Hiç geçmeyecek gibi bu travma.

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza, ama inanın yalnız değilsiniz, ben de dahil birçok kadın böyle sapıklarla karşılaştık karşılaşıyoruz. Ama yılmamak lazım onların pisliği yüzünden yıkılmamak lazım. İnadına ayakta kalmalısınız utanması gereken kişileri utandırmak için daha güçlü olmalısınız! Lütfen güçlü kalın, başka kadınlar için başka taciz ve tecavüz mağdurları için, ses çıkarabilen kadınlar olarak bizim güçlü kalmamız onlara umut olmamız lazım. Umarım aşarsınız bu kötü günleri...

Amin inşallah.Tanıdık değildi , her gün eve geliş güzergahımda olan bir dükkanda bir çalışanmış.Ben o konuda şanslı olanlardanım ceza almasını sağladık kendisi hapiste şu an.Ama herkesin bildiği gibi çok uzun süreli bir ceza almıyorlar.Sevgilim de diğer bir şansım oldu zaten.Teşekkürler.

Yok o konuda üzülmenize gerek yok zaten insanlar hali hazırda geldiği ve görgü tanığı da olduğu için daha ilk günden bütün şikayetlerimizi yaptık.Dava süreci geçirdik içerde şu an.Neyse ki o kafada bile mutlaka cezası çekmesi gerektiğini düşünebildim.Zaten ben bırakacak olsam komşularımız olsun ailem olsun asla peşini bırakmazdı.

Bu sadece uçkura sahip çıkamama meselesi de değil çoğu zaman maalesef.Psikolojik olarak bakıldığında güç gösterme isteğinin çok daha fazla olduğuu söylüyorlar hep.Güçleri batsın tabi ki azalarak bitmelerini bekliyoruz.

Onlar da bunu söylüyorlar son zaman için mutalaka denemeliyim ama bi türlü bu an o an diyemiyorum.En son baktım öyle bir an beklemekle gelmeyecek sanırım.Yakın bir zamanda gerçekten ihtiyacım var haklısınız.Çok teşekkür ediyorum.

Teşekkürler sana da çok geçmiş olsun.Yol almış olmak çok güzel gerçekten.Büyük ihtimalle hali hazırda birlikte ilerlediğin bir uzman vardır ama yoksa da profosyonel yardım almak istersen ve Ankaradaysan tavsiye verebilirim bu konuda.

Çok teşekkür ediyorum kesinlikle öyle.Ses çıkarmadıkça çoğalıyor böyle şeyler.Aşacağım umarım desteklenmek bile gerçekten iyi hissettiriyor insanı.

Çok üzücü bir durum. .

İnşallah iyileşirsin canım benim. .

Rabbim iyilerle karşılaştırsın.
.

Canim o kadar üzüldüm ki. Bir an kendimi senin yerine koydum, anlamaya çalıştım, ne kadar anlanabilirse işte.
Belki seninki kadar büyük bir travma değil ama ben de lise 1'deyken otobüste tacize uğramıştım. Üstelik hiçbir şeyin farkında değildim. Sonra otobüsten indim ve biraz düşününce anladım ne olduğunu. Bu senin yaşadığının yanında küçücük bir şey ama bunda bile ben 4-5 ay kendime gelememiştim, hala o otobüsün hattına binmem mesela.
Ama daha iyi olacaksın merak etme, o pislik hayatı boyunca cezasını çeker inşallah. Bak ne güzel sevdiğin de bırakmamis seni, allah yardimcin olsun. Dertlesmek istersen bir mesaj atman yeterli.

Etkiledikleri miktar değişse de küçüğü büyüğü her türlüsü iğrenç tabi.Özellikle daha 14-15 yaşındaki birini düşününce daha da sinirleniyor insan çok geçmiş olsun eski bir olay olsa da.Kötü olansa otobüste minübüste olanları ya da laf atmaları vs yaşamayan tek bir kadın bulamamamız.Minimum biri gelmiş durumda herkesin başına , gündelik bir olay gibi olmuş artık sanki ne acı.Burada konuşmak gerçekten rahatlatıyormuş insanı beklemiyordum yazarken ne yalan söyleyeyim.Çok teşekkürler :)

ankarada değilim canım iki ay öncesine kadar profesyonel yardım alıyordum ama giden sadece parammış maddi kaygı güden birine denk gelmişim çok ünlü ve bilinen biri olmasına rağmen..bir süre daha askıya almış oldum..nasipse doğumdan sonra bir şeyler daha yapmayı düşünebilirim..

Konu sahibesinin anlayışına sığınarak hayatının herhangi bir bölümünde cinsel tacize maruz kalmış kadınlara sesleniyorum:

Türkçede mağdur hatta kurban olarak nitelendiriliyorsunuz, oysa İngilizcede size hak ettiğiniz gibi survivor adı veriliyor. Ayakta kaldığınız, yaşamaya devam ettiğiniz için.

