- 4 Temmuz 2019
- 179
- 35
- Konu Sahibi Tarantlarr
Merhaba Kadınlar kulubü ; Hıdırellez için Gül ağacı bulamayacağım, saksı alsak eve ona gömsek de olur mu dilesek ? Ve denize değil de başka bi şey yapsak olur mu? Başka yöntemler deneyen var mı ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Olur olur, yeğenim hersene balkonda saksıdaki güle asıyor yada dibine mi koyuyor öyle bişeydi ama oluyor :)Merhaba Kadınlar kulubü ; Hıdırellez için Gül ağacı bulamayacağım, saksı alsak eve ona gömsek de olur mu dilesek ? Ve denize değil de başka bi şey yapsak olur mu? Başka yöntemler deneyen var mı ?
Peki denize atma işini nasıl yapıyor?Olur olur, yeğenim hersene balkonda saksıdaki güle asıyor yada dibine mi koyuyor öyle bişeydi ama oluyor :)
O ne ve ne özelliği var ?
Bana hurafe gibi geldiHıdırellez gelenekleri arasında en yaygın olanı gül ağacı altına dilek dilemektir. Bu gelenek Hıdırellez akşamında yani 5 Mayıs 2019 Pazar akşam ezan vakti gerçekleştirilir. Dilekler bir kağıda yazılıp asılabileceği gibi şekil olarak da gülağacının altına çizilebilir.
Saksılı da olur önemli olan gül ağacı olması, ben hatayda okudum ve orda bu gelenek var. İnanırsan gerçekleşir dileğin o gün Hızır ve İlyasın buluşma günüymüş hurafe değil. Bütün dilekleri gece herkes uyuyunca gelip okurlar Allah a iletirlermiş. Hatayda kaldığım özel yurdun sahipleri nisan sonu mutlaka saksılara ekilmiş bir sürü gül ağacı getirirlerdi yapmak isteyenler olur diye.Merhaba Kadınlar kulubü ; Hıdırellez için Gül ağacı bulamayacağım, saksı alsak eve ona gömsek de olur mu dilesek ? Ve denize değil de başka bi şey yapsak olur mu? Başka yöntemler deneyen var mı ?
Aslinda benim her sene tum dileklerim olur cok sukurgül ağacı bulduğunuzda bütün dilekleriniz kabul mu oldu skfneajf yapmayıverin bu sene.
Deniz, yoksa akarsuya; ırmak, dere v.s. onlar yoksa ne oluyor bilmiyorum.Peki denize atma işini nasıl yapıyor?