Heyecan bitti :((( Ve eski sevgili geri döndü...

bence eşini bu kadar hafife alma canım insanın o durumda ne yapacağı hiç belli olmaz yavaş atın tekmesi diye örnek vermek isterim bu eşine hakaret değil yanlış anlama sakın

Seveni s.kerler, s.keni severler demiş kim demişse.

Ben de biliyorum senin durumunu. Basit olmamalı hiçkimse ya da hiçbir şey, azcık zor olmalı ki insan kendini sürekli canlı tutabilmeli.Karşıdaki beğenmeyi de beğenmemeyi de bilmeli ki insan kendini beğendirmeye uğraşmalı. Herşeyden memnun, gözü karısından başka birini görmeyen bi adamın başına böyle bir şeyin gelmiş olması da çok normal. Ben bu adamı gördüğüm örnekle kıyaslayıp bu şekilde tasvir ettim, belki de konu sahibi itiraz edecektir, böyle bir şey yoktur, bilemem o kadarını .Ama nasıl herşeyin fazlası fazlaysa, huzurun da öyle. Azcık huzursuzluk, azcık oyunlar, azcık hasret olmalı ki bi ilişkide biz "ruhu macera seven insanlar" da sıkılmayalım. insan hamile de olsa, anne de olsa, ebe nine de olsa karşısındakini sevmeyi BIRAKABİLİR. Kimseyle doğmadık, kimseyle de ölmeyeceksek, elimizden geleni yaparız, ilişkiyi adam etmeye çabalarız, gelir her kafadan bi ses çıkan bi foruma derdimizi anlatır, kahpe muamelemizi de görürüz, baktık elden birşey gelmiyor, sonra o adamı boşayıp başımızın çaresine de bakarız. Biz buna özgür ve kendine dürüst ruh sendromu diyoruz.

Herkesin özgürlüğü diğerlerinin özgürlüğük sınırına kadardır. Yani dünyada iki kişi dahi yaşasa özgürlük diye bir kavramdan bahsedemeyiz. Ayrıca duygusal bencilliğe özgürlük, duygusal dengesizliğe de kendine dürüstlük diye adlandıramayız. Eğer böyleysek de mantık ve sevgi karışımı bir evlilik yapıp başkasının hayatının içine edemeyiz. 5 yılda bir aşık olmak, sürünmek istiyorsak güvenli bir aile hayatına sığınamayız. İnsan az çok kendisini tanır tanıdığı halde de evleniyorsa ben buna bencillik derim.

Herkesin özgürlüğü diğerlerinin özgürlüğük sınırına kadardır. Yani dünyada iki kişi dahi yaşasa özgürlük diye bir kavramdan bahsedemeyiz. Ayrıca duygusal bencilliğe özgürlük, duygusal dengesizliğe de kendine dürüstlük diye adlandıramayız. Eğer böyleysek de mantık ve sevgi karışımı bir evlilik yapıp başkasının hayatının içine edemeyiz. 5 yılda bir aşık olmak, sürünmek istiyorsak güvenli bir aile hayatına sığınamayız. İnsan az çok kendisini tanır tanıdığı halde de evleniyorsa ben buna bencillik derim.

Valla güzel güzel tanımlar yapmışsınız da, bunlar herkese eşit ve her durumda uygulanması gereken hukuk kuralları değil. Kalp, ruh, sevgi,değişen koşullar, değişen psikolojiler vs.. Hukuk bunlara uymaz, kitap cümleleri de tanımlayamaz.

Bence de sürekli heyecan isteyen kadın veya erkek farketmez evlilik yapmamalı.
Kısa süreli birliktelikler yaşamalılar.
Evlilik kurumu ruhlarına uymuyorsa eşinin de hayatını alt üst etmeye hakkı yok.
Evlilikte heyecanın aşkın bir süre sonra geçeceğini, yerine sevgi, saygı, güven, vefa, özveri gibi bir çok kalıcı duyguların alacağını bilerek adım atmalı.:hulya:

madem sıkıldın kafanda biri var ayrılmayı dahi düşünüyosunda neden o bebeğin hayatınıda düşünmedinki....

