• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hevesinin kalmaması

Asgari ücret ve 20 bin birikimi olan biri olarak koyverdim ben. Ailelerde tanıştı nişan tarihi de belli üstelik. Neye yetişeceğim ki dün almadığım her şey için pişman oluyorum her geçen gün. Biz sevgilimle durumun farkındayız altın vs bunları azalttık. Ailem hoşnutsuz ama onların isteği olsa imkanı yok evlensekte düğün ertesi borç öderiz.
Ailenize çok miktar vermeyin artık bence. Onlar da farkında olsunlar. Ben 1-2 fatura ödüyorum anca.

Bulamıyorum iş. Ankaradayım ama bulamadım.

Buna inanırım, net. Eskiden ben de Ankarada yaşıyordum san'la biten savunma şirketleri dışında istihdam yok. Gerçekten yok. Teknokentlerde bazı şirketler var, onda da profesyonel olanı var, kötü olanı var ama maaşlar yerlerde.

Asgari ücret ve 20 bin birikimi olan biri olarak koyverdim ben. Ailelerde tanıştı nişan tarihi de belli üstelik. Neye yetişeceğim ki dün almadığım her şey için pişman oluyorum her geçen gün. Biz sevgilimle durumun farkındayız altın vs bunları azalttık. Ailem hoşnutsuz ama onların isteği olsa imkanı yok evlensekte düğün ertesi borç öderiz.
Ailenize çok miktar vermeyin artık bence. Onlar da farkında olsunlar. Ben 1-2 fatura ödüyorum anca.
olması gereken bu zaten. evin masrafını üstlenmek değil, evin masrafına ortak olmak.
bizde de böyledir. evde çalışan faturalardan birini üstlenir biraz da anlık alışveriş falan olursa onu alır.

olması gereken bu zaten. evin masrafını üstlenmek değil, evin masrafına ortak olmak.
bizde de böyledir. evde çalışan faturalardan birini üstlenir biraz da anlık alışveriş falan olursa onu alır.
Aynen ben de böyleyim yemek kartının da bir kısmıyla alıyorum. Tabi para anlamında beklenti hala oluyor ama artı para kaynağım yok anca bu kadar diyorum.

Aynen ben de böyleyim yemek kartının da bir kısmıyla alıyorum. Tabi para anlamında beklenti hala oluyor ama artı para kaynağım yok anca bu kadar diyorum.
ha şöyle.
eve karşı sorumluluğunuzu yerine getirin yeterli .
fazlası kullanmaya giriyor
konu sahibi de bunu yapsa üstünden çook büyük bir yük kalkacak

Ben anlamiyorum ki mühendisler neden bu kadar az maas aliyor bu ülkede
Çünkü ülkede mühendis fazlası var. Çünkü her yer tabela üniversitesi dolu. Sözüm meclisten dışarı (konu sahibi için demiyorum) ama 4 matematik netiyle makine mühendisliğine giden eski öğrencilerim var benim.. önce öğretmenlik bölümlerini bitirdiler, sonra hukuk şimdi de mühendislik.. durum bundan ibaret..

Sade nikahla evlendim.cok az masrafim oldu. Bence bi dusunun derim.zaten korona kol geziyor.birikmisinizle de esya alirsiniz. Bence bu anlattiklariniz dert degil inanincok sanslisiniz. 5-6 kiloyu dert ettiginize gore hic bi saglik probleminizde yok. Hastaneye gidiyor musunuz hic fazla uzun yazmak istemem ama bu dunyada tek onemli sey saglik..

Biz de kına, damatlık , yatak odası vs kız tarafı yapar. Çeyiz kısmını hallettim küçük ev aletleri dışında..
Ne yapacağım inanın bilmiyorum. Zaten nikah istiyorum
Evliliği 1 sene erteleyin

Sizde o arada KPSS çalışın atanmaya bakın

Nikahla beraber tazminat alır ayrılırsınız o zamana kadar çalışın bu işte hem kıdeminiz yükselir birikir evlenene kadar evlenince de onu kullanırsınız.

Merhaba
Hepimizin pilinin bittiğiniz, umudunun tükendiğinin farkındayım. Çok sancılı bir süreçten geçiyoruz. Fakat ben bunu şiddetli bir şekilde yaşıyorum nedense. Zaten depresif bir kişiliğim var.
Hayatta hiç birşeye heves edemiyorum. Evleneceğim, ama masrafları düşündüğüm zaman karnıma ağrılar giriyor. Çok bir birikimim yok yaklaşık 25 bin TL civarı ve bu süreçte yalnızım. Ailemden bir destek göreceğimi düşünmüyorum.
Daha yolun çok başında maddi olarak çok yıprandım. Sürekli bunları düşünüyorum. Kendimi iş anlamında da ileriye taşıyacak bir hamle yapamıyorum. 4 yıldır mühendislik yapıyorum aldığım maaş ise 4500 TL.
Şuan üzerime yıkıldığını düşündüğüm 4000 TL lik kart ekstrem var. Düşündüğüm dedim çünkü ailem borç olarak kullandı ama vereceklerini düşünmüyorum .
Burnumun ucunda bir sızı var ve gerçekten dokunsanız ağlayacak durumdayım.
Evlilik hazırlığında insanın içinin kıpır kıpır olması gerekir diye düşünüyorum. Ama maalesef büyük bir kaygının içindeyim .
Zam durumu da muamma. Zaten kıdemimiz arttıkça asgari ücret karşısında ezilen bir maaşımız oluyor nedense.
Dilimi geliştirmek, işimi daha iyiye yükseltmek adına da hiç bir çabam yok.
Spor yapmam lazım 6 7 kilo fazlam var. Ama bugün 10 dk yapıp oturup tekrar kaygılanmaya başladım.
Durum bundan ibaret..
Silkelenip kendime gelebilir miyim bilmiyorum.
Bu kriz nasıl yönetilir ?

