Sakıncası yoksa bu işlemleri hangi hastanede ve hangi doktora yaptırdın öğrenebilirmiyim?
Uzunca bi zaman ugrastigim icin sayisiz doktorum oldu ama işlemlerimi hep Acıbadem Hastanesi nde yaptırdım.. asıl doktorum istabulda murat emanetoglu ama bursada takip ve tedavimi feyhan kaylar yapti..
Peki beni düşündüren bi konu var. Türkiye de çoğu doktorun ameliyat yapma konusunda aceleci olduğunu benim gibi çok kişi düşünüyor. Peki hiç doktorlarına sordun mu ameliyattan önce, benim ameliyat olmam şart mı diye? Ya da Neye dayanarak seni ameliyat ettiler? Biopsi sonucun neydi? Ya da bekleyelim eğer geçmezse ameliyat olmak istiyorum gibi bi öneride bulunduğum doktorlarına ameliyattan önce? Doktorların bu kararı nasıl aldı? Epey bi sordum kusura bakma amacım fikir alış verişi... Bilmem benim gibi düşünen var mıdır burada...
Valla hpv gecmisimi bildikleri ve surecin zorluguna sahit olduklari icin mi bilmiyorum ama hgsil sonucuna dr larim cabucak operasyon onerdi ben de kabullendim.. şükür bitti ama.. operasyon cok kucuk ve basit sakin korkma ol kurtul derim
slm
ben de dun leep oldum. ilk gunumde kanamam vardi ama simdi sadece idrar yaparken 1-2 damla geliyor veya yurudugumde.
Fakat bende kotu bir koku var. Ilaclari atiyorsun gecer diyende olmus, enfeksiyon olabilir diyende. Dr gecmezse diye fitil verdi.
Boyle birsey yasayan var mi?
Leep sonrasi ve leep deneyimlerimizi paylasalim. insan gercekten bir kader arkadasi ariyor.
Canım hepimiz aynı şeyleri yaşadık üzülme. Leep olduktan sonra yaran zaten kapanacak kendiliğinden. Ama hızlı kapanması için doktorun fitil vermiş. Bişey değil. Kullanmanda kullanmasan da kapanacak. Ama koku ve akıntın varsa doktora git enfekte olmuş olabilir. Bi antibiyotik verir kesin 5 gün kullanırsın sonra geçer..
Genital bölgeni eczaneden alacağın genital temizlik kremleri ile yıka derim. Kozmetik şeylerle yıkama. Ben bi ara bi markanın ürününü kullanıyordum daha kötü oldu, sonra atlattım eczanedeki ürünlerle...
tesekkur ederim cnm. fitili bana enfekte olmus olabilir diye verdi. Zaten antibiyotik kullaniyorum. Ben de acaba antibiyotik mi idrardan cikarken koku yapiyor diye dusunuyorum. Cunku akintim yok ama biraz yanma var derimde. Belki de idrar yollari iltihabi oldum. Ameliyat yuzunden saatlerce susuz kaldim cunku.
ZOr is gercekten.
Sonucum Cin 3 cikti. Biyopside Cin 2 cikmisti ama leep de Cin 3 cikti. Doktor kansere ceyrek kala atlattin dedi. 13% tekrar etme ihtimali varmis. 3 ay sonra smear zamani geldiginde yine stres baslar ama buna da sukur diyelim.
gecmis olsun once. canim senin cin3 ciktiktan sonra mi leep oldun? leep parcalarin mi patalojiye gidince cin3 sonucu geldi? onu anlamadim..
bir de leep ne zaman oldumu? konik leep mi yoksa yuzeysel ince bi tabakami alindi?
Valla hpv gecmisimi bildikleri ve surecin zorluguna sahit olduklari icin mi bilmiyorum ama hgsil sonucuna dr larim cabucak operasyon onerdi ben de kabullendim.. şükür bitti ama.. operasyon cok kucuk ve basit sakin korkma ol kurtul derim
MErhaba
Leepten sonra kimse ugramiyor buraya galiba. Herkesin hersey yolunda mi gitti?
Benim 8 gundur kanamam var. Adet kanamaminda bu 8 gun icinde baslamasi gerekiyordu ama kanamam gittikce acik renge donuyor.
Ve cok afedersiniz parca seklinde geliyor bazen.
Leep sonrasi benimle deneyimlerini paylasacak arkadaslara ihtiyacim var. Baska bir sehirdeyim ve doktoruma kontrole gelmem cok kolay degil. Rastgele bir jinekologa da gitmek istemiyorum. Herkes bu konuda uzman degil.
Leep ten sonra neler oldu? Neler yasadiniz. Kanamadiniz mi? Ilk regliniz nasildi?
Bir süre çok şiddetli kasık sancılarım oluyordu bu sir süre devam etti. Ve sonunda Dr.a gittim ve hiçbirşey yok diyip birkaç ilaçla beni yolladı. Ama smear almıştı. Smear sonuçlarını mail attı ve ben o an şok geçirdim. Ve hpv ile tanışmış oldum. Smear sonucunda Cin 1 yazıyordu. Biraz araştıırınca aşamalarının olduğunu öğrendim. Düzenli olarak smear testlerimi yaptırıyordum derken hastaneyi arayıp bir önceki smear testimi istedim ve gördümki orda da ASCUS çıkmış. DR. bana söylememişti bile. Hemen başka bir Dr. aramaya başladım. Ve buldum. Hemen kolposkopi ile bakıldı ve biyopsi yapıldı. Aynı zamanda tip tayini de yapılacaktı. Birkaç gün sonra öğrendimki Tip 16 yani en çok risk grubundaki hpv yi taşıyordum ve yayılmıştı. Dünyam karardı. Neye yanacağımı şaşırdım. Eski Dr. un bana bunu söylememiş olmasına çok kızdım vs... Sonra Leep olmam gerektiğini söyledi Dr. um. Ameliyatı oldum ve sonrasında bir biyopsu daha yapıldı. Biyopsi temiz çıktı. 6 ay sonra kontrolüm var. Evliyim, çocuğum olmuyor birde bu çıktı.
Kocamla kapışmalar, rahim alınacak diye korkular, hiç anne olamayacağım korkuları (zaten olmuyor ama bir umut işte) aklımı kaybedecektim.
Şimdi o panik hallerinden kurtuldum. Ama hala çok korkuyorummmm. :2:
Sakin ol lütfen, bütün hastalıkların baş sebebi ve ilerleticisi stres...
Bende de yüksek riskli hpv var, lsil cin1. Geçen yaz öğrendim, kolposkopik muayene yapıldı biyopsi alındı, sonuç yine cin1.
Doktorum( ki acıbademin bu konudaki en iyisi Mete Güngör) bu aşamada leep yapmamıza gerek yok, 3 ayda bir smear alıp taki edeceğiz dedi. Stres yapma normal hayatına devam et dedi. Sen leepi olmuşsun bile, bundan sonrasında moralini yüksek tutup, bağışıklık sistemini güçlendirmeye bakıcaksın.
Bence korkma, kendini rahat bırak artık.
Allah gönlüne göre verir inşallah canım.
kadın doğum uzmnıyım istersen yardımcı olurum cnm sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?