arkadaşlar 2,5 sene önce hpv ye bağlı bazı lezyonlar gelişmişti rahim ağzımda..biyopsi yapıldı ve sonuç lgsil (low grade sil==> düşük riskli rahim ağzı kanserine dönüşebilecek lezyonlar) çıktı..bu zaman zarfında hamile kalıp doğum yaptım bir kız bir oğlum oldu..bebekler 3 aylık olunca kontrole gittim..smear sonucum yine lgsil çıktı..doktorum kolposkopi yapıp tekrar biyopsi aldı ve şimdi sonuç hgsil (high grade sil==> yüksek riskli rahim ağzı kanserine dönüşebilecek lezyonlar) olmuş..sanıyorum pazartesi günü leep denen bir operasyon geçireceğim..
böyle bir süreçten geçen var mı?
ameliyat kolay mı?ağrı sızı vs oluyor mu?hastanede kalmama gerek olmayabilirmiş öyle mi?sonrası nasıl geçiyor?
ve en önemlisi kanser olmaktan kurtulabilecek miyim?benim miniminnacık iki bebeğim var..kendimle ilgili hiç bir kaygım yok ama onların annesiz kalması fikri beni benden ediyor..
senağlama senağlama senağlama
MErhaba
Leepten sonra kimse ugramiyor buraya galiba. Herkesin hersey yolunda mi gitti?
Benim 8 gundur kanamam var. Adet kanamaminda bu 8 gun icinde baslamasi gerekiyordu ama kanamam gittikce acik renge donuyor.
Ve cok afedersiniz parca seklinde geliyor bazen.
Leep sonrasi benimle deneyimlerini paylasacak arkadaslara ihtiyacim var. Baska bir sehirdeyim ve doktoruma kontrole gelmem cok kolay degil. Rastgele bir jinekologa da gitmek istemiyorum. Herkes bu konuda uzman degil.
Leep ten sonra neler oldu? Neler yasadiniz. Kanamadiniz mi? Ilk regliniz nasildi?
leep i yapan doktorun adi nedir? hangi sehirde?
biraz önce doktorumdan geldim. En son smearım ascus çıkmıştı, ben de kendi kendime bilmeden etmeden gerilemiş olabilir diye sevinmiştim.
Doktorum kolposkopi ile baktı lezyonum hala orada düzelme yok, gerileme yok. Nerdeyse bir sene olacak, gerçi bu arkadaşın normale dönebilmesi için 12-16 ay gibi bir süre gerekirmiş. Ben bu bekleme işini hiç sevmedim, normalde de sabırsızımdır zaten. 3 ayda 1 smear aldırmamdan da belli oluyordu zaten.
Doktorum takipten yanaydı ama lezyonda bir değişiklik olmadığını görünce "see and treat" seçeneğini uygulamamız gerekebilir dedi. Leep konizasyon önerdi, üst kısmını traşlayacağız dedi. Rahim ağzı-boyun kısmını kısaltmayacağımız için gebelikle ilgili hiçbir sorun olmayacak dedi. Haziran ayında olacağım sanırım bu ameliyatı. Beklemek bana uygun değilmiş onu gördüm.
Bu sene de evlenmeyi planlıyoruz ve bebek sahibi olmayı istiyorum. İnşallah her şey yolunda gider.
Leep olduktan sonraki süreçleri, patoloji sonucu, gebelik vs. konuşabileceğim arkadaşlar varsa dertleşmek isterim.
Evet benim doktorum da beklemekten yanaydi ama benim bu kadar ustune dustugumu gorunce leep onerdi, cok ince yapacagiz dedi. Stres en buyuk sorun evet ama hayat iste, bu hafta sonu ameliyat olayim diyordum dun isimde farkli bir pozisyona yonlendirilecegimi ogrendim, benim istegim disinda, gel de sinir stres olma. Kafam onla mesgul suanda ameliyati da dusunuyorum bi yandan ne zaman olsam diye.
