Gebeliğe Hazırlık Hiç anne olamama hissi 😔

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sanırım her kadında oluşan bir hismiş onu anladım. Rabbim hepimize uygun ve hayırlı zamanda evlat sahibi olma nimetini yaşatsın.

Kızlar Rabbim bu güzel ayların hürmetine hepinizi evlatlarınıza kavulturşun. Ama ne isterseniz rabiimden hayırlısını isteyim. Ben evlendim 2 sene sonra hamile kaldım. Ama şuna eminim ki ne zaman kafandan çıkarırsan o zaman hamile kalıyorsun psikoloji çok önemli ve TEVEKKÜL. Rabbime tevekkül edicez. Ondan gelen herşeye razıyız. 2 sene sonraki hamileliğim boş gebelik oldu ve 12.haftada aldılar. Sonra oğluma hamile kaldım. Onunda doğuştan ayak tabanı kemiklerinde eksiklikler oldu her iki ayağında da. Yürüyebiliyordu ama ağrılı bir şekilde. 3 yaşından 6 yaşına kadar doktorlara gittik, 6 yaşında ameliyat oldu. Kalça kemiklerinden alıp ayak tabanlarına koydular. Şimdi hamd olsun çalkı gibi oldu. Oğlum 6 aylıkken hiç istemeden ve korunurken tekrar hamile kaldım aklımda hiç yokken, oda boş gebelik oldu onu da 10.haftada kürtajla aldılar. Kendi doktorum yoktu o aralar başka bir dr kürtaj yaptı, içeride keseden parça bıraktı kanama kanama ölüyordum. Sonra kendi doktorum tekrar kürtaj etti ve birdaha çocuk istersen biraz zor dedi açık açık yüzüme. Şimdi tekrar istiyorum ama hiç kafama takmıyorum. İnanın 1 çocuğum var diye değil. Hep hayırlısını istiyorum Allah'tan. Tevekkül edin dua edin bunlar hep birer imtihan herşey yoluna girecektir Allah'ın izniyle sizler için dua edeceğim, sevgiyle kalın...

Yaşım 25 ve 1 senedir bizde deniyoruz hicbir gebelik yaşamadım henuz.. Gittigim kadin doğumcu bana bekle daha çok gençsin olur diyerekten geri gondermişti.
Geçen hafta grip oldum aile doktoruma gittim ilaç yazarken korunuyormusunuz diye sordu yoo dedim 1 senedir korunmuyoruz. Hormon tahlili yaziyorum size mujdeli haberlerle gelirsiniz bir dahaki sefere 1 sene beklemeler fasa fiso dedi nasil sevindiimm anlatamam. Şimdi sonuçlarimi bekliyorum.

Bu 1 seneyi özetleyecek olursam ilk ayları daha çok hüsrana uğradim çünkü hemen olur sanıyordum.. Şimdi aliştim ne bir beklenti ne bir umut akışına bıraktim ama arada o his beni de yoklamiyor değil sizi anliyorum.

Benim de durumum ayni. Ben bi de ilk tup bebek denemesiyle basladim. Cunku hamile kalmak cok kolay bisey sandigim icin ise embiryolarimi dondurayim sonra kullaniriz diye basladim. Baska bir ulkeye tasinacaktik ve yeni bir ise basliyacaktim hemen hamile kalmak istemedim. Daha hic hamile kalmayi denemeden tup yaptik ve sonucu gorunce tam bir sok yasadim. Yumurtalarimdan sadece 1 tanesi dollenmisti. Cok uzuldum. Sonra hemen denemelere basladik bu sonucu gorunce ne kadar sacmaladigimi farkettim tabii. Sonra hemen 2. bir tup bebek denemesi sonuc yine ayni. 2. denemeden sonra bunu kabullendim. Dogal yollardanda deneyeli 1 sene oldu. Cok agladim ilk gun ama sonrasinda kabullendim. Artik bu dunyanin sonu degil olacagi varsa olur yoksa olmaz diye dusunuyorum artik. Sanirim en dibe vurdugun an bu moda geliyorsun.

