• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiperaktivite bozukluğu ve dikkat eksikliği tedavisi

sebilidestan

Guru
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2008
79
12
298
Oğlum 2010 doğumlu ve davranış bozukluğu ve h.aktivite tanısı koyuldu ricus 25 ml verildi sizce bu çare mi? Kullanmalı niyim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Bu yönde deneyimleri olanlar bana yol gösterebilirse sevinirim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar ilacın çözüm olmadığını anlamış bulunmaktayım...
ayrıca davranış bozukluğu yokmuş oğlumda dikkat eksikliği varmış. teşisi doğru koyamıyorlar bazen birkaç yere götürmekte fayda varmış meğer..
dikkat eksikliği içinde özel dikkat dağınıklığı dersleri varmış bu dersleri özel olarak aldırıyorum ve daha da etkili inanın bilin diye yazıyorum
 
Merhaba
Bende hiperaktivite ve dikkat eksikliği bozukluğu var. Çok uzun düre 25 yaşıma kadar farkında bile olmadan çok zor bir hayat sürmüşüm. Çok araştırdım psikiyatriste gittim. İlaç kullandım uzun süre fakat zamanında doğru davranışları öğrenemediğim için ilaç sadece beni normal bir birey haline getirdi. Bu davranışları öğrenmek için psikologa başvurdum.
6 ay kadar grup terapisine katıldım. hatta genel bilgiyi aşşağı ekliyorum okuyun.
Gittiğim yer ben İstanbul' dayım bu nedenle Kadıköy' de bir yere gittim. sizde araştırın.
Hiperaktivite genel bilgi :

Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği


Hiperaktivite, aşırı hareketlilik bazı alanlara uzun süreli dikkatini odaklanamama, konsantre olamama durumudur. Hiperaktivite bir davranış bozukluğu değil, doğru davranışı öğrenmeyi engelleyen durumdur.


Dikkat eksikliği ve hiperaktivite durumunu 3 temel belirti ile ele alabiliriz. Bunlar;

Hiperaktivite : Aşırı hareketlilik
Dikkat eksikliği : Dikkat dağınıklığı ve bazı konulara odaklanma sorunu
Dürtüsellik : İçtepkisel, fevri harekler

Dikkat eksikliği genellikle çocukluk çağlarında göze çarpan bir durumdur, Ergenlik sonunda belirtiler kendiliğinden ortadan kalkabilir. Bazı durumlarda ise yetişkinlik de devam edebilir.

Tüm belirtiler aynı anda bir çocuk da gözlemlenmeye bilir. Bu durum 3 ana başlık da incelenebilir.

Dikkat eksikliği ağır bastığı durumlar

Hiperaktivite nin ağır bastığı Durumlar

Her ikisininde aynı anda ve şiddette görüldüğü durumlar.

Dikkat eksikliğinin ön planda olduğu hiperaktivite tanısı,

– Çocuk aşırı hareketli görülmese de

– Dikkatin çabuk dağılması

– Uzun süre dinleyememe

– Dikkatini ayrıntılara verememe

– Dikkatsizce hatalar yapma

– Unutkanlık

– Sürekli eşya kaybetme gibi davranışlar ile konulabilir.

Aşırı hareketlilik hiperaktivite tanısı;

Arkasına motor takılmışcasına sürekli hareket eden, ayak sallayan ellerini koyacak yer bulamayan, kıpır kıpır olma durumu olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte çocuk da dürtüsellik ön plandadır. Dürtüsellik çocuk da çok konuşma, söz almadan konuşma, konuşmayı sürekli bölme, soru sorulurken sonunu beklemeden cevap verme gibi belirtiler ile kendini gösterir. Aşırı hareketlilik hiperaktif tanısı uzun süre yerinde oturamayan, aşırı enerjik ve aktif bireyler için kullanılabilir.

Dikkat dağınıklığı ön planda olan çocuklarda genellikle okul başarısı etkilenirken, hiperaktivite ön planda olan çocuklarda kural gerektiren ortamlarda davranış problemleri yaşanır ve sonunu düşünmeden hareket etme problemi gelişmektedir.

Hiperaktivitenin toplumsal yapısı şu şekildedir. Toplumun %5-10 görülen yaygın bir davranış sorunudur. Çocuğun toplum içerisinde yaşadığı sorunlar şu şekilde sıralanabilir.

– Eğitim – öğrenim hayatında başarısızlık

– Madde bağımlılığına eğilim

– Şuça eğilim

– Sosyal olamama dışlanma gibi problemler.

Dikkat eksikliği ve hiperkativite müdahale ve önlemler, zamanında gözlemlenmeyen aşırı hareketlilik hiperaktivite durumu çocuğun dürtüselliğinin önüne geçememesi toplumdan soyutlanması, sosyal ilişkiler kuramamasına neden olarak bir toplumsal suç makinasına dönüşebilir.

Dikkat dağınıklığı ön planda olan, idare edilerek ortaokul hatta lise eğitimine kadar gelen çocuk ve ergen bireyler belkide çok zeki olduğu halde tedavi edilmemiş, gözden kaçırılmış olmaları dikkat dağınıklığının verdiği odaklanma sorunu yüzünden sınıfın en tembelleri arasına girmelerine sebep olacak ve özgüveni düşük bireyler olarak yetişeceklerdir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Üfff kendimde de hissediyorum bu belirtileri ben ....:( Mesela çok hızlı düşünür, çok hızlı konuşurum.Hızlı konuşunca bazı kelimeleri yuvarlarım..Anahtar, telefon nereye koyduğumu unuturum...Elim dursa ayağım oynar...Uzun süre sabit duramam...Çok tepkiselim, hemen tepki gösteririm..Sakarlıklarım oluyor ufak tefek..Ve bir konuşma uzun sürdüğü zaman dinleyememe durumundayım..Yani sıkılmaya başlıyorum..Resmen gözüm açık uyuyor gibiyim...:(((
 
***Reklam İçerikli Mesaj***
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Back