Hiç arkadaşım yok çok yalnızım

Çoğu insan yalnızmış ve herkes ben gibi Bi kendini yalnız sanıyormuş. Bende aile binasında oturuyorum ve eşimin ailesiyle konuşmuyorum. Sırf onlar yıllardır burada diye ve beni nasıl anlattıysa artık herkes bana karşı soğuk. Bende ısınamadım kimseye bu yüzden. Eşimin babası öldü. Annesi bizi binadan gönderemeyince kendi gitti. Ama bu seferde kadını biz kovduk oldu. Bu insanlardaki önyargı yüzünden bende yalnızım. Dıştan soğuk gözüktüğüm için insanlar kolay yaklaşamaz bana. Benim 3. Çocuğum olcak ama çocuk kafa falan dağıtmaz. Yeri gelir onlardan dert yanarken bile birine anlatman gerekiyor. İnsanın dertleşmeye ihtiyacı oluyor. Bende eşime anlatıyorum herşeyimi. İşten gelir oturur beni dinler Taşınmayı çok istiyorum ama eşimin çocukluğu burada geçmiş. Ben fikir veremicem aynı durumdayım. Yalnız olmadığını bil diye yazdım

Ya çok tatlısın . evet haklısın bende bunu diyorum eş aile bir yere kadar arkadaşlarım var ama başka şehirdeler insan karşılıklı oturup konuşup dertleşecek birini arıyor hayatında.
Bende tekim sanıyordum genelde başka şehire gidince adaptasyon sorunu oluyor sanırım

Sosyal hayatın içine dahil olmazsanız nasıl arkadaş edineceksiniz?
Eşiniz çalışmanızı da istemiyormuş hobi edineceğiniz bir kursa vs gitmenize izin verir mi acaba kendileri?
Bir yıldan fazladır pandemi var zaten ama biraz daha normale dönme durumu olursa yeni Eylül Ayı'nda yüzyüze eğitimler kurslar başlarsa dahil olun birine. Halk egitim ve İSMEK'lerde birçok bölüm var.

Sadece eşinizi görüp evden de çıkmazsanız daha çok yalnız kalırsınız.

Evden çıkamama değil aksıne eşim komşularla konuş git gel kafan dağılsın diyor şu anki komşularım kaynanamdan dolayı çok soğuklar bide dedikodu laf taşıma huyları var o yüzden ben yaklaşmıyorum kurs işini deneyeceğim dün eşim benim dışlanmışlığımı farketmiş olacak ki taşınalım burdan dedi sanada iyi gelir yenilik dedi artık annesinin laflarından da sıkıldı sanırım umarım yenilik iyi gelir

Biz doğuluları sevmeyiz diyen kişinin sadece sizinle degil diğer insanlarla da ilişkisi sıkıntılıdır emin olun. Öyle insanlarla samimi olmayın zaten. Arkadaş edinmek istiyorsanız bende halk eğitim kursu öneririm. Ya da üniversiteye devam edebilirsiniz . Çocuk ta yokmuş zaten oturun çalışın sınavlara. Bende sizin tam tersinizim. Esimin ailesi çok sosyal yaşıtım çok hergün biryere çağırdılar ama ben gitmedim. Üniversite sınavına çalıştım evlendikten sonra ve kazandım :))) tavsiye ederim

Komşuda da pek evden dışarı çıkmış olmuyorsunuz bence.
Ev ortamından dışarıya çıkıp, istediğiniz, hoşunuza giden birşeylerle meşgul olmak iyi gelir kesinlikle.

