- 22 Ağustos 2007
- 6.201
- 43
yok canım, herkes çok steril hayatlar yaşıyor, öyle demeyin.
herkes kendisinin ne kadar namuslu olduğunu vurgulamak peşinde. sanki insan duygularını kontrol edebiliyormuş gibi, hissettiği şeylerden ötürü suçlaması ne kadar acayip.
benim de anlamadigim neden birisi bi yanlis yaptigi zaman zaten kimse puru pak degil herkes iyi degil herkes namuslu degil diye bi savunma mekanizmasi gelistiriliyor.
herkesten size ne ? ya da herkesin namusuna iyiligine gore mi bi degerlendirme yapiyorsunuz.
bu aldatma konularinda da namus gecen tum konularda da boyle deniliyor.
jesabel...evlilik annelik cok ciddi kurumlardir, böyle tukuymus heyecanmis gibi bana göre sacmaliklara yer olmamali.
Heyecan bitti hadi baska arayislar icine gireyim gibi düsüncelerle nereye varabilirki insan....? Erkekler bunu yaptigi zaman nasil tepkimizi ortaya koyuyorsak hemcinsimizdede bunu yapmaliyiz...düsünceleri yanlis.....saglikli giden bir evlilikte bu tür düsünceler icine girmesi normal olamaz....Bir pürüz var demek, yanlis giden birseyler varki suan esi ile bebeginin hayallerini kuracagi yerde eski sevgilisini düsünüyor arzuluyor....
Insan düsüncelerinden ötürü suclanamaz evet....ama bu düsünceler karsindaki insana veya cevrendeki insanlara zarar verebilecek derecede ise orda dur demek lazim.....
Keske arkadasin akli daha evvelden basina gelseymis.....henüz dünyaya gelmeyen bir bebek belkide babasiz büyüyecek ihtimalinde olmazdi....
Ben suclamiyorum yargilamiyorum, ne haddime.....sadece Allah (C.C.) akil vermis beyin vermis, sevmedigim bir adamla, bosanmayi düsündügüm bir adamla aile kurmanin ne kadar mantiksiz olacagini az bucuk tahim edebilirdim öyle degilmi?
biz bekarlar........ideal koca ideal koca deyip hayaller kurarız.......
şöyle sevsin şöyle ilgilensin.......
sevgisini eksik etmesin diye
bazılarıda kocayı buluyorlar en iyisinden......birde çocuk......EVİMİN KADINI ÇOCUKLARIMIN ANASI OLCAKSIN diyen adam gibi adamı....
ama nedense memnun degiller....
anlamıyorum ne istedigimizimi bilemiyoruz........fazla sevgimi şımardıyor.....
ilgi alaka bir yerlerimize batıp rahatsızmı ediyor anlamıyorum bu insan oglunu....
hele kocayı eski sevgiliyle kıyaslamak.....bilemiyorum
acaba hamileliktenmı desem.....hiç anlamıyorum sonuçta bekarım.....
anladıgım tek şey saygı bitiyorsa sevgi tamamen bitiyor.......
yinede insanoglu çıg süt emmiş şaşar beşer.......inşallah aklını başına toplar ve bu düşündüklerinden dolayı pişman olur yuvasını eşine sahıp çıkar.....
heleki dogucak o masum bebege gerekli annelik görevlerini yapar o eski olanlarıda siler aklından yüreginden......
ben sizin anladığınızı söylemiyorum ki. ben kimsenin namusunu kimseyle kıyaslamıyorum, ama yorum yazanların bazıları kıyaslıyor. konu sahibini namussuz, kendilerini namuslu ilan etmek adına.
kadın duygularını paylaşmak istemiş, ortada aldatma da yok. madalya takılsın demiyorum da, "karnındaki bebekten utan, yazık o bebeğe senin gibi annesi olacak" falan demek abartılı olmuyor mu? haddini aşmıyor mu? insan anne olunca etten kemikten bir insan olmaktan çıkıyor sanki.
kocası çok iyi bir insan olabilir, kadına çok iyi davranabilir ama belki kadın cinsel yönden mutsuz? belki kocası bu konuda yeterli değil. bunu kim biliyor? insanlar bunu ailelerine, arkadaşlarına bile söyleyemiyor, böyle birşeyin burda yazılmasını beklemiyorsunuz herhalde?
benim bildiğim birşey var, herşey dört dörtlük olsa, bu kadın da bu düşüncelere kapılmazdı. illa ki adamda bize söyleyemediği birşey vardır.
kafamçokkarıştılmaz:
arkadaşım bu nasıl yorumdur
hem allahın adını söyleyip hemde kimin hakettiğini nerden biliyorsunuz.
lütfen bakın ben konu sahibini tanımam onu korumak gibi niyetim hiç yok aksine şuanki düşünceleri karmaşık ama bizlerde anneyiz ve sütten çıkmış ak kaşık değiliz.
annelik mertebesi böyle ölçülmez lütfen.
ben neye alkışladığını anlamadım ama bekarsın ve bizim gibi düşünemezsin evliye karı boşamak kolay derler benim kızdığım kocamı boynuzlamayı bile düşündüm demesi düşünmekte aldatmaya bir adım atmak değilmidir bende hamile oldum ama hiçbir zaman eski sevgilimle kocamı mukayese etmedim benimde çok sevdiğim birisi oldu evlenmeden önce ama unutucan yada unutamıyosan evlenmiycenalkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
boynuzlamak mı? düşünmedim değil ama yapmam...
