heyet raporu

tonguc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2009
30
1
86
Tokat
Arkadaşlar merhaba. Hamileliğim sorunlu geçtiği için doğum öncesi iznimi doğum sonrasına aktaramadım. iznim bitmek üzere ve bebeğim çok küçük. yani kısacası sizlerden şu konuda yardım almak istiyorum. sözleşmeli öğretmenler heyet raporu alabiliyor mu? sözleşmeyi etkiler mi? maaş kesintisi olur mu? şu ana kadar kime ve nereye sorduysamda net bir cevap alamadım. sanırım burda benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlarım vardır. bu konudaki deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim ve inanın bana çok yardımı olacaktır. teşekkürler

canım heyet raporunu sözleşmeli öğretmenler alıyor mu bilmiyorum.ben alacağım ama sonuçta siz de alabilirsiniz diye düşünüyorum.tabi kesin bilmiyorum ki.

pazartesi günü kontrole gideceğim. o zaman doktorumla konuşmayı düşünüyorum. kimsenin bu konuda kesin bilgisi yok. nereye sorduysam cevaplar aynı. dün buraya yazdım ve defalarca baktım .ilk siz yazdınız. teşekkür.

canım benim iznim 22 nisanda bitti.ben kendi doktorumdan 45 günlük heyet aldım.ama ben kadroluyum.sözleşmelilerde rapor sınırı var diye biliyorum ama emin değilim.belki bu normal rapo içindir .sanırım 1 ay..ama heyet mantıken etkilememeli.çünkü ameliyat olsan sen yatma okula gel mi dicekler?bence alabilirsin..

evet bir ay sınır var. normal raporda bir ayı geçmemeliyiz. bende heyet raporunun sorun olmayacağını düşünüyorum .peki doktorlar heyet raporunda güçlük çıkarıyorlar mı? pazartesi başlamam gerekiyor. köy okulunda çalışıyorum ve ilçede oturuyorum. yani sabah 8 de evden çıkyorum akşam 4 te dönüyorum. merkezde olsam hiç sorun olmazdı. teşekkür ederim cevabın için. bakalım pazartesi günü inşallah alabilirim .hoşçakalın

rica ederim.canım nette senin için araştırdım sözleşmeli öğretmen heyet raporu alabilir diyor ki mantıken de almanız lazım.sen yine de sor tabi.hadi hayırlısı.

çok teşekkürler ilgin için. bende baktım kabul eden ve etmeyen MEM ler varmış. ama neyse kararımı verdim pazartesi gidip alacağım.

tam olarak aynı sorunu yaşadım sözleşmeliyim bende.şansıma geçen ağustos ayında sağlık bak. nda yeni bir yönerge çıktı 1 ay olan rapor hakkımız süresiz olarak değiştirildi.1 aya kadar olan raporlarda maaşını kesintisiz alıyorsun, devam eden heyet raporlarında çalıştığın kurum maaş ödemiyor ama paranı sgk dan alıyorsun.meb. te artık 1 ay sınırını kaldırdı yani istediğin kadar heyet alabilirsin.ben pzt günü 30 gün heyet aldım ve hamileliğim boyuncada 2 kez heyet aldım:))

Danıştay ıdari Dava Daireleri Kurulu, sözleşmeli öğretmen- lerin 30 günü aşan hastalık izni kullanmaları halinde sözleşmelerini fesheden; Hizmet Sözleşmesi’nin 11. maddesinin (b) fıkrasında geçen “30 günü geçmemek üzere” ibaresinin ve “Söz- leşmeli Personel Çalıştı- rılmasına ılişkin Esasların” 10. maddesinde yer alan “30 günü geçmemek üzere” ibaresinin iptali için Danıştay’da açtığımız davada, yürütmenin durdurulması kararı vermiştir.

Buna göre, sözleşmeli öğretmenlerin 30 günü aşan rapor alması halinde hizmet sözleşmesi feshedilmeyecektir. Böylece bir sözleşmeli öğretmenin rahatsızlığı bir aydan fazla sürse de, hizmet sözleşmesi feshedilemeyecektir. Bu konuda kadrolu öğretmenlerin tabi olduğu hükümler sözleşmeli öğretmenler için de uygulanacaktır.

Bu karar uyarınca, 30 günü aşan rapor aldığı gerekçesiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli öğretmenler de görevine dönebilecektir.

Danıştay ıdari Dava Daireleri Kurulu’nun bu kararı, sözleşmeli öğretmenleri, üniversitelerde çalışan sözleşmeli personeli ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan “tüm sözleşmeli personeli” ilgilendirmektedir. Bu kararla, “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ılişkin Esasların” 10. maddesinde yer alan, “30 günü geçmemek üzere” ibaresi hakkında da yürütmenin durdurulması kararı verildiğinden, sözleşmeli öğretmenlerin yanında diğer kurumlarda çalışan tüm sözleşmeli personelin 30 günü aşan sağlık raporu alması halinde sözleşmesi feshedilemeyecektir.

Kararın sözleşmeli öğretmenlerimiz ve kamuda çalışan tüm sözleşmeli personel için hayırlı olmasını diliyor, bu konuda mağdur olan sözleşmeli öğretmenlerimize Hukuk Büromuzun yardımcı olacağını ifade ediyoruz.

