Hi duydunuz mu bunu?

Zeynep28 maras

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.507
19
kızlar dün parkta kızımla gezerken bi kadınla tanıştım oda 6 aylık oğlunu gezdiriyordu..
ek gıdalardan konuşurken bana bi tavsiyede bulundu..
kadının görümcesi bi üniversitede çocuk gelişimi ve beslenme bölümünde yüksek lisans yapıyormuş ve demişki 7 8 çeşit un var bebeğin çorbasına kahvaltısına mamasına her öğün azcık katarak ver çok sağlıklı olur kadında dinlemiş almış bütün un çeşitlerini karıştırarak ilk bebeğine vermiş her öğünde şimdi 5 yaşında ve hiç hastalanmadı dr gittiğimizi hatırlmaıyorum şimdi ikinci oğlumada veriyorum kilo alımı sağlığı çok iyi 4ayından beri veriyorum seninki 5 aylık olmuş sende dene faydasını göreceksin dedi....
aranızda böyle bişeyi duyan bilen ve uygulayan varmı?

Bende 3 çeşit un duymuştum komşum oğluna yapmış mısır unu bugday unu pirinç unu hepsini karıştırıp pişiriyomuş

ya bu unlar sadece kof kilo yapmazmı ne faydası ilk defa duyuyorum

bencede yapar iremnaz durmadıgından rahat yazamadım ama bunu bana söyleyenin çocugu 10 yaşında onu çok severdi diyor çok ta kiloluydu yarıyordu diyor kilonun yediklerinin yaramasıyla alakası yok ama cahil biraz bilmiyor

valla yengem bir kaç çeşit unu karıştırıp muhallebi yapar yedirirdi şu an çocuklar 13 yaşında sorun yok kof kiloda olmamıştı ikizler bu arada. tabi faydalı her çeşit gıdadan yemeliler çavdar buğday mısır vs. hepsi vitamin abartmamak lazım ama. hastalıkla bir alakası olduğunu sanmıyorum.

bence çok faydalı zararı olmaz yalnız çiğ değil pişirerek yedirmek lazımj çorbalara ya d amuhalebilere katılabilir, unun ne faydası olacak demeyin unun içerisinde çok fazlaca vitaminler var mesela bebekleere özel ekmekler üretiliyor onlar da değişik unlardan faydalanılarak elde ediliyor şimdi ssaslana danışmak lazım o iyi bilir böyle şeyleri

Bende 3 çeşit un duymuştum komşum oğluna yapmış mısır unu bugday unu pirinç unu hepsini karıştırıp pişiriyomuş

ben de bebekken annem yaparmış faydalı diye...evet belki faydalı yönleri olmuş olabilir ama acayip kilo kaynağı.hep kiloludum hatta yine kiloluyum.kemiklerim onla kaynadı benim.şimdi de kilom başıma bela.ben bebeğimi ekmeğe alıştırmayı bile düşünmüyorum.:umursamaz:

kof şişmanlık baska bişey değil...nasıl biz 3 beyazdan uzak duruyoruz kilo yapmasın diye....demekki anneler bunları yedirince cocukta kilo alıyor bunlarında hosuna gidiyo cocugun şişko olması....bence anne sütüyle alınan kilo iyi ve saglıklıdır...ben dr un verdiği sütlü pirincli muhallebiyi bile 1 gün veriyom 1 gün vermiyorum....çünkü bu tarz ek gıdalar bile kof şişmanlık yapıyor...sonucta sütüm varken içsin doysun...ne gerek var mamalara...ek gıdaları daha sonraki yıllarda aylarda hep yiyecek ama ama anne sütünü herzaman bulamayacak...varsın süt varken emsin dursun...en iyi vitamin deposu en saglıklı besin onlar için anne sütü...eger süt yoksa domuyoorsa tabiki yenmesi gerekiyor...ama yogurt ve meyve suyunu hiç aksatmıyorum....