benim düşüncem evliliği bitirmek...
ben sizin anladığınızı söylemiyorum ki. ben kimsenin namusunu kimseyle kıyaslamıyorum, ama yorum yazanların bazıları kıyaslıyor. konu sahibini namussuz, kendilerini namuslu ilan etmek adına.
kadın duygularını paylaşmak istemiş, ortada aldatma da yok. madalya takılsın demiyorum da, "karnındaki bebekten utan, yazık o bebeğe senin gibi annesi olacak" falan demek abartılı olmuyor mu? haddini aşmıyor mu? insan anne olunca etten kemikten bir insan olmaktan çıkıyor sanki.
kocası çok iyi bir insan olabilir, kadına çok iyi davranabilir ama belki kadın cinsel yönden mutsuz? belki kocası bu konuda yeterli değil. bunu kim biliyor? insanlar bunu ailelerine, arkadaşlarına bile söyleyemiyor, böyle birşeyin burda yazılmasını beklemiyorsunuz herhalde?
benim bildiğim birşey var, herşey dört dörtlük olsa, bu kadın da bu düşüncelere kapılmazdı. illa ki adamda bize söyleyemediği birşey vardır.
aynen cnm sana katılıyorum burda pek çok kadın kocam aldatıyo yada ayrılıp eski sevgilisine dönmek istiyo yazsaydı adama tüh ka ka ka yapardık kimse adam haklı psikolojisi bozuk demezdi bu hemcinsimiz olunca niye bu kadar koruma içgüdüsüne girdikyorumları okuyorum da, arkadaş "8 aylık hamileyim, eşim eski kız arkadaşını düşlüyor, ondan mesaj gelsin diye bekliyor. zaten beni zeki ve güzel bulmuyor, hatta dün akşam şakayla karışık seni sevmiyorum dedi" diya açsaydı konuyu , kk hop oturur- hop kalkardı. hangimiz derdik "ammaaan hangimizin kocası sütten çıkma ak kaşık, vardır kocanı senden soğutan birşey, belki baba olma fikrine alışamamıştır.." derdik allah aşkına... neden konu kadınlar ve duyguları olunca bu kadar pozitif bakıyoruz... arkadaş pişman değil, çözüm de aramıyor, sadece günah çıkartmak için yazılmış bana göre... yazdığı mesajda "sıkıldım ondan" diyor.
yargılamak haddime değil, ancak lütfen bir de madalyonun tersinden bakın. bunu hisseden arkadaşın kocası olsa yine aynı şeyleri düşünür müydük???
yorumları okuyorum da, arkadaş "8 aylık hamileyim, eşim eski kız arkadaşını düşlüyor, ondan mesaj gelsin diye bekliyor. zaten beni zeki ve güzel bulmuyor, hatta dün akşam şakayla karışık seni sevmiyorum dedi" diya açsaydı konuyu , kk hop oturur- hop kalkardı. hangimiz derdik "ammaaan hangimizin kocası sütten çıkma ak kaşık, vardır kocanı senden soğutan birşey, belki baba olma fikrine alışamamıştır.." derdik allah aşkına... neden konu kadınlar ve duyguları olunca bu kadar pozitif bakıyoruz... arkadaş pişman değil, çözüm de aramıyor, sadece günah çıkartmak için yazılmış bana göre... yazdığı mesajda "sıkıldım ondan" diyor.
yargılamak haddime değil, ancak lütfen bir de madalyonun tersinden bakın. bunu hisseden arkadaşın kocası olsa yine aynı şeyleri düşünür müydük???
o evlilik bitirmeyi kafasına koymuş zaten bize ne yapıyım fikir verin demiyorkiboynuzlamak mı? düşünmedim değil ama yapmam...
benim düşüncem evliliği bitirmek...
ben neye alkışladığını anlamadım ama bekarsın ve bizim gibi düşünemezsin evliye karı boşamak kolay derler benim kızdığım kocamı boynuzlamayı bile düşündüm demesi düşünmekte aldatmaya bir adım atmak değilmidir bende hamile oldum ama hiçbir zaman eski sevgilimle kocamı mukayese etmedim benimde çok sevdiğim birisi oldu evlenmeden önce ama unutucan yada unutamıyosan evlenmiycen
o evlilik bitirmeyi kafasına koymuş zaten bize ne yapıyım fikir verin demiyorki
bunun aksini söylemiyorum arkadaşım. konu dediğin gibi açılsa kocaya kızardık, çünkü koca hata yaptığının farkına varıp akıl danışan taraf olmazdı.
burda arkadaş ortada yanlış birşeyler olduğunu biliyor ve akıl danışıyor. biz namusundan girip anneliğinden çıkıyoruz. bu mudur yol göstermek?
ben "ne güzel yapıyorum, aferim bana" diye övgü bekleyen bir konu olduğunu düşünmüyorum. hislerinden rahatsız ki bir derdim var bölümüne yazmış. vicdanının rahatsızlığından kendisi de bahsediyor zaten