Hiç bir şey yaşamadım ben hem de hiç bir şey!
Niye nefes tüketiyorsam bu dünyada di mi?
Evet tek acı sözle yıkarım yuvamı!
Hiç kimseye, kocam bile olsa kendime söz söyletmem ben!
düşüncelerimden eminim.ama anlatırsam yüzde yüz bunlar yaşanır diyemem müneccim değilim.
Denemesi bedava ayhu arkadasim, istersen anlat bakalim esinede....onu arzulamadigni, eski sevgilinden gelecek mesajlari dört gözle bekledigni!
Bu kadar eminsen madem esinin sirf senin düsüncelerin yüzünden yuvanizi yikmayacagindan bence dürüst ol ve tüm acik yürekliliginle al karsina onada anlat.....
Esini sen tanir bilirsin elbet, birsey diyemem ama bence normal bir insanda böyle seyler düsüncede bile olsa cok derin yaralar acar....
Ha belki gercekten esin yuvanizi yikmaz.....ama o yuvanin temellerinde cok büyük hasarlar olur kanimca....
ya ben profilinzde bekar yazdığını yeni gördüm.öyle konuşunca evli sanmıştım.çok mutlusunuz ve eşim bana acı bir söz söylediği an boşarım gibi beylik bir laf ettiniz zannettim.kusura bakmayın.yani dul olarak düşünmedim sizi.tam tersi evli diye düşündüm.Allah yaşatmasın derken Allah mutluluğnuzu bozmasın anlamındaydı.kusura bakmayın.
Dul,evli,bekar olunca ne değişiyor ki...
İnsanın affedeceği ya da tolere edecekleri mi?
Ben hep aynı Laleyim!
Aynı olduğum için de mutluyum..
Ne hiç kimseye acı laf söylerim ne de kendime söyletirim..
Yürümeyen evliliğimi de bitiririm..
Hatta ihanet,şiddet bile olmasa da.. Benim için saygı kriterleri çok farklıdır çoook..
Peki arkadaslar madem bu kadar anlayisli olabiliyor bazilarimiz konu sahibine karsi, Birsey sormak istiyorum ve gercektende samimi soruyorum:a.s
Aynisini yapan veya öyle düsüncelere giren erkeklerde böyle bir anlayis göstermemiz gerekmiyormu?
Düsünün hamile bir bayan buraya konu acti...."esim bana saka ile karisik beni sevmedigni, istemedigni cekici bulmadigni söyledi....hatta galiba eski sevgilisi ile görüsüyor, onu arzuluyor ne yapmaliyim"...... onada arkadasim esinin yaptigi dogru degil ama mutlaka bunun sebebleri vardir, önce bir piskologa gitsin, olabilir böyle seyler, duygu karmasasi yasiyordun esin diye zavalli adamcagizida anlamak lazimmi derdik yoksa vay terbiyesiz, simdi böyle seyler yapiyorsa kim bilir ilerde neler yapar, biran evvel bu adamdan kurtul mutlaka seni günün birinde aldatacak mi derdik?
Madem kadin erkek esit, ve hayatda müsterek bundan sonra artik bu konularda erkekleride anlamaya calisalim, yanlarinda mükemmel gül gibi esleri varken, baska kadinlari arzulamalari hos degil ama olabilecek bir ihtimal olarak görelim.....
Bu biraz cifte standart olmuyormu? CADIARZU
hayır öğrense benden ayrılmaz...bana hakaret etmez..çok üzülür..yanımda olur ve bu duyguları aşmam için beni destekler..elinden geleni ardına koymaz...ama ben onu üzmek istemiyorum ve belki geçecek olan bunalımım yüzünden daha sonra pişman olup ona anlatmak istemiyorum...
ya yapmayın lütfen.elbisemi bu denemesi bedava gibi tabirler kullanıyorsunuz. düşünmeden hareket edecek biri değilim.ve burada konuşulanlar evli,liğim tabi ki boşanılmazsa bile güven sarsılır.bunu ben de biliyorum.
ya ben profilinzde bekar yazdığını yeni gördüm.öyle konuşunca evli sanmıştım.çok mutlusunuz ve eşim bana acı bir söz söylediği an boşarım gibi beylik bir laf ettiniz zannettim.kusura bakmayın.yani dul olarak düşünmedim sizi.tam tersi evli diye düşündüm.Allah yaşatmasın derken Allah mutluluğnuzu bozmasın anlamındaydı.kusura bakmayın.
