- 1 Mart 2021
- 541
- 916
- 31
-
- Konu Sahibi huzuluponck
o zaman eklesebiliriz sosyal medyadan bana ozelden adresini yazabilirsin istersen sendemaalesef öyle ama burdan da sosyal medya üzrinden başka şehirlerde iletişm kurduğum arkadaşlarım var :)
Evet ya keşke yakın olsaydıkYaa ne guzel olurdubirbirleriyle anlasabilecek insanlar hep uzaklarda olurlar zaten hayatin acimasizligi istanbul ankara izmirli arkadas araniyor
olur cnm:)o zaman eklesebiliriz sosyal medyadan bana ozelden adresini yazabilirsin istersen sende
Burası iyi geldi banada
beni anladığını söyleyen akıl veren insanlar olması beni mutlu etti üye olmadan sürekli takip ediyordum üye olup paylaşmak istedim ama bugün cesaret edebildim acaba dalga geçerlermi dedim kendimce BU ARADA CEVAP VEREN DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM YANLIZ OLMADIĞIMI HİSSETİRDİNİZ BANA
KonyadayimNerde yaşıyorsun kaç yaşındasın
Çoğu insan yalnızmış ve herkes ben gibi Bi kendini yalnız sanıyormuş. Bende aile binasında oturuyorum ve eşimin ailesiyle konuşmuyorum. Sırf onlar yıllardır burada diye ve beni nasıl anlattıysa artık herkes bana karşı soğuk. Bende ısınamadım kimseye bu yüzden. Eşimin babası öldü. Annesi bizi binadan gönderemeyince kendi gitti. Ama bu seferde kadını biz kovduk oldu. Bu insanlardaki önyargı yüzünden bende yalnızım. Dıştan soğuk gözüktüğüm için insanlar kolay yaklaşamaz bana. Benim 3. Çocuğum olcak ama çocuk kafa falan dağıtmaz. Yeri gelir onlardan dert yanarken bile birine anlatman gerekiyor. İnsanın dertleşmeye ihtiyacı oluyor. Bende eşime anlatıyorum herşeyimi. İşten gelir oturur beni dinlerArkadaşlar ben 23 yaşındayım lise mezunuyum evlenip İstanbul’a geldim Burda kimsem yok biz doğuluyuz kalabalık bir evde kalabalık bir ortamda iç içe büyüdük kuzenlerimle sıkılmaya fırsatım olmadı aktif özgüvenliydim o zamanlar neşe dolu biriydim evlendim eşimin ailesi pek akrabalık bağları olan sıkı fıkı değiller ben 3 yıldır evliyim ne bir teyzesi amcası halası bir yemeğe çağırmadı yada kuzenleri konuşmak istemedi ben yaklaşınca biz doğuluları sevmiyoruz dediler bu beni çok üzdü eşim anlayışlı biri sürekli beraberiz o benim aile ortamımı çok seviyor benim ailemle arası çok iyi.
Ama bende bir arkadaşım olsun dertleşin konuşim istiyorum beraber vakit geçirecek dertleşecek bir arkadaş ama 3yıldır maalesef hiç beceremedim içime kapandım ailemin bulunduğu şehire gidince eve gelmek istemiyorum orda birey olduğumu sevildiğimi yanlız olmadığımı hissediyorum. Burda boşlukta gibiyim eşimin işi burda düzeni burda o yüzden bırak gidelim diyip haksızlık yapamam komşuluk yok bulunduğum yerde herkes herkesten kaçıyor ne yapabilir cidden yanlız hissediyorum Kaynanamda beni sevmiyor bınu açıkça söylüyor gel işimi yap yemeğimi yap evimi temizle git diyor iki sohbet edemiyoruz kendimi kullanılmış hissediyordum ama eşime sürekli ailen bana bunları yapıyor demek istemiyorum çünkü çok kırılgan biri bir takım rahatsızlıklar atlattı onu üzmek istemiyorum. En son o dayanamadı bu kız hizmetçi değil diğer gelinlerin hiçbisey yapmazken benim eşime dünyanın işini yaptırıyorsun evimiz ayrı kusura bakma ben eşimi yollamayacgm dedi 4 5 aydır konuşmadım da gitmedimde kafam rahat ama dediğim gibi nasıl arkadaşlık kurulur bilmiyorum kaynanamla aynı sokaktayız altlı üstlü oturuyoruz tüm sokaktakilerle samimi hepsine beni kötülüyor komşular ben ilk geldiğimde beni çok seviyorlardı KESK’e senin gibi gelinimiz olsa diyorlardı ama kaynanam nasıl doldurduysa beni görünce Şeytan görmüş gibiler ben oradayken fısır fısır dedikodumu yapıyor lar
İstanbulda olsan arkadaş olurdukKonyadayim
Ya çok tatlısınÇoğu insan yalnızmış ve herkes ben gibi Bi kendini yalnız sanıyormuş. Bende aile binasında oturuyorum ve eşimin ailesiyle konuşmuyorum. Sırf onlar yıllardır burada diye ve beni nasıl anlattıysa artık herkes bana karşı soğuk. Bende ısınamadım kimseye bu yüzden. Eşimin babası öldü. Annesi bizi binadan gönderemeyince kendi gitti. Ama bu seferde kadını biz kovduk oldu. Bu insanlardaki önyargı yüzünden bende yalnızım. Dıştan soğuk gözüktüğüm için insanlar kolay yaklaşamaz bana. Benim 3. Çocuğum olcak ama çocuk kafa falan dağıtmaz. Yeri gelir onlardan dert yanarken bile birine anlatman gerekiyor. İnsanın dertleşmeye ihtiyacı oluyor. Bende eşime anlatıyorum herşeyimi. İşten gelir oturur beni dinlerTaşınmayı çok istiyorum ama eşimin çocukluğu burada geçmiş. Ben fikir veremicem aynı durumdayım. Yalnız olmadığını bil diye yazdım
Evden çıkamama değil aksıne eşim komşularla konuş git gel kafan dağılsın diyor şu anki komşularım kaynanamdan dolayı çok soğuklar bide dedikodu laf taşıma huyları var o yüzden ben yaklaşmıyorum kurs işini deneyeceğim dün eşim benim dışlanmışlığımı farketmiş olacak ki taşınalım burdan dedi sanada iyi gelir yenilik dedi artık annesinin laflarından da sıkıldı sanırım umarım yenilik iyi gelirSosyal hayatın içine dahil olmazsanız nasıl arkadaş edineceksiniz?
