Hiçbir Şeyim Yok :(

nadiminkiymetlisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
61
26
35
Kızlar

Ya ben bugüne kadar çeyiz namına hiçbir şey almadım. Mutfak en önemli kısmıymış herhalde, herkes öyle söylüyor. Ama nereden başlayacağımı hiç bilmiyorum. Adım adım nasıl gidilmesi lazım bana öğretebilir misiniz?

Liste mi çıkarayım öyle gidip fiyat mı bakayım ne yapmam lazım hiç bilmiyorum.

Bende öyleydim ama burdaki ve internetteki yorumları okuya okuya daha bilgi sahibi oldum,bence bir liste çıkar ve aldıkça o listedekilerin üstünü çiz.Ivır zıvırları en sona bırak.Mutfaktaki tencere,yemek takımı gibi büyük parçalardan başlayabilirsin.Eğer önünde zaman varsa bernardo,karaca,english home gibi markaların indirimlerini takip et ,yavaş yavaş tamamlanır diye düşünüyorum.Şahsen ben bu şekilde ilerliyorum :)

Ben de bugün internette araştırırken bir kaç liste buldum bir deftere liste yazdım. Allah'ım ne kadar çok şey varmış alacak ve eminim liste çok eksik ıvır zıvırların çoğu yazmıyor.
listeyi hazırlayınca biraz kafamda canlandı neler alacağım ama mesela yemek takımı alırken neyine dikkat etmem lazım tencereyi neye göre seçeceğim filan hiç birşey bilmiyorum. sanırım bir müddet buralarda tkılmam lazım :/

bence kendi listeni kendin oluşturman daha mantıklı.Çünkü herkesin kendi kullandığı ihtiyaçları farklı oluyor.
Yemek takımları hakkında daha önce de bu tarz bir firmanın satınalmasında çalıştığım için söylemeliyim ki porselenlerin hepsi çin menşeili,artık Türkiye'de üretilmiyor,ancak Çin'den de kaliteli ürünler geliyor.Bone china porselenlerden almanı tavsiye ederim,hem kaliteli hem de ince oluyorlar.Karaca,bernardo,kütahya porselen gibi markalardan alabilirsin.
Tencere olarak da çelik takımında korkmaz,hisar,ar-yıldız ve jumbonun adı geçiyor,ben fiyat ve estetik açısından korkmaz düşünüyorum,onun çelik tencere takımından alacağım.
Seramik olarak da çok olumlu yorumlar duyduğum ve içindeki kimyasal açısından sağlıklı bulduğum monetadan tencere ve tava alıcam.Çünkü diğer markaların teflonun üzerini kaplatarak yaptığını duydum.Vita verde de adını duyduğum sermaikte iyi olan bir başka marka.

seramik tencere mi varmış ben bir granitleri biliyorum şu an en sağlıklı diye. teflonu evime sokmam asla bir sürü araştırma var kansere sebep oluyor diye..

bi de mesela listelerde hep şey gördüm iki farklı çay takımı iki farklı çaydanlık filan almışlar hep bir misafir için bir günlük kullanım için diye. herşeyi böyle çifter çifter mi almak gerekiyor?

Evet canım seramik tencereler var çok da sağlıklı eğer doğru yerlerden alınırsa:)
2 tane almaya gelince,bence hiç gerek yok,boşuna yer kaplayacak şeyler.Çaydanlığı 2 boy alabilirsin sadece istersen,küçüğü 2 kişi kullanırsınız,kalabalık olunca büyük olanda demlersin.Çaycı makinesi falan alacaksan hele hiç gerek yok bence.Tabi bu benim şahsi fikrim:)

Çeyiz olarak ne alacağına bağlı. Ben beyaz eşyadan başlamıştım. Evlenirken de tabak takımlarımı aldım sürekli model değişiyor, en sona onları bıraktım.
Çeyiz seti olarak alırsan çoğu var içinde zaten. Daha uyguna da geliyor. Önce bi onlara bak istersen.
Şuan annenin mutfağında ne varsa hepsi sanada lazım olacak :) Süzgecine kadar yavaş yavaş alıp kenara koyarsan sonradan rahat edersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…