Yaşadıklarınız otobüste kısa süreli tacizden yıllar süren aile içi tacize, bir yabancının saldırısından nişanlınızın tecavüzüne kadar uzanan çok geniş bir yelpazede olabilir. Kırık değilsiniz, bozuk değilsiniz, hasta değilsiniz, defolu değilsiniz. Yaralısınız ve yaralar iyileşir. İyileşeceksiniz.

Yaşadıklarınızı küçümsemeyin. Bazen küçük olaylar bile derin yaralar açar. Sakın ama sakın kendinizi suçlamayın. Mini etek giymiş olsanız bile, karanlık sokağa sapmış olsanız bile, kapıyı elinizle açmış olsanız bile, tacizcinize bir zamanlar güvenmiş olsanız bile, o gece sarhoş olmuş olsanız bile, kendi rızanızla öpüşmüş olsanız bile olanlar sizin suçunuz değil. Ne kendinizi suçlayın ne de başkalarının sizi suçlamasına izin verin.

Mümkünse psikolojik yardım alın. Bu mümkün değilse güvendiğiniz birine veya birilerine başınızdan geçenleri anlatın. Hazır olduğunuzda ve kendinizi rahat hissettiğiniz ölçüde konuşmak iyileşmenize yardımcı olacaktır. Anlatacak kimseniz yoksa burada anlatın. Kimliğinizi afişe edecek detaylar vermeden bu forumda acılarınızı, korkularınızı paylaşın. Sizin durumunuzda çok fazla kadın var. İzin verin birileri uzanıp size dokunsun, elimizden başka hiçbir şey gelmese bile hiç olmazsa dinleriz, teselli ederiz.

Hayata küsmeyin. Cinselliğe sırtınızı dönmeyin. Erkeklerden nefret etmeyin. Hazır olduğunuzda mutlu olan ve mutlu eden bir kadın olmamanız için hiçbir sebep yok. Kendinize iyileşecek zaman tanıyın yeter.

Bir yardımım olursa bana özelden ulaşabilirsiniz.

Ben liseye giderken aynı arkadaş çevresinden bir çocuğa aşık olmuştum ve biz güya sevgili olduk. Beni sinemaya davet etti hafta sonu için ben tabi saf salak mutluluktan uçuyorum gittim gitmez olaydım resmen taciz etti beni. Lisede bile olsam kafam şimdiki gibi değil ki çocuğu itekliyorum fln ama zorla öpmeye çalışıyor bacağıma dokunuyor fln basıp tokadı kalkıp gitmek aklıma gelmiyor. Neyse sinemadan çıktık, hüngür hüngür ağladım eve geldim kendimi banyoya attım. Türk filmlerindeki gibi kendimi pis hissediyor ve ağlaya ağlaya yıkanıyordum. O hayvan ise ergenliğin tavan verdiği bir şevkle bir daha ne zaman buluşacağız diye mesaj atıyor. Bir daha tabi yüzüme bile göremedi. Sonrası ne oldu peki ? Bütün erkeklerin aynı olduğunu sanıp üniversiteye geçene kadar kimseyle görüşmek bir yana bırak mesajlaşmadım nefret ettim. Üniversitede sevgilim oldu korkumdan çocukla hep kalabalık yerlerde gündüz vakti buluşurdum. Tabi çocuk ne bilsin ama ne oldu güvenmeyi onda öğrendim. Herkesin bir olmadığını da.
Sonuç olarak tatsız bir olay yaşamışsın benimki ile kıyaslanamaz belki ama zamana bırak içini huzurlu tut. Umarım zamanla sende atlatırsın.

Atlatacaksınız tabı.. kendınıze yuk etmeyın gecmısı..Soylemesı kolay gıbı gorunebılır. Cok sıkıntılı süreçler yasamıs bırı olarak; derttasınız olarak yazıyorum bu satırları.. Ben kendıme bıle ıtıraf etmedıgım seyler yasadıgım zamanlar oldu.Bırakın ıkıncı kısıyle konuşmayı..İlk adımı kendınızce buraya yasadıklarınızı paylaşarak hayata açılmaya başka ınsanlara dokunmaya paylaşmaya sıkıntılarınızı azaltmak ıcın bır adım atmaya calısmakla başladınız bence.. Sıra o adımı kapıdan dışarıya atmakta.. Sevdıklerınızın ellerine sıkıca tutun.. ve gok yüzüne, gunese, rüzgâra, denıze merhaba deyın.Bunu kendınız ıcın ve sevdıklerınız ıcınde yapın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…