- Konu Sahibi possibleornot
-
Beni maddiyat çok zorluyor.Öncelikle maddi durum, fiziksel olarak, kişisel gelişim için eğitimler olarak, nefes almak ve rahatlamak olmak üzere tüm hedeflerinizi yazacaksınız
Yıllık olarak, aylık olarak, haftalık ve günlük olarak her saati tek tek yazacaksınız. Hiçbir şeyi atlamayacaksiniz.
Örneğin :10kilo vermek . 3 ay içinde mi vermeniz lazım, 3 aylık net bir plan yapacaksınız. Kafanızı yastığa koyduğunuz zaman yapmam lazım dediğiniz herseyi yapmış olun.
Maddi olarak zorda misiniz? Acil olmayan bütün masrafları kısın, borç verdiğiniz kişiler aile bile olsa isteyin, aile bile olsa borcuna sadık olmayan kimseye borç vermeyin.
Günlük kendine vakit ayırma konusu. Ne yapmayı seversiniz? Ayakları uzatıp sessiz yada müzik eşliğinde kahve içmek mi? Kitap okumak mı? Makyaj yapmak mı?????? Her ne ise günde 5dk bile olsa ayiracaksiniz.
Siz net olmazsanız herkes sizden vakit, para, ilgi, bakım çalmaya çalışır.
Planlarınız net olsun.
Ailenizden isteyin. Ben size yardım ettim şimdi benim yardima ihtiyacim var diyin.Beni maddiyat çok zorluyor.
Bu ay ödemem gereken 5000 TL lik kart borcum var. Daha hesap kesimime 15 gün var. Birikmişime dokunmak istemiyorum. Ailelerin tanışması isteme vs de olacağından 2000 TL daha gider minimum. Acaba kredi mi çeksem diyorum.
Yavaş yavaş ödesem..
kilo konusunda da. Yarından itibaren özenli ve dikkatli olacağım. Bahsettiğiniz gibi plan yapmam lazım
evliliğe maddi olarak hazır değilsiniz ki.yaşınız nedir ?ona göre yorum yapalımBeni maddiyat çok zorluyor.
Bu ay ödemem gereken 5000 TL lik kart borcum var. Daha hesap kesimime 15 gün var. Birikmişime dokunmak istemiyorum. Ailelerin tanışması isteme vs de olacağından 2000 TL daha gider minimum. Acaba kredi mi çeksem diyorum.
Yavaş yavaş ödesem..
kilo konusunda da. Yarından itibaren özenli ve dikkatli olacağım. Bahsettiğiniz gibi plan yapmam lazım
avm de satış görevlisi mühendisler var missBu çok az değil mi?
. 4 yıldır mühendislik yapıyorum aldığım maaş ise 4500 TL
Bence başka iş bakın, ilk hedefiniz daha paralı ve kariyer açısından daha fazla şey sunan bir iş bulmak olsun.
En iyisi bıraksın kız isteme düğün falan yapmasın. Zaten ekonomi ortada.evliliğe maddi olarak hazır değilsiniz ki.yaşınız nedir ?ona göre yorum yapalım
avm de satış görevlisi mühendisler var miss
Evlenicem dedim 30 gün önce. 20 günde benden 4000 TL para istedi babam. Parça parça istedi. Kredi kartımı kullanarak. Daha hiç ödeme yapmadı.Ailenizden isteyin. Ben size yardım ettim şimdi benim yardima ihtiyacim var diyin.
Neleri daha uyguna getirebilirsiniz? Araştırdınız mi?
Sevgilinizle konuştunuz mu?
Maalesef bulamadım. Çok az. Çalıştığım yerde ilk kez zam alacağım. Önceki yıllar yılda iki kez zam oluyormuş. 1. Ayda %7-8 6. Ayda %7-8 civarında ..Bu çok az değil mi?
. 4 yıldır mühendislik yapıyorum aldığım maaş ise 4500 TL
Bence başka iş bakın, ilk hedefiniz daha paralı ve kariyer açısından daha fazla şey sunan bir iş bulmak olsun.
kıymeti yok ki. Bir de siz kabul etmeseniz başka bir paraya ihtiyacı olan bu maaşları kabul edip çalışıyor .Ben anlamiyorum ki mühendisler neden bu kadar az maas aliyor bu ülkede
28evliliğe maddi olarak hazır değilsiniz ki.yaşınız nedir ?ona göre yorum yapalım
Biz de kına, damatlık , yatak odası vs kız tarafı yapar. Çeyiz kısmını hallettim küçük ev aletleri dışında..En iyisi bıraksın kız isteme düğün falan yapmasın. Zaten ekonomi ortada.
Tanışsınlar önce. bir yıl falan sonra da nikah yapsınlar yeter.
Aile hayır biz düğün isteriz derse de verin parayı düğün yapalım desin konu sahibi.
Böyle düşünme canım sakın hayat müşterek..evleneceğin kişi ailen tarafından desteklenmediğini bilmeli ki istekleriniz ona göre şekil alsın. Ben ve eşim borçla kendi paramızla evlendik kendimizin yettiği kadar bir dünya kurduk. Mühendissiniz laf söz oluru boşverin. Ailenize gelince kullanmak için bu durumu yapmamış olmalarını dilerim… şu an piyasa çok kötü ama hedefleriniz olmalı hayatta inşallah daha iyi şekilde mesleğinizi icra edeceğiniz bir iş olurEvlenicem dedim 30 gün önce. 20 günde benden 4000 TL para istedi babam. Parça parça istedi. Kredi kartımı kullanarak. Daha hiç ödeme yapmadı.
Ben yardım istemiyorum ki destek olmasınlar ama şimdi tanışma için bile kıyafet almaya korkuyorum. Maaşımdan çok ekstrem var.
Sevgilimin ailesinin durumu iyi. O istediği şeylere kolaylıkla sahip olabiliyor ben karşısında ailemin beni bu şekilde mağdur ettiğini nasıl söyleyebilirim ki.
İsteme olmasından dahi korkuyorum şuan 1 2 ay sonra olsun istiyorum. Kıyafet, alyans, hazırlık nasıl yapacağım.
Kendimi çok yalnız hissediyorum.
Para ileride yerine konur ama ben bu günlerimde hevesli olmam gerekirken hayattan koptum. Bu beni çok üzüyor. İple çekmem gereken günleri korkarak sayıyorum
Hanımefendi siz evin cüzdanı misiniz?Evlenicem dedim 30 gün önce. 20 günde benden 4000 TL para istedi babam. Parça parça istedi. Kredi kartımı kullanarak. Daha hiç ödeme yapmadı.
Ben yardım istemiyorum ki destek olmasınlar ama şimdi tanışma için bile kıyafet almaya korkuyorum. Maaşımdan çok ekstrem var.
Sevgilimin ailesinin durumu iyi. O istediği şeylere kolaylıkla sahip olabiliyor ben karşısında ailemin beni bu şekilde mağdur ettiğini nasıl söyleyebilirim ki.
İsteme olmasından dahi korkuyorum şuan 1 2 ay sonra olsun istiyorum. Kıyafet, alyans, hazırlık nasıl yapacağım.
Kendimi çok yalnız hissediyorum.
Para ileride yerine konur ama ben bu günlerimde hevesli olmam gerekirken hayattan koptum. Bu beni çok üzüyor. İple çekmem gereken günleri korkarak sayıyorum
istersen 10 yıllık olsun.en ucuza kim çalışacaksa ona iş verir oldular maalesefVar tabi de, gayet iyi kazananlar da var. Konu sahibesinin CVsinde 4 yıl var madem neden daha iyi bir iş bakmasın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?