Merhabalar. Azerbeycandan yaziyorum. 23 yasindayim ve bu yasima kadar sadece 3 kere regli oldum.
1-ci 13 yasimdayken oldum 2 gun surdu yanlis hatirmaliyorsam ve 4 yil boyunca hic olmadim.Tabii ki,bu zaman icerisinde bir cok doktora gittim,tedavi aldim . Ancak bazi tedaviler bana uygun degildi . Cunki tedavi olunacak bir sey cikmiyordu ne kanimda,ne hormonal bir rahatsizlik. Doktorlarda korktu hormonal tedavi icin cunki kilo alma ve tuylenme riski yuksekti.Hic bir cinsel iliski yasamadigim icin cok fazla yuklenmede yapamiyorlar,fazla ilac tedavi icin risk almiyorlar. Bende kestim tum bu tedavileri doktorlari cunki hic bir yarari yoktu aksine sinirlerim bozulmustu,gunumun cogu hastanede geciyordu. En son aldigim tedavide funksiyonlarimin calisip calismadigini anlamak icin iyne yapildi ve iyne sayesinde
2ci kez regli oldum.Yani o iyneyle sahte bir regli gecirdim. Annem ve doktorlarda evlenecegim zamani beklememi soyledi cunki kesin hic bir sey yok her seyim saglikli ama regli olmuyorum. Fiziksel olarakta her sey yolunda yani kadin olarak olmasi gerektigi gibi
Kan tahlillerimdedi hormonal olarak her sey yolunda ne fazla ne eksik bir sey var.
Neyse 20 yasimda ailemle Irana gittik sadece alis veris icin.Gitmisken genel bir kan tahlili verdik hepimiz. Bende ozel olarak hormonal tahlil verdim. Belki bir deyisiklik var diye.Doktorada durumu anlattim regli olamiyorum diye ve ertesi gun icin randevu aldim tahlileri goturup baktiracaktim.Otele dondugumde baktim ki,kan gelmis. Alisik bir durum olmadigi icin korktum aklima regli olacagim gelmedi
Sakinlestikten sonra anladim ki,regli olmusum. Yarinda randevum var doktorda nasil rengli oldum simdi ne diyecegim doktora?
Neyse gittim anlattim boyle boyle tahlilleri inceledi . Dediki genetik olarak boyle olma riski cok cunki her sey yolunda hic bir probleminiz yok. Anneme sordum o dedi ki,eve bizim bazi akrabalr var ki,asla regli olmadi ama cocuklari var . Tabii ki,benimde korkum ileride cocuk sahibi olamamakti. Biraz rahatladim o an
Boylede tum bu yillar icinde sadece 3 kez oldum ve su ana kadar hic bir cinsel iliski yasamadim.Hala bekarim. Yasim gittikce ise cocuk olmama riski artiyor.Belki vardir tanidiklariniz bu durumda olupta ama cocuklari olan. Benim karsima cikmadi mesela
Bu durum ozel hayatimi gittikce etkiliyor.Eskiden evlilik filan dusunmedigim icin annem bu konunun ustune dusuyordu doktorlar filan ben kafama takmiyordum. Ama yasim 23 ciddi iliski dusunemiyorum. Karsima cikan benle evlilik gelecek cocuk planliyor ben bu yuzden geri cekiliyorum. Diyemiyorumda olmiyacak cunki ortada belli bir durum yok ola bilir ama tam eminlikle olacakta diyemiyorum. Ne kadinlar biliyorum adetleri duzenli ama hic cocuk sahibi olmiyorlar benim sansim onlarin yaninda 0.01%
Bu konuda benimle fikirlerinizi,bildiklerinizi paylasirsaniz cok sevinirim