hikaye kitabı denetimi

aysun81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
26
1
88
merhaba arkadaslar çok sinir oldugum bir olay oldu aksam oğlum 7 yasında ve her gece en az 2 tane hikaye okuyoruz yatmadan önce dün aldıgım ve sözde denetimi Kültür Bakanlığınca yapılmıs (fligranı vardı cünkü) bir kitapta öyle ifadeler vardı ki ben okurken inanamadım. Bazılarını sizede aktarmak istiyorum - Hikayenin başı kralın bir kızı var ve kızı evleneceği gnçlere şart kosuyor kendisi öldügü taktirde eşide onla birlikte canlı canlı gömülecek - kitaptaki bir ifade aynen şöyle " ölümü gitgide yaklaşıyordu . İşte bu şekilde düşünüp , sağına soluna bakınırken tabutun bulundugu köşede yavaş yavaş cesede doğru yaklasan bir yılan gördü . onun cesedi yiyeceğini düşünen oğlan kılıcını çekerek ..... diye devam ediyo yılanı parçalara ayırma sahneleri . ... " başka bir hikayede gene çiftçi biraz saf olan karısına diyor ki " sen ufakken basının üstüne düşmüssün. kafan bugun bile çalışmıyor. sakın bir enayilikte bulunma . sonra sana öyle bir soğa çekerimki , izi bir yıl kalır bilmiş olasın dedi kocası ve sonra yola çıktı. ... bu ve buna benzer öyle akıl dısı anlatımlar varki ... biz oğlumla baska bir kitabı okuduk ama ben ondan sonra tüm kitabı bitirdim tek basıma .. Ve öyle kızgınımki minicik beyinlerin bilinç altına nasıl şeyler sokuluyor nasıl korkular yerleştirilmek isteniyor. Bunun bir denetimi yokmu bu kıtap nasıl satısa çıkar ve biz bu kıtabı unlu bir alışveriş merkezınden aldık. Bana akıl ver,in arkadaslar bu kitabuı nereye nasıl şıkayet etmeliyım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…