Seveni s.kerler, s.keni severler demiş kim demişse.
Ben de biliyorum senin durumunu. Basit olmamalı hiçkimse ya da hiçbir şey, azcık zor olmalı ki insan kendini sürekli canlı tutabilmeli.Karşıdaki beğenmeyi de beğenmemeyi de bilmeli ki insan kendini beğendirmeye uğraşmalı. Herşeyden memnun, gözü karısından başka birini görmeyen bi adamın başına böyle bir şeyin gelmiş olması da çok normal. Ben bu adamı gördüğüm örnekle kıyaslayıp bu şekilde tasvir ettim, belki de konu sahibi itiraz edecektir, böyle bir şey yoktur, bilemem o kadarını .Ama nasıl herşeyin fazlası fazlaysa, huzurun da öyle. Azcık huzursuzluk, azcık oyunlar, azcık hasret olmalı ki bi ilişkide biz "ruhu macera seven insanlar" da sıkılmayalım. insan hamile de olsa, anne de olsa, ebe nine de olsa karşısındakini sevmeyi BIRAKABİLİR. Kimseyle doğmadık, kimseyle de ölmeyeceksek, elimizden geleni yaparız, ilişkiyi adam etmeye çabalarız, gelir her kafadan bi ses çıkan bi foruma derdimizi anlatır, kahpe muamelemizi de görürüz, baktık elden birşey gelmiyor, sonra o adamı boşayıp başımızın çaresine de bakarız. Biz buna özgür ve kendine dürüst ruh sendromu diyoruz.
Peki ayhu hanım destek almak için yazmadı bunları biliyoruz. Bu kadar yorumdan sonra düşüncen ne yönde onu merak ettim, ne değişti?
Konu sahibine çok yüklenildiğini düşünüyorum. Çünkü şunu gözden kaçırıyoruz, kadın buraya "Bakın benim ne harika duygularım var, neler de yapacağım, yaşasın." diye konu açmamış. Bir şekilde eşinden soğumuş ve o duygu karmaşasında aklına heyecan katacak ilk olayın aklını karıştırmış. Ve bunu bir dert, sıkıntı olarak yazmış buraya. Marifet gibi değil. Önce bunu akılda tutalım. Birçok arkadaş erkekler yapınca asıyoruz kesiyoruz diyor ama şunu gözden kaçırıyor, o erkekler buraya gelip "Karımdan soğudum, aklıma başkası düştü, eşime bunu yapmak istemiyorum, derdim var." diye konu açmıyor. Bir erkek bunu böyle ifade etse, durumdan rahatsız olsa ben aynı tavrı ona da gösteririm.
Ayhu senin meselene gelince, ben aslında herkese biraz biraz katılıyorum. Yaşadığın duygu karmaşasında eşinin pasif bir insan olmasının da payı var, hamilelik hormonlarının da senin şımarıklığının da. Yapacağın tek birşey var. Kendine bir iç yolculuk yapacaksın. Kendini tartacaksın, irdeleyeceksin. Ve bu iç yolculuğun sonunda heyecanının ve duygularının evliliğine haksızlık edecek kadar bittiğini anlarsan; durum ne olursa olsun boşanacaksın. Bu dürüstlüğü yapmak zorundasın. Ama bence büyük ihtimalle yaşadığın duygu karmaşasına, eşine olan sevgin (çünkü sevginin bitmediğini söylemişsin) ağır basacak ve sen de aşk tazelemenin yollarını aramaya ve öğrenmeye başlayacaksın. Bu süreçte ben de bir uzman yardımı almanı tavsiye ederim. Sonrasında, eğer eşinle yola devam kararı alırsan; eşine onun sürekli "evet" diyen bir insan olmasından duyduğun rahatsızlıktan mutlaka bahsetmeli ve bu konuda da ayrı bir duygusal çaba harcamalısınız birlikte.
Ha tabi ne olursa olsun bu iç yolculuk sırasında kendine anlatamayacağın birşey yapma. Hakim olamadığın düşünceler aldatma değildir elbette; ama aldatma da sadece yatakta olmaz. Beklediğin mesajı sen atmaya kalkarsan aldatmış olursun.
Bir de bunlara fazla takılıp bebeciğini ihmal etme. O geldiğinde geri kalan herşeyin yalan olduğunu anlayacaksın, ona iyi bak. Güzel bir ruh halinde büyüt bebeğini.