Hidrosalpinks tanısı lütfen yardımcı olun nasıl yol izlemeliyim

elif bksil

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2024
78
4
30
2 yıldır aşkın süredir çocuğum olmuyor gitmediğim doktor kalmadı eşimde bende üstelik hiçbir sıkıntı yok demelerine rağmen amh baktırdım defalarca hormon testleri hersey yolunda olduğu söylendi en son rahim filmi çekildi hiçbir sıkıntı yok dendi taki 6 ay sonra başka doktora gidene kadar saf ve şok tüpümde hidrosalpenks oldugunu ve tüplere müdahale edilmesi gerektiği ne yapacağımı bilmez durumdayım aldırdıktan sonra bir daha hiçbir zaman gebe kalamazsam ne olur bilgi sahibi olanlar yardımcı olsun nasıl yol izlemeliyim

Eklentiler

• IMG_2002.png
    811 KB · Görüntüleme: 29
Merhaba tek tüp bağlatın yada aldırın oradan akan sıvı gebe kalmanıza engel oluyor bende hidroselpiks ameliyatı oldum kapalı olarak bağladılar daha sonra tüp bebekle hamile kaldım çok şükür doğurdum ama aynı şekilde senelerce uğraşmıştım bende meğer sıkıntı tüpün şişmesiymiş

Hidrosalpenks fallop tüplerinin enfekte sıvı ile dolması anlamına geliyor. Fallop tüpü yumurta ile spermin buluştuğu yer. Ancak bu tıkanıklık sebebiyle yumurta ve sperm buluşamıyor bu sebeple de hamilelik gerçekleşmiyor.

Bununla birlikte tüplere müdahale edilmeden, dışarda (yapay olarak) döllenen embriyo da rahime koyulamıyor çünkü tüplerdeki enfekte sıvı, rahime doğru geri akarak embriyonun tutunmasını engelliyor.

Bu durumda yapılacak olan şey fallop tüplerinin bağlanması veya çıkarılması oluyor. Buna doktorunuzla birlikte karar verirsiniz. Fallop tüpünün çıkarılması demek, bir daha çocuğunuz olamaz demek değil. Doğal yollarla gebe kalma şansınız olmayacak bu sebeple de tüp bebek yapacaksınız.

Bizler doktor olmadığımız için bu rahim filmini tam anlamıyla yorumlayamayız. Bunu en iyi doktorunuz yorumlar ve size güzel bir ameliyat planı çizer.

Ben size kendi deneyimimi anlatayım. İki tüpümde de sizinki gib tıkanıklık vardı. Önce yumurta büyütüp bu yumurtaları topladık. Spermle buluşturup labaratuvar ortamında dölledik ve embriyolarımız oluştu. Sonrasında da donduruldular ve bizi beklemeye başladılar.

Ardından ameliyatım planlandı. Laparoskopik biliteral salpenjektomi ameliyatı oldum. Her iki fallop tüpüm de çıkarıldı. Rahmim ve yumurtalıklarım olduğu gibi duruyor. Hala yumurtam var ve hala regl oluyorum. Tekrar ediyorum yalnızca fallop tüplerim alındı. Sizin de muhtemelen böyle olacak. Veya tüpleriniz bağlanacak.

Sonrasında iyileştim ve embriyom transfer edildi.

Bu kadar. Panik olacak bir şey yok. Çok kadının başına geliyor.

tekrar ediyorum doktorunuz en iyi şekilde yönlendirir ama ben bağlatmaktan yana değilim. Alınması en mantıklısı çünkü işlevsiz ve içi enfekte sıvı dolu bir organın vücutta kalmasının hiçbir mantığı yok. Şartlar elverirse ikisini de çıkarırlar. Çünkü maalesef Hidrosalpenksin geri dönüşü yok. Ama üzülecek bir şey de yok. Çocuk doğurduktan sonra hiçbir zaman korunmanıza gerek kalmayacak öyle düşünün

Bakın benim rahim filmim de böyleydi. Doktorum gayet güzel planlamayı yaptı, ben de uydum. Gayet de mutluyum. Şimdi transfer sonucumu bekliyorum. Bir tüp bebek doktoru bulun kendinize, daha fazla üzülmeyin sürecinize başlayın. Geçmiş olsun.

