- 31 Mart 2023
- 561
- 195
-
- Konu Sahibi Derya12344
Neden operasyon olup riski ortadan kaldırmaya yönlendirmiyor doktorlar? Bende benzer durum içindeyim deMerhaba, bende bir gebelik geçirdim ve kalbi durduğu için kürtaj oldum. Bu sırada rahimde perde gördüler rahim filmi çektirdim. T rahim dedi doktor. İşlem yapabileceğini söyledi. Farklı bir doktora gittik. Daha rahim filmini yeni çektirdiğim için bir ay sonra regl bitince tekrar gel dedi. Ama bu sürede bebek deneyebilirsin dedi. Bir çok hastasının bu şekilde bebek sahibi olduğundan bahsetti. Risk olmaz mı diye sorunca ısrarla denememi söyledi. Ve kafamız karışık şekilde kaldık. Başka bir doktora daha göründüm. O da tamamen bebeğin nereye yerleşeceği ile alakalı dedi. Ortada bir yerleşme olursa büyük ihtimal sorunsuz geçirirsin dedi. Daha reglime 4 gün var. Biz bebek deneyip denememe konusunda kararsız aldık ve bir kaç kez denedikden sonra bıraktık. Bakalım ne olacak. Çok karmaşık bir süreç
Merhaba, bende kendi doktorum ile filmis paylaştım t değil ama tüp tıkalı dedi üstten perde varmış, regl 4 günü muaneye çağırdı yumurta saycakmis, sonrasında karar vericekmisiz çok büyük bir risk görse kesin söylerdi ama ben bu ay film cektirdigim için korunuyorum gercekten olurda tutunamazsa diye psikolojim bozuldu muaneye gidince kesin sorucam.Merhaba, bende bir gebelik geçirdim ve kalbi durduğu için kürtaj oldum. Bu sırada rahimde perde gördüler rahim filmi çektirdim. T rahim dedi doktor. İşlem yapabileceğini söyledi. Farklı bir doktora gittik. Daha rahim filmini yeni çektirdiğim için bir ay sonra regl bitince tekrar gel dedi. Ama bu sürede bebek deneyebilirsin dedi. Bir çok hastasının bu şekilde bebek sahibi olduğundan bahsetti. Risk olmaz mı diye sorunca ısrarla denememi söyledi. Ve kafamız karışık şekilde kaldık. Başka bir doktora daha göründüm. O da tamamen bebeğin nereye yerleşeceği ile alakalı dedi. Ortada bir yerleşme olursa büyük ihtimal sorunsuz geçirirsin dedi. Daha reglime 4 gün var. Biz bebek deneyip denememe konusunda kararsız aldık ve bir kaç kez denedikden sonra bıraktık. Bakalım ne olacak. Çok karmaşık bir süreç
Evet sanırım ben de olmak istiyorum dedim ama kime olacağım bilmiyorum Çinkü gittiğim hekimlere güvenemedimSize nasıl bir öneri de bulundular. Anlamıyorum sanırım bir kaç kez kayıp yaşamadan müdahale etmek istemiyorlar. Ama bunu yaşıyor olmak ağır geliyor.
Korkulacak bir durum değil ufak bir ameliyat ile düzeltiliyor gebe kalabilirsin ama düşük riski var böyle durumlarda benimde kalp şeklinde mesela ama kalp şeklinde aşırı bir form bozukluğu yoksa gerek duymuyorlar doktorlarımın hepsi kalp şeklinde olan rahim hamilelerin yüzde 80ninde var dedi.Merhaba bu gün rahim filmi çektirdim rahmim üstten biraz basık hafif darmis t şekline benziyor histeroloji öyle bir şey yapılabilir dedi ama korkuyorum hiç gebe kalıp bu durumu atlatan yok mu
Mesela bana en son dene diyen doktor korunma deneyin dedi oysa rahim filmini yeni çketirmiştim. Yani bana bu ay beklemelisin demedi. Hatta rahimime baktığında herhangi bir ilaç kalıntısı olmadığını ve yeni çektirmiş olmama şaşırdığını söyledi. gerçekten doktorların düşünceleri de çok farklı bu yüzden bizim kafamız karışıyor. Yeni bir gelişme olursa doktorunuzun önerilerini yazarsanız sevinirimMerhaba, bende kendi doktorum ile filmis paylaştım t değil ama tüp tıkalı dedi üstten perde varmış, regl 4 günü muaneye çağırdı yumurta saycakmis, sonrasında karar vericekmisiz çok büyük bir risk görse kesin söylerdi ama ben bu ay film cektirdigim için korunuyorum gercekten olurda tutunamazsa diye psikolojim bozuldu muaneye gidince kesin sorucam.
Bu işlemi bir çok kez yapmış birini bulmak önemli. Bir de tüp bebekle ün yapmış doktorlar sanırım daha çok bu işlemi kullanıyor.Evet sanırım ben de olmak istiyorum dedim ama kime olacağım bilmiyorum Çinkü gittiğim hekimlere güvenemedim
Hımmm anladım bana da bir doktor düzeltelim o anda da tüp bebek işlemini yapalım dedi ama açıkçası anlayamadımBu işlemi bir çok kez yapmış birini bulmak önemli. Bir de tüp bebekle ün yapmış doktorlar sanırım daha çok bu işlemi kullanıyor.
Her doktorun farklı bir yöntemi var. Sanırım biraz akışına bırakmakta faydalı olacaktır. Kolaylıklar diliyorum size bende sürecimi yine anlatıyor olacağım. Şuan beklemekteyimHımmm anladım bana da bir doktor düzeltelim o anda da tüp bebek işlemini yapalım dedi ama açıkçası anlayamadım