tum sayfalari okumadim ama ben de konu sahibi arkadasi ayiplamamamiz ve yardimci olmaya calismamiz gerektigini dusunuyorum...arkadas cesurca icindekileri dokmus(genelde bu tur konular kk'da cok ayiplandigi icin cesurca bir haraket yapmis bence) ve ilerlemesi gereken dogru yolu aramaya calisiyor. konu sahibi arkadasim, ben bu gunlerin gececegini dusunuyorum. psikolojik yardim alin ya da evlilik danismanina gidin bu dusunceleriniz devam ederse. bu sorundan bir cikis yolu bulmaya calis ama bu bosanma olmamali, en azindan simdilik...cunku daha bebeginiz bile dogmamis...bebeginizi kucagina aldigin zaman bu duygularin biter, ne guzel bir ailem oldu diye dusunursun mutlu olursun...bence boyle olacak :1hug:
ayrica sunu da eklemek istiyorum
''erkekler kulubu'' diye bir yer olsaydi ve evli bir erkek bir konu acip eski sevgilimi dusunuyorum, ondan mesaj bekliyorum falan gibi seyler yazsaydi sundan eminim ki erkekler konu sahibini asagilamazdi, bu kadar tepki gostermezdi ama kk'dakiler birbirini yiyor ve konu sahibini ortalik yerde gorseler ve taniyor olsalar hepbirlikte taslayacaklar resmen. bir erkek karisini aldatir, o kk'da bayan konu acar kocam beni aldatti diye ''burnu surtulsun sonra belki barisirsin'' diye yorum yapilir...hele bir de cocuk varsa ortada ''biraz aci ceksin sonra baris'' denir genelde. bir erkek karim beni aldatti diye bir konu acsa butun erkekler ''hemen bosa o fahiseyi, vur tekmeyi gitsin hic arkana bilr bakma'' der ama biz kadinlar nedense hemcinslerimizi kinariz ama karsi cinsin yaptigi bir cok hatayi affeder ve bagrimiza basariz. bu benim dusuncem...kimse uzerine alinmasin genel konusuyorum...eger aldatma olaylarinin gectigi topiklerde ''kocanla baris'' diyenler varsa simdi bana saldiriya baslarlar yoksa
Forum ortamlarında çok rastladım ben, erkek üye konu açıyor bu tarz şekilde ve diğer erkek üyeler de tepki veriyordu, ağır eleştirenler bile oluyordu, hiç ikisini idare et tarzı yorumlar görmedim, hiç bir toplumda evli birinin bir başkasına aşık olması hoş karşılanmaz muhakkak tepki alır...
Bu konularda kadın-erkek ayrımı yapılıyor doğru, erkeğin elinin kiri, kadının f.... olarak görülüyor, hala bu eski görüşü güdenler vardır...
Ben kendi adıma bu durumları yaşayan birini yargılamam, evli iken başkasına aşık olmak forumunda da bu şekilde görüş belirttim, ama dediğiniz yargılama kınama sadece bu olaylar için değil başka konularda da oluyor farketmişsinizdir...
Yalnız dikkat ettiniz mi bilmiyorum konu sahibesi bu durumda çok rahatmış gibi yazıyor, belki vicdanen çok azap çekiyordur bilemem, tepki aldığı için böyle rahatmış gibi yazıyor da olabilir ama bu konuda kadın olsun erkek olsun tepki verilmesi eleştirilmesi çok doğal, sonuçta yasak ve aykırı bir şey...
Nasıl davranacağını kendi de biliyordur, karnında bir çocuk var ve eşi iyi biri, "sen çok monotonsun yada ilişkimiz monotonlaştı, ben başkasına aşık oldum" gibi gerekçelerle boşanma benim kitabımda yazmaz, çocuk yapabildiğin birine bunları gerekçe göstermek en büyük haksızlıktır, bu durumlarda her zaman demişimdir kendi başıma da gelse böyle düşünürdüm, "Başkalarının mutsuzluğu üzerine mutluluk kurulmaz" hele ki hayat arkadaşınız ve çocuğunuz olursa bu kişiler yürütemezsiniz vicdanınız rahat bırakmaz. Empati kurmayı deneyecek, diyelim eşinden ayrılıp bu insanla hayatını birleştirdi aradan yıllar geçti bu adam sıkıldı ve başkasını buldu ve arkadaşı terketti ne hisseder o zaman dünyası başına yıkılır değil mi?
Ama Aşk nolacak kalbine gömecek unutacak, günümüzde her şeyi bitip tükeniyor aşklar da, ne büyük aşklar bitiyor unutuluyor, evladının sevgisine ve kocasına sığınıp bu hastalıktan kurtulacak.. tek çaresi budur