Merhaba.. aldirmadiginiz taktirde de gebe kalmanız çok zor zaten. Tüpten akan sıvı rahmin içine zarar veriyor toksik bir sıvı olarak düşünün.. ben sıvı varken tupumde tüp bebek bile yaptım olmadı siz düşünün. Sonra en başa döndüm ameliyat oldum tüpü aldırdım ve akabinde ilk transferim tuttu hamile kaldım. Tüpü mutlaka aldırın başka şeylere sebebiyet vermeden. Kolay bir ameliyat zaten, sonrasında tüp bebek gibi bir seçenekte var korkmayın. İki tüpte mi sıvı gördü doktorunuz?

İki tüpde de görünüyor dedi başka doktora görüneyim mi tek tüpten dolayı hamile kalmama engel bir durummudur

İki tüpde de görünüyor dedi başka doktora görüneyim mi tek tüpten dolayı hamile kalmama engel bir durummudur
Tıkanıklık her iki tüpünüzdeyse ikisini de aldırmanız lazım. Tekini aldırayım öbürünü bırakayım gibi bir şey yok maalesef. Tek tüpü tıkalı olan tek tüpünü bağlatır ya da aldırır. Sizde her ikisi de tıkalıymış. İçiniz rahat etmediyse başka bir doktora da sorun fikir alın.

Kaldığım memleket te tüp bebek merkezi yok maalesef büyük şehirlere gitmem gerekecek ameliyatı nerede oldunuz tüp bebek merkezinde mi hastanede mi

Kaldığım memleket te tüp bebek merkezi yok maalesef büyük şehirlere gitmem gerekecek ameliyatı nerede oldunuz tüp bebek merkezinde mi hastanede mi
Benim tüp bebek doktorum özel hastanenin tüp bebek merkezinde çalışıyor ameliyatım da tedavi gördüğüm hastanede oldu. Kendi doktorum yaptı. Bunu çözmedikçe çocuk sahibi olmanız zor maalesef eğer gerçekten her iki tüpte de tıkanıklık varsa. Madem orda merkez yok olan yere gideceksiniz başka çare yok

Ne kadar zaman sonra tüp bebek tedavisine başlandı

Bu süreç ne kadar sürdü nerede oldunuz acaba

Herkesin iyileşme süreci farklı.
Herkesin yumurta toplama süreci de farklı.
Transfer süreci de farklı. Benim toplamda 6 ay sürdü rahim filminden itibaren.

Sizin belki daha kısa sürer belki daha uzun. Atıyorum yumurtanız toplanır ama embriyonuz oluşmaz. Süreciniz uzar. Yani ortalama bir süre veremez kimse.

Ben kadın doğum uzmanına gittim normal muayene için oda şüphelendi tüp bebek merkezinde ki bir doktora danıştı ikisinde de görünüyor dedi fakat bundan önceki hiçbir şey olmadığını söylemişti siz nerede oldunuz tüp bebek tedavisini acaba ameliyatınızı

Nerede tüp bebek süreciniz oldu acaba

Hangi şehir acaba doktorunuz kimdi en kısa zamanda Mutlu haberlerinizi alırsınız insallah

Merhaba ,
Benimde sizin gibi oldu .
Tüp bebek tedavisini ve çocuk sahibi olmayı direk olumsuz etkilediği için ben de tüpü aldırmak zorunda kaldım . Bağlatmak uzun vade de riskli olduğu için alınması daha sağlıklıymış .

Süreç nasıl ilerledi yeni mi oldunuz acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…