• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hidrosefali ve gebelik! benimle aynı durumda olan var mi?

taydin

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.036
3.085
698
Merhaba hanimlar,
2006 yilinda hidrosefali teşhisi ile VP şant ameliyati oldum. 2014 mart ayinda ise şantın hortumu koptuğu için yeniden ameliyat oldum ve hortum değiştirildi.

3 yillik evliyim ve hic korunmamamiza rağmen hamile kalamadim. Daha önce de doktora gittim ama sonuc alamadim. Tam takibe baslayalim derken acil ameliyat olmam gereğince bebek takibini
askiya aldik.

Geçtiğimiz pazartesi muayene oldum. Oldukça tecrübeli ve detaylara önem veren riskli gebeliklerde de uzman bur doktor. Bana anlayacagim dil ile karin boşluğundaki fazla sivi nedeniyle yumurtanin yüzdüğünü, yumurtayla spermin bulusamadigini, döllenmenin gerçekleşmediğini düşünebilecegimizi söyledi. Bu durumda önce yumurta takibi sonra asilama hicbir şekilde döllenme saglanamiyorsa tüp bebek yapilabilecegini, bebegin gelişmesine engel bir durum olmadigini soyledi.

Hidrosefali hastasi olup VP şant tasiyanlar var mi ? Bu şartlar altında kendiliğinden hamile kalanlar ya da benim gececegim süreçten geçmiş olanlar yardim edin lütfen. Belki de benim gibi hamile kalamamasinin sebebini bilmeyenler vardır aramizda.

Neler yasadigimizi paylasabilecegimiz bir topik olmasini istedim. Umarim yalniz degilimdir. Sorularimiza birlikte cevap buluruz insallah

Geçen ay ilk kez yumurta takibi yapildi. Ancak olmadi. Bu ay da klomen ve ovitrelle kullandik. Yarin asilama yapilacak. Allahim hakkimizda hayirlisi ne ise onu ver bize inşallah. Beklemek çok zor beklediğine ne kadar yakin olduğunu bilmeden.

Hala bekliyorum meleğimi :(
Bu koskoca KK da hidrosefalili anne yok mu??

Merhaba üzerinden uzun zaman geçmiş konuyu yeni okudum benim kızım da hidroseflai hastası bir yaşında şimdi doğduktan bir ay sonra enfeksiyon dan dolayı hidrosefali oldu tesadüfi rastladım mesajınıza şimdiki durumunuz nedir bebeğiniz oldu mu benimle paylasirmisiniz ben kızımı neler bekliyor hiç bilmiyorum şimdi daha bebek kafasındaki cihazla neler hissediyor hep merak ediyorum

Merhaba hanimlar,
2006 yilinda hidrosefali teşhisi ile VP şant ameliyati oldum. 2014 mart ayinda ise şantın hortumu koptuğu için yeniden ameliyat oldum ve hortum değiştirildi.

3 yillik evliyim ve hic korunmamamiza rağmen hamile kalamadim. Daha önce de doktora gittim ama sonuc alamadim. Tam takibe baslayalim derken acil ameliyat olmam gereğince bebek takibini
askiya aldik.

Geçtiğimiz pazartesi muayene oldum. Oldukça tecrübeli ve detaylara önem veren riskli gebeliklerde de uzman bur doktor. Bana anlayacagim dil ile karin boşluğundaki fazla sivi nedeniyle yumurtanin yüzdüğünü, yumurtayla spermin bulusamadigini, döllenmenin gerçekleşmediğini düşünebilecegimizi söyledi. Bu durumda önce yumurta takibi sonra asilama hicbir şekilde döllenme saglanamiyorsa tüp bebek yapilabilecegini, bebegin gelişmesine engel bir durum olmadigini soyledi.

Hidrosefali hastasi olup VP şant tasiyanlar var mi ? Bu şartlar altında kendiliğinden hamile kalanlar ya da benim gececegim süreçten geçmiş olanlar yardim edin lütfen. Belki de benim gibi hamile kalamamasinin sebebini bilmeyenler vardır aramizda.

Neler yasadigimizi paylasabilecegimiz bir topik olmasini istedim. Umarim yalniz degilimdir. Sorularimiza birlikte cevap buluruz insallah

Merhaba üzerinden uzun zaman geçmiş konuyu yeni okudum benim kızım da hidroseflai hastası bir yaşında şimdi doğduktan bir ay sonra enfeksiyon dan dolayı hidrosefali oldu tesadüfi rastladım mesajınıza şimdiki durumunuz nedir bebeğiniz oldu mu benimle paylasirmisiniz ben kızımı neler bekliyor hiç bilmiyorum şimdi daha bebek kafasındaki cihazla neler hissediyor hep merak ediyorum
Benim teşhis konulduğunda 24 yaşındaydım, sonradan gelişen bir durum bendeki. Şant çalıştığı sürece birşey hissedilmiyor içiniz rahat olsun, tıkanıklık arıza vs yaparsa o zaman basınç artıyor ve ağrı dayanilmaz oluyor. Şükürler olsun 9 yıl sonra kendiliğinden hamile kaldim, su an bebeğimi bekliyorum.

Merhaba hanimlar,

askiya aldik.

Bende hidrosefali hastasıyım 8 yıllık evliyim 39 yaşındayım tüp bebek tedavisi görüyorum inşallah bebeğimi kucağıma alacam sağlıkla

Merhaba hanimlar,

askiya aldik.

Merhaba 26 yaşındayım ben de aynı durumdayım 26 senedir vp şantla yaşıyorum ben de mi aynı sorunlarla karşılaşcam beni neler bekliyor merak ediyorum hidrosefali hastalarının çocuk sahibi olması için tüp bebek vs. tedavi görmesi şart mı? Bir de hamilelikte şantla ilgili sorunlar yaşadınız mı? Karın büyüdükçe şant batından çıkarsa diye korkuyorum.

Merhaba ben de 28 yaşındayım hidrosefali hastasıyım başımda şant var. Allah'a şükür sağlıklıyım. Evlendikten hemen sonra hamile kaldım kısa sürede. Ama şu an ben de şunu merak ediyorum normal doğum yapabilir miyim şanti olup da doğum yapan var mı

Back