hiç dinç ve aktif olamıyorum

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.610
22.480
uyusam bile yorgunum ve uykumu açacak bişe bulamıyorum duş-kahve-çay bende işe yaramıyor hiç

uzun saatler çalışmak zorunda olanlarınız varsa

nasıl aktif olduklarını paylaşabilirler mi ?

bu sıcak günlerde biraz zor o popişi kaldırmak çalıştıkça açılıyosun ama
çalışmıosan evde aktif olmak biraz zor ben eve gidince kılımı kıpırdatamıyorum ama çıkıp 1 saaat yürürsem kendime geliyorum

işten eve gidince sadece 2 dk otursam bi daha kalkamam .kendimi tanıdığım için eve gider gitmez üstümü değişip işlerimi yapıyorum evi toparlıyorum yemek hazırlık derken eşim geliyor bi bakıyorum yemek saati.sonra da bi program varsa uyguluyoruz böylece yatmadığım için kalkamama tembellik sorunum olmuyor. bazen de evi ... götürse ayağa kalkamıyorum

Sıcağın etkisi va rmı bilmiyorum ama sıcaktan önce de bir süredir böyleydim ben. Bir dönem redoxon c vitamini kullandım her sabah, o iyi idare ediyordu gün içinde beni.
Benimki gıda, kan şekeriyle alaklaı çıktı. Karbonhidrat yediğim anda yere yapışıyorum.. 2 dilim ekmek de buna dahil.
C vitamini, düzenli beslenme, bol su bi nebze işe yarıyor. Aksi halde işten eve gelir gelmez uyumazsam kendime gelemiyorum.

Kronik yorgugun ve uykusuzum ama bi çözüm bulamadım. Aslında mayalı süt fena bi enerji veriyordu tüm gün ayaktaydım hiç yorulmuyordum. Ama neden bıraktım bilmiyorum

Sürekli bir yorgunluk hali varsa bir çok sebebi olabilir. Öncelikle bir kan testi yaptırıp demir eksikliği, troid şeker falan baktırın, bir de tansiyon ölçtürün. Tansiyonun yüksek olması da düşük olması da çok halsiz bırakır.

Yok sürekli değilse sıcaklardan olabilir, vücudunuz su kaybetmiş olabilir. Eğer çay, kahve, kolalı içecekler çok tüketiyorsanız ne kadar çok su içerseniz için vücudunuz su kaybetmeye başlar. Kafeini kesin, bol su için. Şu günlerde suya çok ihtiyaç var.

Spor yapacak vakit varsa tavsiye ederim. Hamileliğin etkisiyle bende koltuklara yapışmıştım, dün yine geldi o uykuluuuu huysuz yapış yapışş yorgunluk. Akşam serinliğinde bir saat pilates sonrası enerji doldum resmen.
Ama tabii öncelikle kan değerlerine baktırmak mantıklı.

Ben neredeyse hiç şu içmem

eksikligini hissetmiyorum yani aklıma gelmiyor bile o yüzden

ama son günlerde sıcaklardan dolayı günde 1.5 litre falan ancak içiyorum ama o da caydan dolayı pek etki edemiyor olabilir

çalışma saatlerim 8-6 ama kendimi bildim bileli uykumu aldığım, enerjik olduğum bi gün yok. kan değerlerimde normal görünüyor. ben vitamin ilacı alıyorum belki psikolojik ama etkisini gördüm

Ben neredeyse hiç şu içmem

eksikligini hissetmiyorum yani aklıma gelmiyor bile o yüzden

ama son günlerde sıcaklardan dolayı günde 1.5 litre falan ancak içiyorum ama o da caydan dolayı pek etki edemiyor olabilir

Su içmiyorsanız yorgun olmanız çok normal. Kışın bile 1.5 litre içmeliyiz ki şu an onun 2-3 katı tüketilmeli.

Vücudunuzu bu kadar susuz bırakırsanız ilerde başınıza çok iş açar. Böbrekleriniz iflas eder ilerleyen yaşlarda. Zorla da olsa için suyunuzu.

Kan testi yaptirin.
Ben de tiroit hastasiyim. Yorgunluk uyku hali bende de oluyor.
Tiroit. Şeker. Kansızlık. Vitamin değerleri ozellikle B12.

son günlerde bende de feci bir uyku hali var, havalardan diye düşünüyorum, kendimi iteleyip kalkıyorum yerimden ama gönlüm bütün gün yatağa yapış diyor

Bende seninle aynı şekilde yogun çalışıyorum ve kolumu kipirdatacak halim yok şu an evim dağınık mesela ama kalkmam lazım. . Neyse ben çözümü limonlu sıcak su ile buldum enerji veriyor bana.. ayrıca karbonhidrat beni mahvediyo artık almiyorum protein basıyor um genelde..
Meyve yiyebilirsiniz. .

al bendende o kadar bildiğin tembel teneke oldum çıktım, oturduğum yerde kalıyorum, bende d vitamini eksikliği var büyük ihtimal ondan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…