Valla güzel güzel tanımlar yapmışsınız da, bunlar herkese eşit ve her durumda uygulanması gereken hukuk kuralları değil. Kalp, ruh, sevgi,değişen koşullar, değişen psikolojiler vs.. Hukuk bunlara uymaz, kitap cümleleri de tanımlayamaz.

Bu hukuk kuralı demedim ki ben. Bunu kitaplardan öğrenmedim de ayrıca. Her duyarlı insanın düşünmesi gereken bir şey bu. Ardında bırakacaklarını birazcık düşünen insan mantık evliliği yapmamalı bahsettiğiniz o sendromdan varsa

konu sahibinin düşüncelerini sormuşsunuz.

1) şok geçiriyorum...insanların ne kadar kolay yargısız infas yaptığına inanamıyorum.yazdıklarımın arasında seçtikleri kelimeleri kendilerine göre yorumluyorlar.ben yanlış anlaşılmış desem bile bile kabul etmiyorlar ve aynı şeyi defalarca kez yazıyorum ve yine anlamıyorlar anlamak istemiyorlar...

2) ben konuyu boşanmayı ve eski sevgilimle tekrar birleşmeyi düşünüyorum sizce haklı mıyım?ve nasıl bunları yapmalıyım diye açmadım.tam tersi duygu karmaşasında olduğumu yazdım.ve duygularımı düzene sokabilmek için bir kaç fikir alırım diye düşündüm. ne bileyim "güzelim ben de hamileyken unları şunları düşünmüştüm inan hepsi geçiyor" veya "bizim evliliğimiz de ara sıra rutinleşiyor şunları yap" gibi basit cümlelerle yanımda bana destek olacağınızı düşünmüştüm.

3) her evliliği rutinleşen eski sevgilisini hayal etmiyor diyeceksiniz ama ne yapayım ben düşündüm ve dürüstçe söyledim.aaa bak kimse düşünmemiş ben de düşünmeyeyim diyemedim...bu arada hayal kısmı çok abartılmış tekrar yazıyorum"BEN ıLıŞKı SIRASINDA DıĞERıNı HAYAL ETMıYORUM.VE OTURUP DıĞERı ıLE ıLGıLı FANTEZıLER KURMUYORUM." ha bu arada belirteyim psikologlar bile orgazm olamayn kadınlar için ilişki sırasında çok beğendiğin bir artisi filan hayal et diyorlar.ve benim tanıdığım insanlar var bu yolla orgazm olan.benim onunla ilgili düşüncelerim sadece "acaba onla olsaydım hayatım nasıl olurdu? veya beni unutamamış ay ne güzel..."gibi düşünceler.

4) evlenmeden önce evlilik sıkılacağımı nerden bilebilirdim ki? hanginiz mutlu olmamak ve sıkılmak için evlendi.tabi ki heyecanın bir müddet sonra biteceğini ve geriye saygı-sevgi-güvenin kalacağını biliyordum ve bu inançla eşimle evlendim.ama bu duyguları yaşayacağımı önceden tahmin etmemi isteyenler bundan 5 yıl sonraki düşüncelerini tahmin edebilen insanlar mı? bazı yazılar dr un bize stres yapmayacaksın dediği gibi içi boş yazı.hanginiz dr böyle diyince stres yapmayı bırakabiliyor anlamıyorum.

5) bundan sonra ne yapacağıma gelince...hamilelikten kaynaklandığını, eşimle cinsel uzaklaşmanın araya birazcık mesafe koyduğunu düşündüm. eşimin giyimiyle ve kendisiyle fazla ilgilenmediğimi anlayıp onu alışverişe götürdüm.onunla ilgilendim...ama dün normal bir beyaz gömlekle ne kadar yakışıklı olduğunu farkettim.tabi bunda Allahım ne olur eşime olan muhabbetimi arttır dualarımın da etkisi olduğunu düşünüyorum. eşimle yemeğe çıktım,uzun zaman sonra ilişkiye girdim ve anladım ki evet eski tadı yok ama hamilelkten kaynaklanıyor.

6) bebeğimin bana yepyeni bir heyecan getirceğine inanıyorum ve şu an dört gözle onu bekliyroum.

