Paylaş
Image copyrightAP
Hindistan’da Şubat ayında Nepalli bir kadını tecavüz ettikten sonra öldürmekten suçlu bulunan yedi kişi idam cezasına çarptırıldı.
Ülkenin kuzeyindeki Haryana eyaletinde yaşayan 28 yaşındaki kadın, ortadan kaybolduğu sırada depresyon tedavisi görüyordu.
Kadının cesedi üç gün sonra bir tarlada bulundu.
Otopside kadına toplu halde tecavüz edildiği belirlendi.
Ayrıca kadının cinsel organına, taş, jilet ve çubuklar sokulduğu ortaya çıktı.
İdam kararını veren kadın yargıç Seema Singhal, bu cezalarla topluma güçlü bir mesaj göndermek istediğini belirtti, "Bir yargı görevlisi olmanın yanı sıra bir insanım ve kurbanın iniltisini duyabiliyorum" dedi.
Mahkumların asılarak idam edilecekleri belirtildi.
Davada suçlu bulunan sekizinci kişi reşit olmadığı için ıslah evinde.
İdam kararını veren kadın yargıç Seema Singhal, bu cezalarla topluma güçlü bir mesaj göndermek istediğini belirtti, "Bir yargı görevlisi olmanın yanı sıra bir insanım ve kurbanın iniltisini duyabiliyorum" dedi.
Iste böyle kadinlar lazim bizim ülkemizede,böyle hakimler, doktorlar, avukatlar, politikacilar. Böyle vicdanli, cesur, dürüst ve adil. Bakalim bir daha yapiyorlarmi bu gibi caniligi.
Özellikle kadinlarin gücüne inanirim hep. Erkek hakim olsaydi belki böyle düsünmeyi ve hissetmeyi beceremezdi.
Böyle yargiclari özlemisim vatanimda !
Geçen şubat ayında olmuş. Karar şimdi çıkmış. Yani önceki yıllarda yüzlerce tecavuzcuye idam kararı çıkıp uygulandigi halde bu tecavüz ve işkence gerçekleştirilmiş.
bu cümleleri kuran bu insan yargıç ,hukuk adamı ise tecavüzcü sırf takım elbise giydi diye iyi hal indirimi veren bizim hukuk adamları ne? ya da bizimkiler hukukçu mu insan mı?