü üyeleri,

Bir oğlum var 6 yasında. 3 ay sonra 7 olacak. Birinci sınıfa gidiyor ama online ders alıyoruz. Pandemiden dolayı göndermek istemedim. Okumayı yazmayı çok cabuk öğrendi. Akşam 9 buçukta uyur sabah 7 de uyanır. Düzenimiz de var.

Sorunumuza gelince aşırı hareketli. Bir de çok ama çok inatcı. Asla yerinde duramıyor. Ders yaparken bile sürekli hareket halinde. Çocuk ve ergen psikiyatri bölümüne, pedagoga , gelişim uzmanına ayrı ayrı götürdüm. Zeka testi de yapıldı. Doktor hiperaktivite tanısı koydu. Psikiyatri ilaç da verdi ama eşim ilacı kullanmak istemiyor. Enerjisini atsın diye tekvando kursuna yazdırmak için götürdüm hiç sevmedi . Pandemi azalınca yüzme kursuna göndereceğim.

Başka önerileriniz var mı? Ya da bizim gibi durumda olanlar neler yapıyorsunuz.

Lego lar rahatlatıcı bir aktiviye olabilir,ilgisi neyi çekiyorsa ona yönlendireceksiniz. Tekvandodan ziyade jimnastik daha iyi bir fikir gibi duruyor. Yazında yüzme kursu ilave olur neden olmasın. Prematüre mi doğdu acaba ?

Lego lar rahatlatıcı bir aktiviye olabilir,ilgisi neyi çekiyorsa ona yönlendireceksiniz. Tekvandodan ziyade jimnastik daha iyi bir fikir gibi duruyor. Yazında yüzme kursu ilave olur neden olmasın. Prematüre mi doğdu acaba ?
Hayır prematüre doğmadı.
Doğduğundan beri böyle. Hiç uykusu da yoktu bebekken. Saatlerce uyumazdı. Yazın yüzme kursuna göndereceğiz. Su Pandemi biraz azalsa hemen göndereyim zaten ama Malesef..

Legolara çok düşkün oynuyor ama çok sıkıl. 5 dk oynasa sıkılıp başka bir seye geçmek istiyor.

Jimnastik kursunda aklımda bulunsun.
Çizgi film izlerken bile sürekli ayakta ve hareket halinde ona rağmen yorulmuyor :(

Süt ve süt ürünleri tüketimi, paketli gıda hiperaktiviteye sebep olabiliyor. Doktor ömer saltan, doktor filiz gökaslan ve doktor hasan hüsnü eren farklı zamanlarda yazmıştı bu konuyu. Bir de akupunktur gibi kökeni çok eski bir ilim var, mizaç ilmi. Buna göre bedende sıcaklık artarsa uyku azalır, duygu geçişleri hızlanır, hiperaktivite ortaya çıkar. Sıcaklığı beslenme, yaşam tarzı ve duygular artırır ya da azaltır. Çocuğunuz ateş/safra mizaçlı olabilir ya da yanlış beslenme sebebiyle ateş/safra mizaca meyletmiş olabilir. Hangisi olursa olsun sadece beslenme programını düzenleyerek tedavisi mümkün sorun mizaçta ise. Instagramda eczacı fidan pesen bu konuda uzman. Ben de doğumdan sonra gelişen ürtiker için kendisinden danışmanlık aldım, 2 haftada sadece beslenme programi ile geçti ürtikerim.

Instagramdan bakacağım mutlaka.
Zaten sıcağı seven bir çocuk değil. Hiç sevmiyor. Sütü be yoğurdu baya tüketiyor. Özellikle yoğurdu fazla tüketiyor. Et ve et ürünlerini hiç sevmiyor. Daha yeni yeni köfte yemeye başladı. Kan değerleri normal çıkıyor. Doktor balık yağı önerdi. Et , balık , tavuk tüketmesini için. Şeker , çikolata zaten yedirmiyorum.

Back