Benim ailem de destek olanlardan değildi. Ne yaptım?
Düğün yapmadıııım. Bir fotoğraf çekimi ve akşam yemeği sevdiklerimizle hop bitti. Saçımı makyajımı kendim yaptım. Eşimle eşyaları ortak uygun fiyata aldık dizdik. Zaman geçti, durumumuz çok iyi oldu aldık sıfırını. Toplum baskısını at bir kenara. Önemli olan sizin mutluluğunuz. Emin ol altın, düğün, sıfır eşya bunlar insanı mutlu etmiyor. Borç düşünmekten insan akıl sağlığını yitiriyor.
Al bi derin nefes, her şey olduğu kadar olsun. Zorlama. 🙏🏻

Herkesin sahip olduğu bireysel sorunları bir yana; şuan ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumun bozmadığı psikoloji varsa kesin uzaylıdır diyorum. Son günlerde sapasağlam ayakta durmak çok zor. En azından herkesin benzer şeyler hissettiğini düşünürseniz belki iyi gelir.

Merhaba
Hepimizin pilinin bittiğiniz, umudunun tükendiğinin farkındayım. Çok sancılı bir süreçten geçiyoruz. Fakat ben bunu şiddetli bir şekilde yaşıyorum nedense. Zaten depresif bir kişiliğim var.
Hayatta hiç birşeye heves edemiyorum. Evleneceğim, ama masrafları düşündüğüm zaman karnıma ağrılar giriyor. Çok bir birikimim yok yaklaşık 25 bin TL civarı ve bu süreçte yalnızım. Ailemden bir destek göreceğimi düşünmüyorum.
Daha yolun çok başında maddi olarak çok yıprandım. Sürekli bunları düşünüyorum. Kendimi iş anlamında da ileriye taşıyacak bir hamle yapamıyorum. 4 yıldır mühendislik yapıyorum aldığım maaş ise 4500 TL.
Şuan üzerime yıkıldığını düşündüğüm 4000 TL lik kart ekstrem var. Düşündüğüm dedim çünkü ailem borç olarak kullandı ama vereceklerini düşünmüyorum .
Burnumun ucunda bir sızı var ve gerçekten dokunsanız ağlayacak durumdayım.
Evlilik hazırlığında insanın içinin kıpır kıpır olması gerekir diye düşünüyorum. Ama maalesef büyük bir kaygının içindeyim .
Zam durumu da muamma. Zaten kıdemimiz arttıkça asgari ücret karşısında ezilen bir maaşımız oluyor nedense.
Dilimi geliştirmek, işimi daha iyiye yükseltmek adına da hiç bir çabam yok.
Spor yapmam lazım 6 7 kilo fazlam var. Ama bugün 10 dk yapıp oturup tekrar kaygılanmaya başladım.
Durum bundan ibaret..
Silkelenip kendime gelebilir miyim bilmiyorum.
Bu kriz nasıl yönetilir ?
başka iş başvuruları yap derim. şu an maaşın asgari ücret neredeyse.

kpss ye hazırlan.
ve mutlaka başka yerlere başvur.

hayat zor . birikim yapmak daha zor .
üzme kendini. hepimiz benzer şeylerle sınandık. yorulduk vs .
geçecek merak etme. yeni adımlar at.

Neyi dert ediyorsunuz maddi anlamda anlayamadım.
Şunu dert ediyorum. Okudum ve başarısız bir öğrenci de sayılmazdım. Asgari ücret almamak için , oturup kılı kırk yararcasına hesap etmek istemediğim için, evleneceğim zaman çocuklarım olacağı zaman refah sayılabilecek bir yaşam standardına sahip olabilmek için mühendislik okudum. Geçen yıl asgari ücretten belki biraz mesai yaparak neredeyse 2 katı aldığım dönemden şimdi ise belki 1000 tl fazla kazanacağım. Bunu dert ediyorum açıkçası

Hiç çekinme iste destek . Borç verdiğin için değil aile olduğunuz için. Nasıl ki sıkışınca babana para verdiysen oda sana versin bi zahmet. Bazi aileler gerçekten ilginç oluyor. Allah yardımcın olsun şuan evlenmek cok cok zor pahali . Hem erkeklerin hem kadınların Allah yardımcısı olsun . Eşyaların esiri olduk borca giriyoruz heves ediyoruz deli gibi borç ödemeye çalışıyoruz sadelikten uzağız istesekte yapamıyoruz.

Back
X