high grade sil ve leep operasyonu :((

su anki durumun nedir?

leep i yapan doktorun adi nedir? hangi sehirde?

leep i yapan doktorun adi nedir? hangi sehirde?

biraz önce doktorumdan geldim. En son smearım ascus çıkmıştı, ben de kendi kendime bilmeden etmeden gerilemiş olabilir diye sevinmiştim.
Doktorum kolposkopi ile baktı lezyonum hala orada düzelme yok, gerileme yok. Nerdeyse bir sene olacak, gerçi bu arkadaşın normale dönebilmesi için 12-16 ay gibi bir süre gerekirmiş. Ben bu bekleme işini hiç sevmedim, normalde de sabırsızımdır zaten. 3 ayda 1 smear aldırmamdan da belli oluyordu zaten.
Doktorum takipten yanaydı ama lezyonda bir değişiklik olmadığını görünce "see and treat" seçeneğini uygulamamız gerekebilir dedi. Leep konizasyon önerdi, üst kısmını traşlayacağız dedi. Rahim ağzı-boyun kısmını kısaltmayacağımız için gebelikle ilgili hiçbir sorun olmayacak dedi. Haziran ayında olacağım sanırım bu ameliyatı. Beklemek bana uygun değilmiş onu gördüm.
Bu sene de evlenmeyi planlıyoruz ve bebek sahibi olmayı istiyorum. İnşallah her şey yolunda gider.
Leep olduktan sonraki süreçleri, patoloji sonucu, gebelik vs. konuşabileceğim arkadaşlar varsa dertleşmek isterim.

canim gecmis olsun tekrar dert etme derim. su an doktorlarin bir kismi ameliyatsiz bu hastaliktan kurtulabilecegimizi soyluyor. ustelik bu hastaligin ilerlemesine en buyuk etken stress. o yuzden dert etme derim. doktorun kimdi?

Evet benim doktorum da beklemekten yanaydi ama benim bu kadar ustune dustugumu gorunce leep onerdi, cok ince yapacagiz dedi. Stres en buyuk sorun evet ama hayat iste, bu hafta sonu ameliyat olayim diyordum dun isimde farkli bir pozisyona yonlendirilecegimi ogrendim, benim istegim disinda, gel de sinir stres olma. Kafam onla mesgul suanda ameliyati da dusunuyorum bi yandan ne zaman olsam diye.
Bu arada doktorum mete gungor canim.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

mete gungor icin iyi bir doktor oldugunu soluyorlar. canim ben de senin dedigin gibi bir islemden gectim. 1 yil kadar once doktor bana cok ince bir tabaka alip patolojiye gonderelim dedi bende kabul ettim ve aniden ameliyathanede buldum kendimi. sorun sadece ameliyat olmak degil cunki ameliyat bir kurtulus yolu degil bunu soylemek zorundayim. zaten bu hastalik ya gerileyeceki ya gerileyecek evet yanlis okumadin yani bu hastalik kendi seyrinde iyilesmek zorunda o yuzden gidip milyarlar dokmene gerek yok. ama sen bilirsin. cunki ben kabul ettim ve ameliyat oldum leep yapildi cok ince bi tabaka alindi kazindi yani orasi ama 3 ay sonra baktilarki smear testinde yine hucre degisikligi vardi ve kolposkopi yapildi ordada yine lezyon goruldu. doktor konik leep yapmaliyiz bu kez dedi kendimi kurbanlik koyun gibi hissettim bu kez kabul etmedim. dedimki bu da Allahtan derdi veren Allahsa eminim dermanini da o verir dedim ve ikinciye ameliyat olmadim. 4 ay once yine kolposkopye gittigimde (baska doktor) bana bekleyelim dedi. bende oyle yapiyorum. bol bol dua ediyorum.
eger mete gungor ameliyati gerek gormediyse olma derim. korkmanada gerek yok cunki iyilesceksin….

Merhaba arkadaşlar.. Bende de düşük dereceli hücre değişimi çıktı ve önümüzdeki günlerde LEEP yapılacak.. İnanılmaz ön yargılıyım ve çok korkuyorum ameliyat olmaktan Lütfen olan biri LEEP in nasıl yapıldığı anesteziye gerek olup olmadı konusunda bilgi verebilir mi

Ben de öyle düşünüyordum, geçen seneden beri bekliyorum belki biraz olsun geriler diye ama kolposkopimi mete hoca yapmamıştı, en son o baktı tekrar ve dedi ki lezyon hala orda ce gelişme yok bu gibi durumlarda gör ve tedavi et prosedürü uygulanır ayrıca sen zaten çok panik yapmışssın en iyisi yüzeysel leep yapmak olur dedi. Ctesi sabah leep olucam dualarınızı bekliyorım

Canım benim cin 1 ve normalde bekleme öneriliyor ama maalesef ben çok rahat biri değilim doktorumla da teyitleştik ve leep olmaya karar verdim. Ctesi sabah olucam, inşallah kurtulurum bu illetten. Dualarınızı bekliyorum. Sonrasında da deneyimlerimi paylaşırım. Sevgiler

Genel anestezi olacak canım, ama gün içinde bile normal hayatına dönebiliyormuşsumçn sadece önlem olarak yatırıyorlar. Yanımda sevdiğim insanlar olacak ve dualarla inşallah çok güzel geçecek.

simdiden gecmis olsun. peki leep yuzeysel mi yok sa konik mi yapilacak ? ayrica tip testi yaptirdin mi?

simdiden gecmis olsun. peki leep yuzeysel mi yok sa konik mi yapilacak ? ayrica tip testi yaptirdin mi?