Evet bu biraz yaşam tarzıyla alakalı sanırım kimi yalnızlığı seviyor kimi de kalabalığı ben tek takılmayı pek sevmiyorum tek çarşıya gitmeyi tek başıma dışarda oturup yemek yemeyi gezmeyi sevmiyorum denedim ama tuhaf hıssetim eşimle birbirimizi çok seviyoruz ikimizde çocuk düşkünüyüz çocuğumuz olsun diye uğraşıyoruz inşallah hayırlısıyla olur o zaman bebişimle yaparım herseyi

E siz arkadaş aramıyorsunuz ki eşinizin ailesiyle kaynaşmak istiyorsunuz. Onlar arkadaş değil akraba adı üstünde. Akrabaları ile içli dışlı olan bir insan değilim ama sosyal bir insanım arkadaşlarım çoktur. Pandemi süreci ile birlikte telefon harici görüşemesek bşke onlar benim arkadaşlarım. Sizin de eski çevreniz eski başınız mı kalmadı mı?
Bir de her yer açılmaya başladı ilginiz göre dernekler, vakıflar, meslek edindirme kurslarına katılabilirsiniz.

Tatbiki isterdim eşimin ailesiyle aram iyi olsun bizim aile bağlarımız çok kuvvetlidir eşimde üzgün kim isterki ailesinin karısını kabul etmemesini.
Eşimin ailesinde yaşıtlarım var. Eşimin kuzenleri var arkadaşlık kurabilir bence normal bişe çünkü dediğim gibi bizde öyledir ama istemiyorlar eskı arkadaşlarım var konuşuyoruz telefonla ama telefonla araya ister istemez soğukluk giriyor ben bide telefonla konuşmayı pek sevmiyorum bilmiyorum belkide abartıyorum bu arkadaşlık işini ama insan kendini yanlız hissediyor farklı bir duygu aslında belki net bir şekilde anlatamamışımdır hislerimi

Tek derdin bu olsun canım... Üniversite dısardan oku işte. Bossun madem kendini geliştir... Veya bir işe gir çalış... Yorgunluktan insan görmek istemiyceksin merak etme...Valla Arkadas arıycagına, Eş ailesinden ilgi bekliyecegine Ya kendini geliştir. Yada calış. Çaliş. Çaliş... Baska işin mi yok. Boş muhabbetlerle kafanı yorucaksın... Kendine yatırım yap. Canım.. Düsenin dostu yok.. Bak daha cocuk derdin de yok. Boş vaktini degerlendir.

Haklısın evlendikten sonra 6 ay beraber çalıştık dediğin gibi eve gelir gelmez uyuyordum kafası rahat oluyor insanın çalışınca iş bulsam eşimi ikna edeceğim yok diyor ama kıyamaz bana en iyisi çalışmak bari geleceğe yatırım yapim kafam dağılır hemde

Tabiki. Çalısınca elinde para olunca, Erkek tarafı bile sana ezik davranamaz! Kocanın sana kıyamıyorum laflarını geç.. Mantığınla hareket et. Duygusal düşünmeyeceksin... Yatırım yap kendine... Daha yasın cok kücük..

Valla şöyle söyliyim evlenince istersen aynı mahallede kal yinede bekar hayatınla asla bir olmuyor. Emin ol annelerle aynı mahallede oturuyor olsan dahi o arkadaş ve akrabalarınla eski gelme gitmelerin olmuyor. Çünkü benim annemlerle şimdi evimin mesafesi arabayla 5 dak. ama evlenince artan sorumluluk rahat arkadaşlarla plan yapamama vs vs. Yeni hayatına adapte olmaya bak. Başlarda benimde çocuğum olmuyordu. Sonra oldu ama yalnızlıktan kurtarmıyor oturacak zaman bulamıyorsun. Daha çok bunalabiliyosun. Yeni bir mahalle ilacımız olabilir

Komsuculuk oynamayi ben hic sevmiyorum ya. Kafa dengi komsuya hic rastlamadigim icin de olabilir tabii. Hepsi cok enteresan tipler burdakilerin. Ise girmenizi tavsiye ederim. Hem maddi getirisi olur hem bir cevre edinirsiniz. He ben is arkadasi yonunden de sanssizim ama en azindan yogunluktan arkadassizligi kafaya takacak vaktim olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…