Bu arada doktorum mete gungor canim.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
mete gungor icin iyi bir doktor oldugunu soluyorlar. canim ben de senin dedigin gibi bir islemden gectim. 1 yil kadar once doktor bana cok ince bir tabaka alip patolojiye gonderelim dedi bende kabul ettim ve aniden ameliyathanede buldum kendimi. sorun sadece ameliyat olmak degil cunki ameliyat bir kurtulus yolu degil bunu soylemek zorundayim. zaten bu hastalik ya gerileyeceki ya gerileyecek evet yanlis okumadin yani bu hastalik kendi seyrinde iyilesmek zorunda o yuzden gidip milyarlar dokmene gerek yok. ama sen bilirsin. cunki ben kabul ettim ve ameliyat oldum leep yapildi cok ince bi tabaka alindi kazindi yani orasi ama 3 ay sonra baktilarki smear testinde yine hucre degisikligi vardi ve kolposkopi yapildi ordada yine lezyon goruldu. doktor konik leep yapmaliyiz bu kez dedi kendimi kurbanlik koyun gibi hissettim bu kez kabul etmedim. dedimki bu da Allahtan derdi veren Allahsa eminim dermanini da o verir dedim ve ikinciye ameliyat olmadim. 4 ay once yine kolposkopye gittigimde (baska doktor) bana bekleyelim dedi. bende oyle yapiyorum. bol bol dua ediyorum.
eger mete gungor ameliyati gerek gormediyse olma derim. korkmanada gerek yok cunki iyilesceksin….
Merhaba arkadaşlar.. Bende de düşük dereceli hücre değişimi çıktı ve önümüzdeki günlerde LEEP yapılacak.. İnanılmaz ön yargılıyım ve çok korkuyorum ameliyat olmaktanLütfen olan biri LEEP in nasıl yapıldığı anesteziye gerek olup olmadı konusunda bilgi verebilir mi
Canım benim cin 1 ve normalde bekleme öneriliyor ama maalesef ben çok rahat biri değilim doktorumla da teyitleştik ve leep olmaya karar verdim. Ctesi sabah olucam, inşallah kurtulurum bu illetten. Dualarınızı bekliyorum. Sonrasında da deneyimlerimi paylaşırım. Sevgiler
Insallah canim gercekten dua edicem senin icin. Umarim cok kolayca gecer ve tamamen temiz cikar sonunda.. peki genel anesteziyle mi olucak yoksa lokal mi? Guzel haberlerini bekliyorum umarim her sey yolunda gider:)
Genel anestezi olacak canım, ama gün içinde bile normal hayatına dönebiliyormuşsumçn sadece önlem olarak yatırıyorlar. Yanımda sevdiğim insanlar olacak ve dualarla inşallah çok güzel geçecek.
simdiden gecmis olsun. peki leep yuzeysel mi yok sa konik mi yapilacak ? ayrica tip testi yaptirdin mi?
Yuzeysel olacak, tip testini en basta yaptirmistim yuksek riskli bir kac tip var tek bir tane degil yani o yuzden de cin1 de olsa tedirgindim zaten. Neyse yarin sabah olacak bitecek insallah, uyuyamiyorum da heyecandan
canim heyecan yapma. sen simdi leep olmak istedigin icin seni doktor ameliyata aliyor. emin ol cok gerek olsaydi zaten doktorun derdi sana kesin yapmaliyiz diye. o yuzden sen dert etme. doktor demis sana zamanla azalma durumu olur bu hastaligin. yani herkesde vardir hpv. hpv zamanla gecmeye mahkum bir hastalik. sakin gozunde buyutme. sen ameliyat olucaksin yarin kafan biraz rahatlar ama doktoruna sor lutfen de ki ameliyattan sonra kesin kurtulacakmiyim bu hpv den ayni 3 ay sonra smear testi yaptirdigimda gecicekmi de. birde leep parcalari patolojiye gidecek test icin onun sonuclari hakkinda da doktorundan detayli bir yorum al ki icin rahat olsun. ameliyattan sonra patolojiye giden parcalar senin durumunu ortaya koyacaktir en azindan kanser riski olup olmadigini gosterir diye tahmin ediyorum. sen yine de doktoruna sor de ki patolojiden gelecek rapor da benim kanser riskim cikarmi diye sor canim.
arkadaşım hangi şehirdesin operasyonu nerede yaptırdın bilgi verebilir misin? özeldeyse ücreti ne kadar? :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?