Yuzeysel olacak, tip testini en basta yaptirmistim yuksek riskli bir kac tip var tek bir tane degil yani o yuzden de cin1 de olsa tedirgindim zaten. Neyse yarin sabah olacak bitecek insallah, uyuyamiyorum da heyecandan

canim heyecan yapma. sen simdi leep olmak istedigin icin seni doktor ameliyata aliyor. emin ol cok gerek olsaydi zaten doktorun derdi sana kesin yapmaliyiz diye. o yuzden sen dert etme. doktor demis sana zamanla azalma durumu olur bu hastaligin. yani herkesde vardir hpv. hpv zamanla gecmeye mahkum bir hastalik. sakin gozunde buyutme. sen ameliyat olucaksin yarin kafan biraz rahatlar ama doktoruna sor lutfen de ki ameliyattan sonra kesin kurtulacakmiyim bu hpv den ayni 3 ay sonra smear testi yaptirdigimda gecicekmi de. birde leep parcalari patolojiye gidecek test icin onun sonuclari hakkinda da doktorundan detayli bir yorum al ki icin rahat olsun. ameliyattan sonra patolojiye giden parcalar senin durumunu ortaya koyacaktir en azindan kanser riski olup olmadigini gosterir diye tahmin ediyorum. sen yine de doktoruna sor de ki patolojiden gelecek rapor da benim kanser riskim cikarmi diye sor canim.

Canım leepi oldum, çıktım bile. Olacak arkadaşları bilgilendirmek için biraz bilgi vermek istiyorum. Sabah hastaneye gittim, birkaç evrak işinden sonra odaya aldılar, odada damar yolu açtılar, emboli çorabı giydirdiler, üzerimi değştirdiler, sonra ameliyatı beklemeye başladım. Geceden itibaren bir şey yemeyip içmediğim için tansiyonum düşük çıktı, ateşim normaldi. Neyse sonra ameliyathaneye aldılar, en son doktorumun bana çıktığında beni bile hatırlamayabilirsin dediğini hatırlıyorum sonrasında uyanma odasındaydım. 1-1,5 saat sonra yemek yedim ve doktorum çıkabileceğimi söyledi. İlaç fln da vermedi. 4 hafta sonra kontrole geleceğim, 6 ay sonra da smear aldıracağım. Tabi patolojiye giden parçayı da takipteyim, 3-4 gün içinde belli olurmuş.şuan yoldayım eve gidiyorum, biraz akıntım ve çok az adet sancısına benzer ağrım var.sormak istedikleriniz olursa buralardayım. Sevgiler...

arkadaşım hangi şehirdesin operasyonu nerede yaptırdın bilgi verebilir misin? özeldeyse ücreti ne kadar? :18:

arkadaşım hangi şehirdesin operasyonu nerede yaptırdın bilgi verebilir misin? özeldeyse ücreti ne kadar? :18:

İstanbul'da acibadem maslak hastanesinde yaptirdim, ozel saglik sigortam oldugu icin odeme yapmadim, sigorta tamamini karsiladi.acikcasi islemleri ben halletmedigim icin faturayi goremedim. Ama doktorum mete gungor cok iyi.

Selam kızlar benm smear sonucum HSIL kolposkopi sonucum ise CİN1 çıktı. İstanbulda bir eğitim araştırma hastanesine gidiyorum çocuğum olmadığı için doktorum küçük LEEP yapılacağını söyledi. Bir başka devlet hastanesinden daha fikir aldım o doktor da leep yaptırmamı ilerleyebileceğini söyledi. Kimse bana kiryoterapiden falan bahsetmedi. Bu işlemi yaptıran arkadaş özel doktora mı gitti acaba? Kızlar sizce cin1 için leep yaptırmamak mı gerekir? Zamanla gerileyebilir mi? Ayrıca benim yıllardır tekrarlayan enfeksiyon akıntı ve mantar şikayetlerim var. Şu an da ard arda tekrarlayan enfeksiyonlarım yüzünden ilişki sırasında acı çekiyorum Siz de öyle sık sık enfeksiyon yaşıyor muydunuz CİN1 tedavisi yapıldıktan sonra bunlardan kurtulabilecek miym acaba?

Ayrıca kızlar son bir sorum dah avar tedavi olduk düzeldik diyelim e bu HPV bir virus olduğuna göre eşimden bana tekrar bulaşma olasılığı var. Bununla ilgili doktorlarınız neler dedi acaba? Erkekler için tedavi var mı ya da operasyondan sonra nasıl korunmalıyız? Bu HPV den ömür boyu kurtulmak mümkün müdür? Lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardım etsin kafam çok karışık :18:

2014 yılından beri buraya yazan olmamış.. ben de yaşadıklarımı paylaşayım dedim. Smear ascus çıktı. Enfeksiyona bağlı olabilir diye kültür yapıldı ve candida çıktı.. ilaç kullanmaya başladım.. bu arada ecc ve hpv için de testler yapıldı. Hpv negatif olmasına rağmen ecc sonucu hgsıl çıktı.. bu nedenle leep konizasyon yöntemi ile biyopsi yapıldı. Ameliyat sonrası aşırı kanamam olduğu için tekrar ameliyata alındım ve dikiş atıldı.. yani leep internette anlatıldığı gibi kolay olmadı.. şimdi de kahverengi akıntım var ve bazen kocaman tortu şeklinde kendini bırakıyor. Onun dışında başka bir sıkıntım yok. Biyopsi sonucunu bekliyorum..
internette bu SIL olaylarını sadece hpv'ye bağlıyorlar ama tek neden bu olmayabiliyor demek ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…