high grade sil ve leep operasyonu :((

burcinn

Ayşenur ve Çınarın annesi
Kayıtlı Üye
6 Mart 2009
1.903
89
318
43
Bursa
arkadaşlar 2,5 sene önce hpv ye bağlı bazı lezyonlar gelişmişti rahim ağzımda..biyopsi yapıldı ve sonuç lgsil (low grade sil==> düşük riskli rahim ağzı kanserine dönüşebilecek lezyonlar) çıktı..bu zaman zarfında hamile kalıp doğum yaptım bir kız bir oğlum oldu..bebekler 3 aylık olunca kontrole gittim..smear sonucum yine lgsil çıktı..doktorum kolposkopi yapıp tekrar biyopsi aldı ve şimdi sonuç hgsil (high grade sil==> yüksek riskli rahim ağzı kanserine dönüşebilecek lezyonlar) olmuş..sanıyorum pazartesi günü leep denen bir operasyon geçireceğim..

böyle bir süreçten geçen var mı?
ameliyat kolay mı?ağrı sızı vs oluyor mu?hastanede kalmama gerek olmayabilirmiş öyle mi?sonrası nasıl geçiyor?
ve en önemlisi kanser olmaktan kurtulabilecek miyim?benim miniminnacık iki bebeğim var..kendimle ilgili hiç bir kaygım yok ama onların annesiz kalması fikri beni benden ediyor..

senağlama senağlama senağlama

Gemiş olsun canım inşallah Allhın izniyle herşey yoluna girer:Saruboceq:

Allah acil şifalar versin çok geçmiş olsun canım

kızlar çok teşekkür ederim..
yarın sabah ameliyat oluyorum saat 8de..
inşallah hayırlısı olur..
ne kadar sevindim anlatamam demek ki kimse bu hastalıkla tanışmamış ki o şekilde bir cevap gelmemiş..

Şu anda çoktan ameliyattan çıkmışsındır. Çok geçmiş olsun.

2.5 sene önce leep oldum, korkulacak birşey yok.

kazıyorlar o erezyonlu bölgeyi. Kürtaj gibi bir nevi.

Biyopsimde temiz çıkmıştı benim. Ama sanırım yine tekrarlıyor, içimdeki his işte. Doktora gittim, 4 gün sonra sonuç çıkacak, bekliyoruz bakalım.

tekrar geçmiş olsun, korkmayın lütfen. Leep basit bir işlem.

Şu anda ameliyattan çıkıyor olmalısınız. Çok çok geçmiş olsun. Kalbinizi ferah tutun. En kısa zamanda iyileşeceğinizden eminim.

çok teşekkür ederim..inşallah tekrarlamaz..sen de sonucunu burdan bildir mutlaka..umarım tekrarlamamıştır..
Şu anda ameliyattan çıkıyor olmalısınız. Çok çok geçmiş olsun. Kalbinizi ferah tutun. En kısa zamanda iyileşeceğinizden eminim.
teşekkür ederim..inşallah bitmiştir..

Geçmiş olsun... Leep küçük bi işlem sadece korku oluyor. Zaman geçmiş mesajının üzerinden. Leep patoloji sonucun geldimi durumun nedir şimdi?

Geçmiş olsun... Leep küçük bi işlem sadece korku oluyor. Zaman geçmiş mesajının üzerinden. Leep patoloji sonucun geldimi durumun nedir şimdi?

O tarihteki ameliyatimda o bolge kazindi sonra da koterlendi.. tam 2 sene sonra tekrarladi maledef yine ufak bi operasyon gecirdim, o biraz agrili oldu ama gecti sukur ve hala 6 ayda bir smear yapiliyor..

O tarihteki ameliyatimda o bolge kazindi sonra da koterlendi.. tam 2 sene sonra tekrarladi maledef yine ufak bi operasyon gecirdim, o biraz agrili oldu ama gecti sukur ve hala 6 ayda bir smear yapiliyor..

O donem yapılan kazıma işleminde parçanın patoloji sonucu nedir? Yani doktor tekrar bi koyler durumuna neden gerek gördü?

O donem yapılan kazıma işleminde parçanın patoloji sonucu nedir? Yani doktor tekrar bi koyler durumuna neden gerek gördü?

Patoloji sonuclarim smear ile ayni geldi.. ghsil.. dr ameliyat esnasinda durumu garanti altina almak icin kazidigi bolgeyi koterle yakip dağlamis.. ameliyattan sonra koter olmadi yani.. fakat 2 sene sonra tekrar hücre degisimleri saptaninca benzer bir operasyon daha gecirdim.. bu yıl tenmuzda dason operasyonun 2. yılı umarim tekrarlamaz.. zirs 2 yil onemliymis..

Telefondan yazdim bi garip olmus ifadelerim kusura bakma.. patoloji sonucu hgsil gelmişti. .

Anladım. Hgsil geldiği için yapmış. Peki hgsil smear sonucunda gelen bir teşhis biliyorsun. Dolayısıyla ileepten önce biopsi yapmalıydı ve biopsiyi patolojiye gönderip kanser riskli bi durum varsa o zaman leep yapılmalı diye biliyorum. Bununla ilgili bi açıklama yaptığı peki? Neden biopsi yapmadığı hakkında...? Yada kanser riski taşıdığını nerden biliyor? Çünkü çoğa hgsil kendi kendine yok olabiliyor...

Ilk smear sonucunda hemen ameliyat oldum cunku alan cok genisti daha sonra tekrarladiginda biyopsi yapildi ve tekrar bir bolum kazindi ben 6 sene ugrastim hpv koter dondurma islemi biyopsi gibi sikintilarla sukur simdi daha iyiyim..
Senin de mi benzer bir durumun var

Sakıncası yoksa bu işlemleri hangi hastanede ve hangi doktora yaptırdın öğrenebilirmiyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…