Selamlar mesajlarınızı okudum ve size umut olmak adina yazmak istedim 4 yıllık evliyim ve hic korunmadim 2016 yili eylül ayinda gebelik testi yaptim cift cizgi cıktı doktora gittim kan verdim 20 cıktı aglamaktan bittik mutluluktan uçuyordum ki kafa üstü düştüm çünkü dış gebelikti ve doktor gözüme bakarak ya sen öleceksin ya bebeğin dedi igneyle düşük yaptim psikoloji diye bir sey kalmadı bende 6 ay korunmak gerekiyordu 2017 mayıs ayinda kosa kosa doktora gittim sure bitti diye aşılama olmadan çocugun olmaz normal yolla imkansiz pco var vs anlatti anlatti tamam aşılama yapın dedim testler yapıldı hasimato tiroid hastasi olduğumu öğrendim onun tedavisine başladık onu duzelttik aşılama yaptırdım adet günümü beklerken bir uyandım ki adet olmuşum 2 ay sonra ikinci aşılamayı yaptırdım yine hüsran ve kendime asla anne olmayacaksin asla hamile kalmayacaksin diye o kadar inandirmisimki cocuk istememeye başladım ama eşim istiyordu 2018 subat ayinda rahim filmi çekindim sag tüpüm tikaliydi o açıldı ve sonra adetim duzensizlesti 15 20 gün gecikmeye basladi her ay artik kesinlikle hamile kalmam imkansizdi bana göre aralik ayının 4unde doktora gittim doktora adetim her ay gecikiyor ben hamile nasil kalcam dedim sadece karindan bir ultrason yaptı adet sökücü ve dogum kontrol hapi yazdi adetim duzene girsin diye ve bana dediki madem 2 asilama olmadi senin tuo bebek yaptirmazsan çocugun olmaz tabi ben aglaya aglaya ciktim ilaçları aldim eve koydum adetim 18 gün gecikti hala test yapmiyordumki normalde severek ictigim sigara bi anda midemi bulandirmaya başladı acaba acaba derken test yaptim cift cizgi doktora gittikkosarak yine dış gebelik mi diye 6+2 haftalik hamileydim bende agladim asla hamile kalamayacagim diye biri hamile diye duysam aksam yatar sabaha kadar aglardim sizi cok iyi anlıyorum ama güvenin Allah kucagimizi bos bırakmaz inşallah sizde en kisa zamanda bu duyguyu yaşarsınız dualarım hep evladi olsun isteyenlere biraz uzun yazdim halkınızı helal edin

Helal olsunnn canımm nasıl güzel yazmışsınn hepimizi umut oldunnn İnşallaaahh en kısa zamandaa bizde yaşarız bu duyguyu aynııı ruh halim anlattığın gibi şuan folik asit kullanmayıda bıraktım artık olmuyo yani olmuyor

Aynı şeyleri bende hissettim, eşimde ve bende sorun olmadığı halde 2 yıl hamile kalamadım. Belki de hiç hamile kalamicam ve bunu hissediyorum diye düşünürdüm. Sonra hamile olduğumu öğrendim ama kürtajla sonuçlandı. Şimdi de hiç sağlıklı gebelik geçiremicek gibi hissediyorum.

Maşallah Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin.

Çok güzel yazmışsın canım.. Hamile misin şu an

Tesekkur ederiz hikayeni bizimle paylastigin icin. Bebegini saglikla kucagina al insallah.

Gerçekten birak kullanma folik asit kullanınca hep aklın orda oluyor ne zaman bitti artik diye inanirsan o zaman mucizen seni buluyor rahim beyinle ayni çalışırmış beynine ne kadar bebek bebek diye yükleme yaparsan rahim kendini korumaya alıyor bu konuyu özellikle takip edeceğim inşallah hepinizin haberini alırım

Merhaba kızlar bende 8 aylık evliyim sanki hiç anne olamayacam gibi bir his var içimde geçer bu günlerde inşallah

Güzel düşün güzel olsun canım rabbim kimseyi evlatla sinamasin isteyen herkese versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…