Heyecan kaynaklı titreme problemi olan var mı benim gibi?

cansel94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2016
34
13
3
Merhaba bayanlar. Benim sosyal fobim var insanların karşısında heyecanlanıyorum ve ellerim titriyo. Mesela ben asla okulda sunum yapamam bayilacak gibi hissediyorum o mide bulantisi o titreme..anlatamam. Ama benim için eennn sıkıntılı olanı eve misafir gelince aşırı heyecanlanmam. Çay-kahve servisi yaparken elim titriyo. Kendimi çok aciz hissediyorum. Evde tek kizim anneme de yaptiramam butun hizmeti 22 yasindayim yani beraber yapiyoruz amaa daha hayat yeni basliyor nasipse bende herkes gibi evlenicem. Nasil olacak bu is. Ben boyle titrerken nasil misafir agirlarim tek basima? Hatta onun öncesinde esimin ailesi tanismaya,istemeye geldiklerinde nasil hizmet etcem heyecandan her yanim titrer . Çok endiseliyim ve çok mutsuzum .İlacim var ama ise yaramiyor. Hic gecmeyecekmis gibi geliyor.
 
Sunum yaparken en fazla konuşma hatası yaparsınız, muhakkak diyeceğinize mukavvak dersiniz belki. Böyle bir durumda da kendi hatanıza önce kendiniz gülüp sonra da "böyle (seçkin, geleceğin öğretmenleri, doktorları vs her neyse) insanların karşısında insan ister istemez heyecanlanıyor tabi" diyerek gülebilirsiniz. Hatalarınıza önce siz gülüp, onlarla önce siz dalga geçerseniz kimse devam etmez unutmayın.

Tepsi taşırken de en fazla yapacağınız şey dökmek. Ucunda ölüm olan şeyler değil bunlar.
Kimi insanlar çok panik olur, doğal bir şey.

Üstüne gide gide yenebilirsiniz.
 

Dökmeyi geçtim insanlar tuhaf bakislar atiyo içlerinden bu kiz niye titriyo diye dusunuyolardir . bu benim canimi sıkan dökmek degil
 
Ben de öyleyim. Heyecanlanınca,sinirlenince titriyorum sınıfta hoca bir şey oku dediğinde bile okurken titrediğimi bilirim
 
O kadar değil :| ama psikologlar konuşmanı tavsiye ederim,kendini aciz hissetme :)
 
Bunu bende yaşıyorum ve bu konuda çok fazla araştırma yaptım çünkü gerçekten çok büyük rahatsızlık duyuyorum kendimden.ve tüm bu araştırmalarımın sonucunda herşeyin psikolojik olduğunu,bunu öncelikle düşüncelerde bitirmek gerektiğini yani şöyle ki biz her seferinde bak yine titriycem korkusunu yaşıyoruz ve bu sürekli aklımızda durum böyle olunca beyin de sürekli bunu algılıyormuş ve istemsiz şekilde bunu uyguluyormuş.bunu tamamen unutmamız ve hiç aklımıza getirmemiz gerekiyormuş ama tabi bunu uygulamak unutmak çok zor.bir diğer husus da sosyal yaşantıya daha fazla adapte olmakmış.daha fazla insanlarla dialog halinde olmak gerekiyormuş.ama bu kişiler hani çok samimi ve çok yakınımız olmayan yani anne-baba-kardeş-teyze-hala gibi yani akraba dışında.yani olay şu ki;daha fazla insan içine karışıp aynı zamanda da korkuları(titrer miyim) aklınıza getirmeden sosyal çevre edinilmeliymiş.tek çözüm yolu bu olduğu sonucuna ulaştım ben.ben pek başaramadım ama umarım sen başarırsın.ilaç kullanımını da kes bence çünkü nörolojik bir sorun olmadığı için bu örneğin parkinson gibi ilaç kullanmak da çözüm değil.kii verdiği ilaç da sakinleştirici rahatlatıcı tarzı bişeydir zaten bu yüzden vücuduna boşuna ilaç yüklemesi yapma.
 
masalperisi8 evet herşey kafada bitiyo. Korktugumuz basimiza geliyo bunu biliyorum ama dediğin gibi bilsek de uygulamak zor . ben üstüne gitmek yerine kaçan biriyim bu gibi durumlardan. İlaç da her gün icmiyorum mesela o gün bi olay varsa heyecanlanacağım o zaman iciyorum sadece .
Sen kaç yasindasin canim bekar misin. Çünkü ben evlilikten bu sebepten dolayı kaciyorum. O yüzden sordum
 
32 yaşındayım ve evliyim cnm.ama hiç korkma.aklına takılan bu konuda yardımcı olabileceğim birşey olursa sormak istediğin falan seve seve cevaplarım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…