- 1 Mayıs 2024
- 30
- 11
- 23
-
- Konu Sahibi esratopcu06
Teşekkürler evet şurubu limon ile veriyorum ama çaresiz kaldım ve kendimi kötü hissediyorum kanı çok düşük dedi bilmiyorum anne olarak her şeyin 4 4 lük olmasını istiyoruz evlatlarımız a sağlık sıhhat versin Allah inşallahPekmezin hiçbir faydası yok sırf şeker bunu ilk kim çıkardı yahu? Dünyanın hiçbir yerinde olmayan garip bir adet. Demir için bebeğinizin ayına ve kilosuna uygun miktarda ciğer verebilirsiniz. Mercimek vs de içerir ama yanında c vitamini eklemeyi unutmayın.
Teşekkürler bir anne olarak ikilemde kaldımMerhaba. Benim kızım da 11 aylık. Kan değerlri normal çıktı. Ancak ben her gün bir kaşık pekmez yediriyorum, hem doğal hem de çok faydalı. Ayrıca hamilelik dönemimde ilaçlar çok ciddi sorunlara neden oldu bende ve hiç vitamin vs kullanamadım. Bu dönemde doktorum bana 1 kaşık pekmeze limon sıkıp her gün ye demişti. Yani doktorunuza mutlaka bunu sorun, etrafımda da çok faydasını gören var, Ayrıca bazen eczacıları dinlemek gerekiyor diye düşünüyorum. Ben de bekleyin derim ama tabi her zaman doktor tavsiyesi önceliklidir.
Teşekkürlerpekmez çok faydali mı? illa verecekseniz harnup özü verin, pekmez yüksek ısılarda kaynatılınca zararlı bile oluyor.
bir de ıspanak filan faso fiso. tabi ki kendine özel çokça faydası var ama bitkisel demir kaynaklarının vücuttan emilimi fazla değil. bolca et, ciğer, hatta bulabilirseniz dalak yedirin.
Bu mesajda yazan her şey doğru. Bir de eczacı da doğru demiş 1 haftada demir yükselir mi yahupekmez çok faydali mı? illa verecekseniz harnup özü verin, pekmez yüksek ısılarda kaynatılınca zararlı bile oluyor.
bir de ıspanak filan faso fiso. tabi ki kendine özel çokça faydası var ama bitkisel demir kaynaklarının vücuttan emilimi fazla değil. bolca et, ciğer, hatta bulabilirseniz dalak yedirin.
bence de yükselmez. tam kaçtı hatırlamıyorum ama bizim çocuğun da düşüktü, doktor 1 ay sonra getirin demişti. o sürede de normale döndü zatenBu mesajda yazan her şey doğru. Bir de eczacı da doğru demiş 1 haftada demir yükselir mi yahu
Aynen öyle yani kan eksik zaten gitim zamanda 2 3 tüp kan alınıyorBu mesajda yazan her şey doğru. Bir de eczacı da doğru demiş 1 haftada demir yükselir mi yahu
Çok teşekkür ederim bende bayramdan sonra götürmeyi düşünüyorum yani sürekli kan alımı yapıyorlar zaten her götürmemde normal olarak bende bekleyeceğim ve doktor değişikliği yapacağımbence de yükselmez. tam kaçtı hatırlamıyorum ama bizim çocuğun da düşüktü, doktor 1 ay sonra getirin demişti. o sürede de normale döndü zaten
Bilmediğim için soruyorum, bu kadar küçük bşr bebeğe ciğer yedirmek sağlıklı mi? Pekmez zararlıysapekmez çok faydali mı? illa verecekseniz harnup özü verin, pekmez yüksek ısılarda kaynatılınca zararlı bile oluyor.
bizim çocuk 1 yaşında ciğer, yürek yiyordu; sürekli takip eden doktorumuz da biliyordu. r zararını da görmedikBilmediğim için soruyorum, bu kadar küçük bşr bebeğe ciğer yedirmek sağlıklı mi? Pekmez zararlıysa
Bebeğim 11 aylık, hemen hemen bizim yediğimiz her şeyi yediriyor. Çorba, kıymalı yemekler, sebze yemekleri vs. Umarım doğru yapıyorumdur. Doktorumuz siz ne yiyorsunuz yedşrebilirsiniz demişti. Baharatına, yağına dikkat ediyorum tabi.bizim çocuk 1 yaşında ciğer, yürek yiyordu; sürekli takip eden doktorumuz da biliyordu. r zararını da görmedik
pekmez zararlı diyorum çünkü hiç pekmez kaynatılmasını gördünüz mü bilmiyorum ama özellikle geleneksel şekilde yapılanlar yoğun ateşte pişiriliyor, kanserojen ajanlar ortaya çıkıyor. orta anadolu toprağı da çoğunlukla asbest içeriyor. ortaya çıkan ürün de yüksek oranda şeker.
bizimki de öyleydi. baharatı da aşırı kullanmadığımız için onda da bir farklılık yapmadık. pekmezi de yedi, hala da çocuk çayı diye sulandırıp veriyoruz ama öyle mucizevi, şifa bombası olarak görmemek lazımBebeğim 11 aylık, hemen hemen bizim yediğimiz her şeyi yediriyor. Çorba, kıymalı yemekler, sebze yemekleri vs. Umarım doğru yapıyorumdur. Doktorumuz siz ne yiyorsunuz yedşrebilirsiniz demişti. Baharatına, yağına dikkat ediyorum tabi.
bizimki de öyleydi. baharatı da aşırı kullanmadığımız için onda da bir farklılık yapmadık. pekmezi de yedi, hala da çocuk çayı diye sulandırıp veriyoruz ama öyle mucizevi, şifa bombası olarak görmemek lazım
sağlıkla büyüsün evladınız bu arada :)