bende çikolata kistinden ameliyat oldum.Doktorum 4.evre dedi ve çok yapışıklık olduğunu söyledi.Tüpler kapalı dedi ve kesinlikle tüp bebek önerdi.Ameliyatımın 2.ayında tüp bebek denedik olmadı.Aradan 3-5 ay geçince tüp bebek raporu için başvurduk.Rahim filmi istediler.Bizde zaten kapalı diye çektirdik açık çıktı hemde sağda solda açık ve geçiş var dediler.Filmi çeken doktor normal yolla hamile kalabilirsin dedi.Bikaç ayda oluruna bıraktık olmadı yine.Bu arada rapor için gittiğimizde bütün testlerde yapılmıştı hormon testleri sperm testi falan herşey normal çıktı.Şimdi yine doktora gitmeye ve yumurtlama takibi yaptırmaya karar verdim.Bu ay hiç ilaçsız takip yapıldı.Yumurta çok ii gelişiyordu 11.gün 19mm di.Ama çatlamadı.Bidahaki ay sadece çatlatma iğnesiyle tekrar deniycez.Yalnız bu doktorumda Tüplerin açık olması işlevini yerine getiriyor demek değildir dedi.Dıştan yapışıklık varsa yumurtayı yakalayamayabilir,yumurtanın çatlamamasının sebebide bu yapışıklıklar olabilir dedi.Yani normal yolla hamile kalman zor dedi.Hatta aşılamada yapılmasına gerek yok dedi.Geçen ay gittiğim doktorda istersen aşılama yapalım demişti.Normal yolu bekleme dedi.
Şimdi ben kime ve neye inanacağımı şaşırdım.Ve tabi ne yapacağımıda.Bide bu çikolata kistinde hamile kalmak şartmış yoksa tekrarlarmış.Bide benim zaten 4.evreydi korkuyorum.Tüp bebeğede ne maddi nede manevi yönden hazır değiliz.Sizce ne yapmalıyız?Acaba normal yolla olabilir mi?Yoksa hiç şansım yokmu?
Şimdi ben kime ve neye inanacağımı şaşırdım.Ve tabi ne yapacağımıda.Bide bu çikolata kistinde hamile kalmak şartmış yoksa tekrarlarmış.Bide benim zaten 4.evreydi korkuyorum.Tüp bebeğede ne maddi nede manevi yönden hazır değiliz.Sizce ne yapmalıyız?Acaba normal yolla olabilir mi?Yoksa hiç şansım yokmu?