Arkadaşlar merhaba. Hamileliğim sorunlu geçtiği için doğum öncesi iznimi doğum sonrasına aktaramadım. iznim bitmek üzere ve bebeğim çok küçük. yani kısacası sizlerden şu konuda yardım almak istiyorum. sözleşmeli öğretmenler heyet raporu alabiliyor mu? sözleşmeyi etkiler mi? maaş kesintisi olur mu? şu ana kadar kime ve nereye sorduysamda net bir cevap alamadım. sanırım burda benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlarım vardır. bu konudaki deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim ve inanın bana çok yardımı olacaktır. teşekkürler
tam olarak aynı sorunu yaşadım sözleşmeliyim bende.şansıma geçen ağustos ayında sağlık bak. nda yeni bir yönerge çıktı 1 ay olan rapor hakkımız süresiz olarak değiştirildi.1 aya kadar olan raporlarda maaşını kesintisiz alıyorsun, devam eden heyet raporlarında çalıştığın kurum maaş ödemiyor ama paranı sgk dan alıyorsun.meb. te artık 1 ay sınırını kaldırdı yani istediğin kadar heyet alabilirsin.ben pzt günü 30 gün heyet aldım ve hamileliğim boyuncada 2 kez heyet aldım:))
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, sözleşmeli öğretmen- lerin 30 günü aşan hastalık izni kullanmaları halinde sözleşmelerini fesheden; Hizmet Sözleşmesi’nin 11. maddesinin (b) fıkrasında geçen “30 günü geçmemek üzere” ibaresinin ve “Söz- leşmeli Personel Çalıştı- rılmasına İlişkin Esasların” 10. maddesinde yer alan “30 günü geçmemek üzere” ibaresinin iptali için Danıştay’da açtığımız davada, yürütmenin durdurulması kararı vermiştir.
Buna göre, sözleşmeli öğretmenlerin 30 günü aşan rapor alması halinde hizmet sözleşmesi feshedilmeyecektir. Böylece bir sözleşmeli öğretmenin rahatsızlığı bir aydan fazla sürse de, hizmet sözleşmesi feshedilemeyecektir. Bu konuda kadrolu öğretmenlerin tabi olduğu hükümler sözleşmeli öğretmenler için de uygulanacaktır.
Bu karar uyarınca, 30 günü aşan rapor aldığı gerekçesiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli öğretmenler de görevine dönebilecektir.
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun bu kararı, sözleşmeli öğretmenleri, üniversitelerde çalışan sözleşmeli personeli ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan “tüm sözleşmeli personeli” ilgilendirmektedir. Bu kararla, “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların” 10. maddesinde yer alan, “30 günü geçmemek üzere” ibaresi hakkında da yürütmenin durdurulması kararı verildiğinden, sözleşmeli öğretmenlerin yanında diğer kurumlarda çalışan tüm sözleşmeli personelin 30 günü aşan sağlık raporu alması halinde sözleşmesi feshedilemeyecektir.
Kararın sözleşmeli öğretmenlerimiz ve kamuda çalışan tüm sözleşmeli personel için hayırlı olmasını diliyor, bu konuda mağdur olan sözleşmeli öğretmenlerimize Hukuk Büromuzun yardımcı olacağını ifade ediyoruz.
İlgili Karar
heyet raporu sözleşmeni etkilememeli. ama mem zamanla başka başka sorun çıkarmak için çabalar mı bilmem. heyet raporu aldığında maaşından kesinti yapılmaz. bu arada... benim doktorum heyet raporu vermedi.((
benim okul idarem sorun çıkarmaz; ama şu an bulunduğum yere tayinimiz yeni çıktı. kendi memleketim olmasına rağmen yabancı gibiyim. heyet raporunu çok güvendiğim kendi doktorum bir yığın mazeretle veremeyeceğini belirtince cesaretim kırıldı ve başka doktorla görüşmeye yeltenemedim. umarım sen alabilirsin. sonuçtan bizi de haberdar et.
ben aldım heyet raporunu.okul kapanana kadar raporluyum.durumumu okulda müdürüm de bildiği için yerime başka öğretmen var şuan.yani dersler boş geçmiyor o yönden içim rahat.burda gerçekten tekim ailemin gelip bakma şansı yok.bu kadarcık bebeğe pat diye bakıcı da bulamam.durumumu anlatınca verdi sağolsun.darısı başına canım.
ne güzel. benim şartlarımda senden farklı değil. şu an yerime başka öğretmen giriyor derslere. çok korkuyorum ya vermezse diye. benimkide önümüzdeki bazartesi iki aylık olacak. inşallah bebeğimin şansına alabilirim. başını tam tutamıyor bebeğim. ona senide götürelim doktor amcanın yanında boynunu bükersen böyle o zaman bizi anlar verir raporu diyorum kuzumda bana bakıp gülüyor. bi anlasan ne kadar üzüldüğümü acaba yine gülermisin bebeğim diyorum yine şirin şirin gülümsüyor. sevindim sizin adınıza en azında şu an bir anne rahat rahat bebeğine bakabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?