çok teşekkür ederim.benzer şeyleri yaşamak ayıp değil.umarım siz en doğru kararı vermişsinizdir.insanlar anlamaya değil hemen yargılamaya çalışıyorlar ne yazık ki...
fazla hoşgörülü olmaktan genelde eleştirilirim.sanırım siz de öyle...
kaç kişi ben bu dünyaya bir insan getirecem tüm insanlığa yararlı olacak,onu çok iyi yetiştirecem ve o hep mutlu olacak diyerek bir çoçuk doğrurki,herke önce anne ve baba olmak için çocuk yapmazmı yani kendi için..buda böyle bi durum işte...yani neden çocuk yaptın ozaman sorusu bana göre yersiz...evet zaten o körkütüklükle devam etmez evlilik. ama çocuk yapmak birazcık saygı gerektiriyor.
evliliğin bu şekilde hırpalanması bana göre "evlilik kurumuna yapılan saygısızlığın" dikalasıdır işte.
kimseyi inandırmak zorunda değilim.inamıyorsan biri saçmalamış dersin ve okuyup gülersin.seni zorla burada tutmuyoruz.
yazdıklarımı lütfen iyi okuyun.okumayacaksanız yorum yapmayın.hamilelikten önce onu asla düşünmedim.kıyaslamayı cinsellik sırasında yapmadım aklıma geldi yazdım.
ne kadar farklı yerlere takılıyorsun anlamadım ki...
canım,
en olmaz dediğim şeylerin bile olabildiğini gördüm hayatta. herşey insanlar için. en hatasızım diyenin bile ne hataları vardır.
kaldı ki sen durumunda bir tuhaflık olduğunun farkındasın. bir sorunu çözebilmek için insanın ortada sorun olduğunu farketmesi gerekir. en azından bu aşamayı geçmişsin. inşallah çözümü de bulursun. ama boşanmak son seçeneğin olsun. önce düzeltmek için elinden gelen herşeyi yap, yine olmuyorsa o zaman hiç değilse vicdanın rahat olur.
güzelm ne oluyor seni hırpalayınca??
hiç hırpalandın mı sen? hiç canını yaktılar mı?
mesela sana ağır bir sözü olsa, hiç haketmediğin halde.. karnında bebeğini taşıdığın adamdan işittiğin bir söz dağlasa yüreğini,sonra af dilese , barşsanız ama sana he rbakışında, sana her dokunuşunda aklına gelse bu söz, ve ya kırıcı tavır, her neyse...
çok daha mutlu mu olacaksın?
ona olan saygın azalıcak..
özsaygın azalacak...
bu mu senin heyecandan anladığın?
bide herkes neden çocuk yaptın diye soruyor bence sorun bu değil,sonuçta bir evlilik sürecinin içine girmiş onunda getirdiği bazı şeylerden biride bebek yapmak,illa kör kütük aşık olmak gerekmiyo...tıpkı düzgün giden bir evliliği varken aşık olmadıgı için yuvasını yıkmasını gerektirmedği gibi...
ya bi şey sorcam gerçekten böyle bir sebepten mi boşandın.ve sonra ne oldu?nasıl olsa tanımıyorum anlatsan ne olur k?pişman mısın?
kaç kişi ben bu dünyaya bir insan getirecem tüm insanlığa yararlı olacak,onu çok iyi yetiştirecem ve o hep mutlu olacak diyerek bir çoçuk doğrurki,herke önce anne ve baba olmak için çocuk yapmazmı yani kendi için..buda böyle bi durum işte...yani neden çocuk yaptın ozaman sorusu bana göre yersiz...
o zaman erkek olduğu için yargılamazdık.yakıştırırdık.Birisi şöyle bir konu açsaydı;
merhaba,
eşimle bilmem kaç yıldır evliyim, 4 aylık hamileyim eşim eski sevgilisiyle mesajlaşmış, birde bir arkadaşıyla onunla ilgili düşündüğü hayalleri konuşmuş hamile olsamda olmasamda benden ayrılıp onunla evlenmekle ilgili HAYALLER kurmuş benim herşeyimi onunla kıyaslamış ve ONU benden daha iyi buluyormuş... bla bla bla bla
dese daha beter şeyler yazardık
sana özelden yazıyorum. dedikoducu namus kumkumalarına malzeme vermek istemiyorum.
sana özelden yazıyorum. dedikoducu namus kumkumalarına malzeme vermek istemiyorum.
o zaman erkek olduğu için yargılamazdık.yakıştırırdık.
o zaman erkek olduğu için yargılamazdık.yakıştırırdık.