ılgili Karar

heyet raporu sözleşmeni etkilememeli. ama mem zamanla başka başka sorun çıkarmak için çabalar mı bilmem. heyet raporu aldığında maaşından kesinti yapılmaz. bu arada... benim doktorum heyet raporu vermedi. ((

Arkadaşım çok teşekkür. bende araştırdım fakat heyet raporu almış olan birinden bunları duymak çok rahatlatıcı. burda şu ana kadar heyet raporu alan öğretmen olmamış. ilk ben alacağım (inşallah doktor sorun çıkarmaz). sağlık personelinden alanlar olmuş.zaten bana bunu söyleyende sağlık personeli. çaresizliğimi görünce neden heyet raporu almıyorsun dedi. bende netten araştırdım ve sizin yazdıklarınızdan farklı bir şey bulamadım. bana şans dileyin pazartesi gideceğim. rüyalarıma giriyor şu heyet raporu :) tekrar teşekkür iyi geceler

neden vermedi raporu? merak ettim. sözleşmeli öğretmenlikte o kadar çok belirsizlikler varki herkes kafasına göre yeni yeni şeyler çıkarıyor. bazen çok zor durumda kalabiliyoruz.

yardımcı olabildiğime sevindim.bence çalıştığın kurum sorun çıkarmıycaksa özel kadın doğum doktorundan iste yardımcı olacaktır sana rapor için.kurumun sorun çıkarıyorsa da mutlaka rahatsızlığını vurgula yani keyfi olmadığını göster ve bu senin hakkın ezilmeden al.ben hamileliğimde çok mücadele ettim ve hakkımı aldım.çünkü doğru bilgi sahibiydim.4 b çok karmaşık olabiliyor amirin bile tam bilmiyor sen eminol çünkü mahkeme sana bu hakkı verdi.

merhaba pamukprensesler. haklısın kurumumuzun bu konularda hiç bilgisi yok. dediğin gibi bende bu konularda çok mücadele ettim. karşılaştığımız her sorunu genelge göstererek halletim. ama bu heyet raporuyla ilgili hiç bir şey bulamadım. dün yazdıklarını okuduktan sonra koltuğa oturdum ve oooooohhhhhhhh dedim . annem o kadar şaşırdıki ne oldu güzel haber aldın galiba diye etrafımda dönüp durdu :) sezeryanla doğum yaptım. kendimi hiç iyi hissetmiyorum. nerdeyse iki ay olacak hala ayaklarım bacaklarım ve sırtım çok ağrıyor hatta bazen dikişlerim bile ağrıyor. bu durumda öğrencilerime ne kadar faydam dokunur bilmiyorum. tabi bu ağrılar normal mi onuda bilmiyorum.bakalım pazartesi herşey belli olacak. o kadar stres yaptımki midem ağırmaya başladı:) neyse inşallah herşey yoluna girecek. ilgin için teşekkür.

benim tanıdığım kalp rahatsızlığından dolayı heyet raporu almıştı yani dr vermişti ama heyet raporu aldı diye sözleşmesini fesettiler..şimdi yeniden kpss ye hazırlanıyor malisef..

benim okul idarem sorun çıkarmaz; ama şu an bulunduğum yere tayinimiz yeni çıktı. kendi memleketim olmasına rağmen yabancı gibiyim. heyet raporunu çok güvendiğim kendi doktorum bir yığın mazeretle veremeyeceğini belirtince cesaretim kırıldı ve başka doktorla görüşmeye yeltenemedim. umarım sen alabilirsin. sonuçtan bizi de haberdar et.

Merhaba sezince. pazartesi gidecektim doktoruma fakat konferans için il dışındaymış. yani gelecek haftaya kaldı. önümüzdeki hafta gider gitmez sonucu yazarım ama açıkçası bende çok umutlu değilim. bakalım. hoşçakal.

ben aldım heyet raporunu.okul kapanana kadar raporluyum.durumumu okulda müdürüm de bildiği için yerime başka öğretmen var şuan.yani dersler boş geçmiyor o yönden içim rahat.burda gerçekten tekim ailemin gelip bakma şansı yok.bu kadarcık bebeğe pat diye bakıcı da bulamam.durumumu anlatınca verdi sağolsun.darısı başına canım.

ne güzel. benim şartlarımda senden farklı değil. şu an yerime başka öğretmen giriyor derslere. çok korkuyorum ya vermezse diye. benimkide önümüzdeki bazartesi iki aylık olacak. inşallah bebeğimin şansına alabilirim. başını tam tutamıyor bebeğim. ona senide götürelim doktor amcanın yanında boynunu bükersen böyle o zaman bizi anlar verir raporu diyorum kuzumda bana bakıp gülüyor. bi anlasan ne kadar üzüldüğümü acaba yine gülermisin bebeğim diyorum yine şirin şirin gülümsüyor. sevindim sizin adınıza en azında şu an bir anne rahat rahat bebeğine bakabiliyor

ay canım ya inşallah verir.götür bebişini ben mecbur götürdüm çünkü bırakabileceğim kimse yoktu babası da izin alamadı.doktor sevdi kızımı bi de.sen de götür bence.seninki daha küçükmüş.benimki 4 aylık oldu.hadi haberlerini bekliyorum canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…