'Hileli sınavlar ortaya çıktı' Bakın bu durum nasıl tespit edildi...

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Müfettişler, 2011’de yapılan sınavdaki 19 hatalı soruya, 1000 kişiden 688’inin aynı ‘doğru’ yanıtı vermesini ‘şüpheli’ olarak değerlendirdi. 8 üst düzey müdür hakkında soruşturma talep edildi.

Emniyet teşkilatında başlatılan soruşturmalar çerçevesinde komiser yardımcılığı sınavlarına yönelik yaptığı incelemede hatalı soruların ısrarla yöneltildiğini ve bir kısım adayların da yanlış olmasına rağmen bu sorularda ‘doğru’ kabul edilen şıkkı işaretlediğini tespit etti. İçişleri Bakanlığı müfettişleri öncelikle, soruların sınavlardan önce bazı adaylara dağıtılıp sınavı kazanmalarının sağlandığı ve böylelikle “usülsüzlük” yapılarak emniyet teşkilatı içinde farklı bir yapılanmanın oluşmasına zemin hazırlandığı iddiasını araştırdı.

Söz konusu iddianın merkezinde yeralan “komiser yardımcılığı” sınavlarını inceleyen müfettişlerin, bu kapsamda önemli tespitlere ulaştı. 2009-2012 yılları arasında yapılan 4 sınavı tek tek inceleyen müfettişler 100’er soru sorulan 2009’daki sınavda 12, 2010’daki sınavda 14, 2011’de 19 ve 2012’deki sınavda ise 5 yanlış soru sorulduğunu belirledi. Üstelik 2009’daki sınavda sorulan 12 yanlış sorudan 2’sinin 2011’de yapılan başpolislik sınavında da sorulduğu tespit edildi.

Araştırmalarda 2011’deki soru kitapçığında yeralan 19 hatalı soruya, sınava giren 1000 kişiden 688’nin aynı “doğru” yanıtı vermesi müfettişlerce “şüpheli” olarak değerlendirildi.

Adli soruşturma istendi

İncelemede, 2009 ve 2010’daki komiser yardımcılığına geçiş sınavlarında hazırlanan soruların resmi yazılı talimata rağmen ÖSYM’de isim ve imzası bulunan ancak ünvanı belirtilmeyen bir görevliye teslim edildiği ortaya çıktı. Böylelikle sınav sorularının güvenliğinin riskli hale geldiğini tespit edildi.

Bakanlığa teslim edilen raporda, sınavlardaki usulsüzlükler nedeniyle, sınavları koordine eden Emniyet Genel Müdür yardımcıları Mustafa Çankal, Mustafa Doğan Kılıç ve Ahmet Pek ile eğitim Dairesi Başkanı Metin Varol ile Polis Akademisi’nde sınav soruları hazırlama komisyonunda yeralan Ramazan Bal, Bedrettin Murat, Abdullah Alper Durmuş ile Eğitim Daire Başkan yardımcısı Mehmet Aybek yeraldı. Raporda, söz konusu üst düzey polis müdürleri hakkında adli soruşturma talep edildi.

Bakanlık 5 yönetici için soruşturma izni verirken, polis müdürleri Bal, Murat ve Durmuş hakkında soruşturma izni vermedi. Dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği öğrenildi. milliyet

2011 de yapılan sınavın hileli olduğu bugün mü ortaya çıkartılmış.
Neden acaba

2011 de yapılan sınavın hileli olduğu bugün mü ortaya çıkartılmış.
Neden acaba

Sence
Bak şimdi böyle yazınca kızılıyor ama sınavlara giren arkadaşlar burda defalarca dile getirdiğinde neler söylendi, şunu zamanında araştırsalardı ya, bunca insan hile hurda yüzünden mağdur olmazdı, kimbilir kaç kişinin hakkı yendi, günah değil mi?
İnsanlar bütün bir yıl sınava hazırlanıyor, onca emek, maddi manevi çaba, dökülen alın terinin hesabı ne olacak?
Ki bu sınav Emniyetle ilgili, birde kpss vs işin içine girince ohooooo.

Biz sorularin dagitildigini biliyoruz devlet daha yeni ogrendi. O kadar cirpindi insanlar hicbir sey yapilmadi. Kpss de yenilen haklari nasil oderler Allah bilir.

Ay bilemedim şimdi:26:neden aceba:26:
Burda bile basbas bağırdık hile var, hurda var diye ama duyurmadık sesimizi.
Çok hak yendi be Mune.
Yazık , binlerce insanın umutları, ekmekleri çalındı ellerinden.
En çokta neye kızıyorum biliyor musun?
2 yıl önce idi sanırım hakimlik sınavında 5 karı koca sınavı ful çekmişti.
Birer soruyu karı- koca farklı yapmayı bile akıl edemeyecek insanlar bu sınavlarda başarılı oldu.

Bir insanın ömrü boyunca kazanacağı paranın bu yolla elde edilmiş olması, başkalarının hakkıyla... Ne ağır bir yük.

Beraber yürüdük biz bu yollarda

Valla bak açık söyleyeyim, ben ev kadınıyım, hiç çalışma hayatım olmadı, bırak iş için sınavlara girmeyi, bir işe girmek için o şirketten bu şirkete koşturup acaba alırlar mı diye ümitlenmenin ne demek olduğunu bile bilmem mümkün değil fakat sitede insanları görüyorum sınavlar için gruplar kurup beraber sorular çözüyorlar, birbirlerine kaynak kitap öneriyorlar, dersanelere gidiyorlar, streslerini hissettiren yazılarını okuyorum, yıllardır sınavlara girenler var, atanamayanlar var, yani kısaca ciddi bir emek var, bunları görünce ve sınavlardaki hileleri, haksızlıkları okuyunca hem kızıyor, hem üzülüyorum, neden yani?

Tamam soruşturma yapılmış, belki parmağı olanlar ihtar alacak, işten el çektirilecek neyse artık ama hakkı yenenlerin hakkı teslim edilecek mi? O kadar emek üzüntünün karşılığı ne olacak?

:
Mağduriyetlerin giderilmesi pek mümkün görünmüyor.
Ne yapabilirler ki bu saatten sonra zaten.
Dediğin gibi bu sınavlar için senelerini harcayan insanlar var.
Umarım artık birilerinin umrundadır bu haksızlıklar.
Bundan sonra yapılmayacağına inanmak isterdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…