• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket hiç bir aile içi şiddete şahit oldunuz mu?

hiç aile içi şiddete şahit oldunuz mu

• evet

OY: 16 94,1%
  • hayır

OY: 1 5,9%

• Ankete Katılan
    17
  • Anket Kapalı .

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
769
413
45
arkadaşlar hiç aile içi şiddete şahit oldunuz mu, yada benzeri bir şiddet olayına . tepkiniz, duygunuz , düşünceniz ne oldu.
ben şahit oldum ve gerçekten çok üzüldüm. o kişiye şimdi acıyorum. karşılaşmaya korkuyorum. benim duyduğumu bilmiyor , kim ister ki böyle bişeyi. karşılaştığımızda açık vereceğim diye çok korkuyorum. çok sevdiğim bir arkadaşımdır. kocasından ise nefret ediyom artık. gözümde bambaşka bir hale dönüştü adam .

malesef ben şahit oldum çok yakın bir arkadAŞIMIN çocuğu kucağındayken eşiii üstüne yürüdüüü ne yapacağımızı şaşırdık ben kucağındddan çocuğu kaptımm eşimdeee eşini tuttu vurmaması için kötü bir durumdu anlayacağınız:47:

malesef ben şahit oldum çok yakın bir arkadAŞIMIN çocuğu kucağındayken eşiii üstüne yürüdüüü ne yapacağımızı şaşırdık ben kucağındddan çocuğu kaptımm eşimdeee eşini tuttu vurmaması için kötü bir durumdu anlayacağınız:47:

ah bu kadınlarr . neler çeker neler yutar. içlerinde koca bi dünya yaşar.

yıllar önce bende şahit oldum.
annennem de kalıyordum,sadece o ve ben vardık.annennemde yaşlı 80 yaşındaydı o zaman.alt komşudan sesler gelmeye başladı önce bağırma sesleri sonra eşyalar havada uçuşuyormuş gibi gürültüler.napacağımı bilemedim,korktum.sonra bizim kapı vurulmaya başladı koştum açtım hemen kapıyı,kadın ağzı gözü kan içinde geldi yanında da 4-5 yaşlarındaki kızı.içeri aldım hemen.kapıyı kilitledim ve hemen polisi arayalım dedim.kadın istemedi,kocasından kurtulmak için kolundan bıçakladığını söyledi bunları anlatırken,adam geldi kapıya,kapıyı yumrukluyo,küfürlerrr falan.yok dedim bu böyle olmıcak önce polisi aradık sonra babamı,eniştemi.polis geldi adamla konuşmuş sakinleştirmişler biraz.kadın birkaç gün anennemde kaldı sonra döndü evine ne yazık ki.
o olaydan 1 yıl sonra ayrıldılar.adam hep bizim aileyi suçlu gördü sanki onlar çok iyi anlaşıyolarmışda,biz arayı bozmuşuz gibi bi duruma düşürdü.kadın şimdi başka biriyle evli,ilk zamanlar haber alıyorduk ama uzun süredir adı bile geçmedi.

Bende yıllar önce şahit olmuştum.liseye giderken 3 katlı bir evin 2. katında biz.1.katında ev sahibi,3.katında gelini,oğlu ve bir yaşlarında torunu oturuyordu.oğlu ne zaman annesine gitse kadın dolduruyor yukarı çıktığında da karısını dövüyordu.gelin hastahanede çalıştığı için çocuğuna annem bakıyordu.işe giderken bize bırakırdı.bir akşam baktık yukarıdan kavga sesleri,çocuğun ağlama sesleri geldi.ertesi gün çocuğunu bırakırken bir baktık kadının bir gözü mosmor olmuş.biz o evden taşındık.bir süre sonra duydukki yarım saat uzaklıktaki başka bir ilçeye taşınmışlar.gezmeye gittik.kayınvalide olmayınca baya huzurluydular.bir de kızları olmuştu.kayınvalideye ne mi oldu?bir süre sonra eşi vefat etti kendisi de yalnız kaldı