7) tatilde ailemin yanına gideceğim 2 hafta ayrı kalacağız ardından 2-3 günlük bir tatile çıkacağız.bu ayrılık ve tatil sanırım bana ve ilişkime iyi gelecek...

8) doğumdan sonra ise lohusalık dönemi olduğunu biliyorum o zaman da sanırım insanlar farklı ruh hallerine bürünüyormuş.inşallah o dönemi güzel geçirmeye çalışcağım.

9) eğer bunları denememe rağmen hala aklım fikrim başkalrına kayıyorsa(ki inşallah olmaz)ilk önce bir uzmana gideceğim olmazsa eşime rol yapmanın alemi yok.kendime uygun bir hayat çizeceğim.

10 ) asla namussuzluk yapmadığıma inanıyorum.ayrıca tahmin ettiğiniz gibi bencil bir insan değilim.bencil olsam bu kocayı elimde tutardım, namussuz olsam diğeri ile fingirdeşiridm ve Allahtan korkmasam bunları yaparken hiç de vicdan azabı çekmezdim. böyle olan kadınlar olduğunu hepiniz çok ama çok iyi biliyorsunuz.

Ama buraya zaman ayırıp yorum yaptığınız için herkese teşekkürler...aslında bu zaman zarfında gelişmeleri buradn paylaşmak istiyorum belki birilerinr yardımcı olur diye...

ya çok güldüm
hani şu formun altında etiketler çıkıyor ya o ilk başta konu başlığı ile aynıyken şimdi "rahat batmış hatuna" ve "salak" kelimeleri de eklenmiş.nasıl oluyor onlar bilmiyorum ama sanırım formdan çıkan cevap en güzel cevap "salak hatun sana rahat batmış..."

bu arada yaptığımın yanlış olduğunu ama kınamanın ve hakaret etmenin ayıp olduğunu yazan kişilere ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.imkan olsa görüşebilsek.sizin gibi insanların varlığına sevindim azlığına üzüldüm...

yargılamamak en büyük erdemdir...

merhaba
4 yıllık evliyim ve hamileyim.eşim nerdeyse mükemmel biri.herkesin isteyeceği ideal bir eş.beni hiç üzmez,her istediğimi yapar.ama bana yetmiyor.onu her konuda yetersiz buluyor.zeki olmadığını düşünüyorum,yakışıklı bulmuyorum.son zamanlarda cinsel olarak da onu istemiyorum.hiç çekici bulmuyorum.çok sıkıldım ondan.

ben tam bunları hissederken 6 sene önce ayrıldığım sevgilim beni buldu.ben ona çok aşık olmuştum.ilişkimizin hiç mantıklı bir tarafı yoktu.karşılıklı kararla ayrılmıştık.ama asla kimseye olmadığım kadar ona aşık olmuştum delice bir tutkuydu.cinsel yönden eşimle onu kıyaslıyorum ister istemez ve hep onu arzuluyorum. o evlenmemiş.

ve benim aklım çok karışık.sürekli ondan mesaj bekliyorum.aklım fikrim onda.
ama eşime haksızlık etmek istemiyorum.o kadar sabırlı ve anlayışlı ki anlatamam.dün akşam şakayla karışık heyecanımın bittiğini ve onu sevmediğimi hatta sıkıldığımı söyledim.o ise sarılıp öptü ve sabah erkenden kalkmış kahvaltıyı hazırlamıştı.beni sevdiğini söyledi.eşimi seviyorum ama diğeri çok farklı bir duygu.

ne yapacağımı bilmiyorum.eşimle çok istediğimiz bebeğimiz de yolda. o olmasa daha rahat davranırdım.herhangi bir boşanmayı ne o ne de aileler kabul eder.çünkü hiç sorun yok.eğer öyle bir şey yaparsam ailemi de karşıma almış olacağım :KK43:((

Tepkiler istendiği gibi gelmediği zaman hemen olayın boyutu değişiyor.Neyse mutluluklar dilerim. Bebeğin de çok sağlıklı olur umarım.

yapmayın ya orada yazdıklarımdan farklı ne yazdım kii???ufff anlamıyorum..

