Hidrosel (su fıtığı) olanlar

Benim bebeğimde var. 1 yaşına kadar geçer dedi doktor. İnşallah geçer

Çoğu erkek bebek hidroselle doguyormus ama zamanla kapaniyormus açıklık. Ama oğlumda öyle olmadı gitgide büyüdü. 8 aylıktı sünnet için çocuk ürolojisi doktoruna götürdüğümde doktor söyledi. 2 yaşına kadar geçmezse ameliyat dedi. Çocuğun testislerine telefonun ışığını karanlıkta tutun eğer top gibi bı şey görünüyorsa hidroseldir, büyüyüp buyumedigini arasıra bu yöntemle kontrol edin. Oglumunki kuculmedi büyüdü zamanla ve üniversite hastanesinde ameliyat oldu, basit bir ameliyat, ameliyat sonrası sünnetle aynı neredeyse. Ameliyat sonrası bir komplikasyon yaşamadık.

Benim oğlum 3 aylıkken sünnet oldu ve ürolog hiç bu hidroselden bahsetmedi. Ertesi ay çocuk doktorumuzu değiştirmiştik o hidrosel var oğlunuzda biliyorsunuz değil mi dedi biz şok olduk tabii. Şuan çok büyük değil inşallah.

Geçmiş olsun .üroloji doktoru sizi telaşa vermek istememiştir, demek ki hidroseli küçük bebeginizin, kapanır diye düşünmüştür. Zaten bebek de çok küçük daha hele bı büyüsün.

2 yaş çocuğumda var. cerrah operasyon dedi.. sünneti de birlikte yapacak. Öncesi sonrası ne olacak endişeliyim

2 yaş çocuğumda var. cerrah operasyon dedi.. sünneti de birlikte yapacak. Öncesi sonrası ne olacak endişeliyim
Ben kendi oğlumda sorun yaşamadım, sünnet ayrı hidrosel ayrı yapıldı. Uyanırken zorluk çekiyor çocuklar, 1 gün bile hastanede kalmadık, aynı gün taburcu olduk.

Merhaba oğlum 1 buçuk yaşında yenidoğan sünneti yaptıracaktık ancak hidrosel olduğu için bekledik. Operasyon gerekirse ikisi aynı anda olsun diye. Geçen ay bir uzmana gittik ameliyat olmasi lazım şimdiye kadar geçmediyse geçmez dedi. Başka bir uzmana daha gideceğiz aklımızı karıştıran nokta doktorun "küçük bir ihtimal ama ilerde de tekrarlayabilir" demesi. Operasyon hakkında bilgisi olan yazabilir mi iyileşme süreci vs.

2 oglumda hidroselden 2 yasinda amelyat oldu.sorunsuz bir ameliyat xor degildi.fakat buyuk ogluma dikis atmayi unutunca ilk dr ikinci ameliyati olmak durumunda kalmisti cok yiprandim ozamn.suan delikanli oldu bin sukur iyi.cogu cocukda kapaniyormus 2 yasa kadar

Bugün kontrol sırasında oğlum da çıktı, 2 aylık. Doktor testislerini ışık tuttu eğer bu şekilde saydam görünüyorsa hidrosel vardır dedi. Yani testislerinin etrafı normalden fazla su kaplıysa Bir nevi ödem diye düşünün dedi.
Yorumlarda "kapanmak" tabiri kullanılmış. Benim doktorun yorumlarından anladığım ve araştırmalarıma göre kapanacak bir şey değil. Neresi kapanacak anlayamadım, detay verirseniz çok memnun olurum. Bu durum bir ödem ve zamanla geçecek bir şey geçmediği takdirde de ameliyat olması gerekecek.
10 erkek bebekten birinde görülürmüş

Merhaba benim oğlumda da var hidrosel. Karın zarında ufak bir boşluk oluyor o kısım bazı bebeklerde açık kalıyor testislere su sızmış oluyor. 1 ya da 1 buçuk yaşına doğru kendiliğinden karın zarı kapanabilir. Kapanmazsa cerrahi işlem gerekir.

Yenidoğan sünneti yaptırmak istemiştik biz ama sol testisi diğerine göre şiş duruyordu muayene sırasında hidrosel teşhisi kondu. 18 aylık olana kadar bekleyin durum devam ederse operasyonla beraber sünnet olur dediler. Büyüdükçe şişlik azaldı oğlumda özellikle uzun süre ayakta kaldığı zaman şişebiliyor. Haftaya tekrar kontrolü var usg ile bakilacak ameliyat konusunda emin olamadık doktor doktor gezdik. Şu an 2 yaşında son kontrolde karar vereceğiz büyük ihtimalle ameliyat için gün alacağız.

Iki oglumda bjndan ameliyat oldu.biri 14 yil biri 11 yil once olmustu.basit bir op.gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…