yıllar önce bende şahit oldum.
annennem de kalıyordum,sadece o ve ben vardık.annennemde yaşlı 80 yaşındaydı o zaman.alt komşudan sesler gelmeye başladı önce bağırma sesleri sonra eşyalar havada uçuşuyormuş gibi gürültüler.napacağımı bilemedim,korktum.sonra bizim kapı vurulmaya başladı koştum açtım hemen kapıyı,kadın ağzı gözü kan içinde geldi yanında da 4-5 yaşlarındaki kızı.içeri aldım hemen.kapıyı kilitledim ve hemen polisi arayalım dedim.kadın istemedi,kocasından kurtulmak için kolundan bıçakladığını söyledi bunları anlatırken,adam geldi kapıya,kapıyı yumrukluyo,küfürlerrr falan.yok dedim bu böyle olmıcak önce polisi aradık sonra babamı,eniştemi.polis geldi adamla konuşmuş sakinleştirmişler biraz.kadın birkaç gün anennemde kaldı sonra döndü evine ne yazık ki.
o olaydan 1 yıl sonra ayrıldılar.adam hep bizim aileyi suçlu gördü sanki onlar çok iyi anlaşıyolarmışda,biz arayı bozmuşuz gibi bi duruma düşürdü.kadın şimdi başka biriyle evli,ilk zamanlar haber alıyorduk ama uzun süredir adı bile geçmedi.

Bende yıllar önce şahit olmuştum.liseye giderken 3 katlı bir evin 2. katında biz.1.katında ev sahibi,3.katında gelini,oğlu ve bir yaşlarında torunu oturuyordu.oğlu ne zaman annesine gitse kadın dolduruyor yukarı çıktığında da karısını dövüyordu.gelin hastahanede çalıştığı için çocuğuna annem bakıyordu.işe giderken bize bırakırdı.bir akşam baktık yukarıdan kavga sesleri,çocuğun ağlama sesleri geldi.ertesi gün çocuğunu bırakırken bir baktık kadının bir gözü mosmor olmuş.biz o evden taşındık.bir süre sonra duydukki yarım saat uzaklıktaki başka bir ilçeye taşınmışlar.gezmeye gittik.kayınvalide olmayınca baya huzurluydular.bir de kızları olmuştu.kayınvalideye ne mi oldu?bir süre sonra eşi vefat etti kendisi de yalnız kaldı

ikinizin anlattığıda çok dehşet verici şeyler kızlar. hem dayak yiyen olmak hem buna şahit olmak o kadar aşağılık bir duygu ki. üstelik başka bir kadın olan kaynvalidede buna çanak tutuyor. belkde geçmişte kendi yaşadığı durumu başkalarının yaşamasını istiyor. bence eş dost yüzünden sorunları olan eşler doktor tavsiyesi yada hakim tavsiyesi ile başka şehirlere yönlendirilmeli. eminim ki pek çok eşin arası ikinc örnekte olduğu gibi düzelecektir.

evet.. 10 yaşlarında falandım.. uyuyorduk, birden bir kadının çığlıklarını duydum koşarak babamların odasına gittiğimi hatırlıyorum. hepimiz kalktık, kadın sürekli "vurma vurma" diyordu.. karşı komşumuzdu, çocuklarını evlendirmiş orta yaşlı bir çiftti.. ruh hastası pislik nasıl vuruyorsa darbe sesi babamların odasına kadar geliyordu. hayatımda nadir öyle korktuğumu hatırlıyorum. polis falan geldiğinde kadın bayılmıştı herhalde, bize birşey anlatmamıştı annem üzülmeyelim diye.. daha sonra adamla bahçede karşılatık. allah günah yazmasın yarabbim, ama adam 1.40 yok, tartsak 40 kiloda çıkmaz. adama bakıp "inşallah birgün senide döverler" demiştim. öyle araba farı görmüş tavşan gibi kalmıştı hayvan!

Back
X