Evet yargılamamak en büyük erdemdir. 10 yaşındaki yeğenim boşanma konusunda bu onların tercihi dediğimde bana peki benim tercihim ne olacak ben onların bir arada olmalarını tercih ediyorum dediği zaman yüreğimdeki acının tarifi yoktu. Boşanma sebebi ise aynı işte. Gitti yaşadı istediğini şimdi barışmak istiyor.Beş sene sonra yine aynı şeyler olacağından abim de kabul etmiyor.

konu sahibinin düşüncelerini sormuşsunuz.

.

9) eğer bunları denememe rağmen hala aklım fikrim başkalrına kayıyorsa(ki inşallah olmaz)ilk önce bir uzmana gideceğim olmazsa eşime rol yapmanın alemi yok.kendime uygun bir hayat çizeceğim.

evet bencede en doğrusu bu

Bu arada son aldığın kararlara da çok sevindiğimi belirteyim. Umarım bir daha kafan karışmaz ve evliliğinize istediğin heyecan gelir.

Sevgili ayhu, şu uzun yorumuna bakınca gördüm ki, sen buraya derdini yazıp da akıl danışan bir çok insandan daha kaliteli, aklı başında, kendine dürüst, olayları analiz edebilen, sonucunda da ne yapması gerektiğine mantıklı bi şekilde karar verebilen, düzgün bi insansın. Bu forumda en cahili cühelası, bugune kadar bi baltaya sap olamamışı, en basit olay yüzünden evinde çıngar çıkaranı da çıkar yorum yazar. Ama hepsi de sütten çıkan apak kaşıklardır, en namuslusu, en temizi, kocişlerini aldatmayı bırak, aldatmayı aklından geçireni taşlarla sopalarla kovalarlar. Çünkü o bahsettiğin orgazm olamayanlara başkasını hayal etmeyi salık veren psikoloji yaklaşımından haberdar olmayacak kadar cahil ve google'dan habersiz tiplerdir bir çoğu. Ha içlerinde aklı başındalar da çıkar, empati yapabilir, seni sanal ortama sığınıp yargılamak yerine sana yardımcı olmaya da çalışanlar olur.Tavsiyem , bundan sonra bu foruma bir konu açmamak, bir soracagın olursa yorumunu ve üslubunu beğendiğin bir kaç kişiyle arkadaşlık kurararak özelden konuşmaktır. Allah ilişkinde kolaylık versin, bebeğine de sağlık. Hoşçakal.

sevgili ayhu,
kararlarına çok sevindim. inşallah herşey yoluna girer. bebeğin sen ve kocan mutlu ve güzel bir aile olursunuz.
sevgilerimle

Son yazdığın herşey kendine de bize de açıklayıcı güzel bir cevaptı, yanlış ya da doğru anlayanlara özetti.
Allah bebeğinle ,eşinle mutluluklar versin bundan sonra.

iyi dileklerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. bir kaç kişinin adını kaydettim.takipçileri olacağım :)))

Ayhuuuuuuuuuuuuuuu...huuuuuuuu! Kendine gel ayol.Huzur batıyor sana.Melek gibi adama yapılır mı bu yaaa...Bu dünyanın öteki tarafı da var unutma.

biliyor musunuz
ilişkide bir tarafın hep evet demesi gerçekten ilişkiyi yıpratan bir durum
benim erkek arkadaşımda böyleydi
bugün sevgi modunda değilim derdim,ya da senle ilerde noluruz bilmiyorum derdim
yani normal bir insanında duyguları karışırı ama ben bunları kalkar ona anlatırdım
hiçbirşey demez zamana bırakıyoruz zaten derdi
ama birgün yeter artık dedi,beni üzdüğünün farkında mısın?bunları nasıl umursamadığımı düşünürsün ben de insanım dediiii
ve o günden sonra çok daha fazla mutlu olduk,onun hayır demwsi,tavır koyabilmesi gerçekten ilişkimiz için çok olumlu oldu
çünkü ona bazen yeter artık kız,bağır çağı derdim,ama tepki ver

Son düzenleme:
X