Eşiniz çalışmanızı da istemiyormuş hobi edineceğiniz bir kursa vs gitmenize izin verir mi acaba kendileri?
Bir yıldan fazladır pandemi var zaten ama biraz daha normale dönme durumu olursa yeni Eylül Ayı'nda yüzyüze eğitimler kurslar başlarsa dahil olun birine. Halk egitim ve İSMEK'lerde birçok bölüm var.
Sadece eşinizi görüp evden de çıkmazsanız daha çok yalnız kalırsınız.
Komşuda da pek evden dışarı çıkmış olmuyorsunuz bence.Evden çıkamama değil aksıne eşim komşularla konuş git gel kafan dağılsın diyor şu anki komşularım kaynanamdan dolayı çok soğuklar bide dedikodu laf taşıma huyları var o yüzden ben yaklaşmıyorum kurs işini deneyeceğim dün eşim benim dışlanmışlığımı farketmiş olacak ki taşınalım burdan dedi sanada iyi gelir yenilik dedi artık annesinin laflarından da sıkıldı sanırım umarım yenilik iyi gelir
Evet bu biraz yaşam tarzıyla alakalı sanırım kimi yalnızlığı seviyor kimi de kalabalığı ben tek takılmayı pek sevmiyorum tek çarşıya gitmeyi tek başıma dışarda oturup yemek yemeyi gezmeyi sevmiyorum denedim ama tuhaf hıssetimBiz doğuluları sevmeyiz diyen kişinin sadece sizinle degil diğer insanlarla da ilişkisi sıkıntılıdır emin olun. Öyle insanlarla samimi olmayın zaten. Arkadaş edinmek istiyorsanız bende halk eğitim kursu öneririm. Ya da üniversiteye devam edebilirsiniz . Çocuk ta yokmuş zaten oturun çalışın sınavlara. Bende sizin tam tersinizim. Esimin ailesi çok sosyal yaşıtım çok hergün biryere çağırdılar ama ben gitmedim. Üniversite sınavına çalıştım evlendikten sonra ve kazandım :))) tavsiye ederim
Tatbiki isterdim eşimin ailesiyle aram iyi olsun bizim aile bağlarımız çok kuvvetlidir eşimde üzgün kim isterki ailesinin karısını kabul etmemesini.E siz arkadaş aramıyorsunuz ki eşinizin ailesiyle kaynaşmak istiyorsunuz. Onlar arkadaş değil akraba adı üstünde. Akrabaları ile içli dışlı olan bir insan değilim ama sosyal bir insanım arkadaşlarım çoktur. Pandemi süreci ile birlikte telefon harici görüşemesek bşke onlar benim arkadaşlarım. Sizin de eski çevreniz eski başınız mı kalmadı mı?
Bir de her yer açılmaya başladı ilginiz göre dernekler, vakıflar, meslek edindirme kurslarına katılabilirsiniz.
Tek derdin bu olsun canım... Üniversite dısardan oku işte. Bossun madem kendini geliştir... Veya bir işe gir çalış... Yorgunluktan insan görmek istemiyceksin merak etme...Valla Arkadas arıycagına, Eş ailesinden ilgi bekliyecegine Ya kendini geliştir. Yada calış. Çaliş. Çaliş... Baska işin mi yok. Boş muhabbetlerle kafanı yorucaksın... Kendine yatırım yap. Canım.. Düsenin dostu yok.. Bak daha cocuk derdin de yok. Boş vaktini degerlendir.Arkadaşlar ben 23 yaşındayım lise mezunuyum evlenip İstanbul’a geldim Burda kimsem yok biz doğuluyuz kalabalık bir evde kalabalık bir ortamda iç içe büyüdük kuzenlerimle sıkılmaya fırsatım olmadı aktif özgüvenliydim o zamanlar neşe dolu biriydim evlendim eşimin ailesi pek akrabalık bağları olan sıkı fıkı değiller ben 3 yıldır evliyim ne bir teyzesi amcası halası bir yemeğe çağırmadı yada kuzenleri konuşmak istemedi ben yaklaşınca biz doğuluları sevmiyoruz dediler bu beni çok üzdü eşim anlayışlı biri sürekli beraberiz o benim aile ortamımı çok seviyor benim ailemle arası çok iyi.
