- 18 Ekim 2022
- 2
- 1
- 38
- Konu Sahibi periannesiyim
Merhaba kızım peri nin 27 haftalıkken hidropslu olduğunu iç organlarinin suda yüzdüğü şeklinde öğrendim özele gittiğim doktorumdan 3. hamileliğimdi ikili ve üçlü tarama testine gitmemiştim bu sefer diğer 2 çocuğum şükür sağlıklı onlarda gittim birşey yoktur olmaz diye düşündüm ultrasonda ense kalınlığı falanda görünmüyordu Dr beni Uludağ tıp a sevketti perinetolojiye 34 haftaya kadar gözlem altindaydim sonra acil sezaryen ameliyat ile dünyaya geldi kızım down sendromluydu aynı zamanda bu duruma hiç üzülmedim çünkü çok seviyorum onların hepsini..kızım 3 ay yoğun bakımda yattı bağırsakları tersti ameliyat oldu kalbinden ameliyat oldu 3 ayın sonunda çıktık evde 1 ay kadar sıvı birikmemesi için ve tansiyon için ilaca devam ettik 4 ayda bu şekilde geçti 28 Eylül günü ne verdiysem hemen kustu acile götürdü eşim karnı da şişmeye başlamıştı lağman yapılmış rahatlamış eve göndericeklerken Dr bacaklarına bakmış dolaşım sorunu var diye ertesi sabah damar yolu açın demiş ve o an kalbi durmuş yavrumun 4 kez çalıştırıp hayata döndürmüşler en uzun 40 dk ugraşmislar ben o gün yoğun bakımda görmek istedim kızımı ölmüş sadece makineye bağlıydı bebeğim yıkıldım o an 30 Eylül sabah 9.15 de cennet kuşu oldu güzel kızım 18 gün oldu 2 çocuğum daha var küçük yoksa dayanamıyorum inanamıyorum bu olanlara hala onun boşluğunu doldurmaz ama acımı hafifletir tekrar anne olmak istiyorum down sendromlu bir yavrum daha olsun çok istiyorum çocuk gelişimi öğretmeniyim onları çok seviyorum ama bu ihtimal %1 hidropslu olma ihtimali de var ve tekrar bir acı daha da yaşamak zor lütfen benim için ve peri kızım için dua edin aynı durumu yaşayıp özellikle downiş annesi olup 2.bebeği de downiş olan var mı yada hidropslu doğumdan sonra sağlıklı doğum yapan tek korkum hidrops çünkü çok zor tedavisi bulunamıyor Dr belki de ilaçları kesmemeliydi onları da suçlamak istemiyorum çünkü kızım için çok uğraştılar Allah razı olsun...psikolojim de çok bozuk iyi psikiyatr bulduk randevular hep dolu napicam bilemiyorum Allah kimseyi evladı ile sinamasin ((