Ama bende bir arkadaşım olsun dertleşin konuşim istiyorum beraber vakit geçirecek dertleşecek bir arkadaş ama 3yıldır maalesef hiç beceremedim içime kapandım ailemin bulunduğu şehire gidince eve gelmek istemiyorum orda birey olduğumu sevildiğimi yanlız olmadığımı hissediyorum. Burda boşlukta gibiyim eşimin işi burda düzeni burda o yüzden bırak gidelim diyip haksızlık yapamam komşuluk yok bulunduğum yerde herkes herkesten kaçıyor ne yapabilir cidden yanlız hissediyorum Kaynanamda beni sevmiyor bınu açıkça söylüyor gel işimi yap yemeğimi yap evimi temizle git diyor iki sohbet edemiyoruz kendimi kullanılmış hissediyordum ama eşime sürekli ailen bana bunları yapıyor demek istemiyorum çünkü çok kırılgan biri bir takım rahatsızlıklar atlattı onu üzmek istemiyorum. En son o dayanamadı bu kız hizmetçi değil diğer gelinlerin hiçbisey yapmazken benim eşime dünyanın işini yaptırıyorsun evimiz ayrı kusura bakma ben eşimi yollamayacgm dedi 4 5 aydır konuşmadım da gitmedimde kafam rahat ama dediğim gibi nasıl arkadaşlık kurulur bilmiyorum kaynanamla aynı sokaktayız altlı üstlü oturuyoruz tüm sokaktakilerle samimi hepsine beni kötülüyor komşular ben ilk geldiğimde beni çok seviyorlardı KESK’e senin gibi gelinimiz olsa diyorlardı ama kaynanam nasıl doldurduysa beni görünce Şeytan görmüş gibiler ben oradayken fısır fısır dedikodumu yapıyor lar
Haklısın evlendikten sonra 6 ay beraber çalıştık dediğin gibi eve gelir gelmez uyuyordum kafası rahat oluyor insanın çalışınca iş bulsam eşimi ikna edeceğim yok diyor ama kıyamaz bana en iyisi çalışmak bari geleceğe yatırım yapim kafam dağılır hemdeTek derdin bu olsun canım... Üniversite dısardan oku işte. Bossun madem kendini geliştir... Veya bir işe gir çalış... Yorgunluktan insan görmek istemiyceksin merak etme...Valla Arkadas arıycagına, Eş ailesinden ilgi bekliyecegine Ya kendini geliştir. Yada calış. Çaliş. Çaliş... Baska işin mi yok. Boş muhabbetlerle kafanı yorucaksın... Kendine yatırım yap. Canım.. Düsenin dostu yok.. Bak daha cocuk derdin de yok. Boş vaktini degerlendir.
Tabiki. Çalısınca elinde para olunca, Erkek tarafı bile sana ezik davranamaz! Kocanın sana kıyamıyorum laflarını geç.. Mantığınla hareket et. Duygusal düşünmeyeceksin... Yatırım yap kendine... Daha yasın cok kücük..Haklısın evlendikten sonra 6 ay beraber çalıştık dediğin gibi eve gelir gelmez uyuyordum kafası rahat oluyor insanın çalışınca iş bulsam eşimi ikna edeceğim yok diyor ama kıyamaz bana en iyisi çalışmak bari geleceğe yatırım yapim kafam dağılır hemde
Valla şöyle söyliyim evlenince istersen aynı mahallede kal yinede bekar hayatınla asla bir olmuyor. Emin ol annelerle aynı mahallede oturuyor olsan dahi o arkadaş ve akrabalarınla eski gelme gitmelerin olmuyor. Çünkü benim annemlerle şimdi evimin mesafesi arabayla 5 dak. ama evlenince artan sorumluluk rahat arkadaşlarla plan yapamama vs vs. Yeni hayatına adapte olmaya bak. Başlarda benimde çocuğum olmuyordu. Sonra oldu ama yalnızlıktan kurtarmıyor oturacak zaman bulamıyorsun. Daha çok bunalabiliyosun. Yeni bir mahalle ilacımız olabilirYa çok tatlısın. evet haklısın bende bunu diyorum eş aile bir yere kadar arkadaşlarım var ama başka şehirdeler insan karşılıklı oturup konuşup dertleşecek birini arıyor hayatında.
Bende tekim sanıyordum genelde başka şehire gidince adaptasyon sorunu oluyor sanırım