• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hevesinin kalmaması

possibleornot

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
832
1.659
113
Ankara
Merhaba
Hepimizin pilinin bittiğiniz, umudunun tükendiğinin farkındayım. Çok sancılı bir süreçten geçiyoruz. Fakat ben bunu şiddetli bir şekilde yaşıyorum nedense. Zaten depresif bir kişiliğim var.
Hayatta hiç birşeye heves edemiyorum. Evleneceğim, ama masrafları düşündüğüm zaman karnıma ağrılar giriyor. Çok bir birikimim yok yaklaşık 25 bin TL civarı ve bu süreçte yalnızım. Ailemden bir destek göreceğimi düşünmüyorum.
Daha yolun çok başında maddi olarak çok yıprandım. Sürekli bunları düşünüyorum. Kendimi iş anlamında da ileriye taşıyacak bir hamle yapamıyorum. 4 yıldır mühendislik yapıyorum aldığım maaş ise 4500 TL.
Şuan üzerime yıkıldığını düşündüğüm 4000 TL lik kart ekstrem var. Düşündüğüm dedim çünkü ailem borç olarak kullandı ama vereceklerini düşünmüyorum .
Burnumun ucunda bir sızı var ve gerçekten dokunsanız ağlayacak durumdayım.
Evlilik hazırlığında insanın içinin kıpır kıpır olması gerekir diye düşünüyorum. Ama maalesef büyük bir kaygının içindeyim .
Zam durumu da muamma. Zaten kıdemimiz arttıkça asgari ücret karşısında ezilen bir maaşımız oluyor nedense.
Dilimi geliştirmek, işimi daha iyiye yükseltmek adına da hiç bir çabam yok.
Spor yapmam lazım 6 7 kilo fazlam var. Ama bugün 10 dk yapıp oturup tekrar kaygılanmaya başladım.
Durum bundan ibaret..
Silkelenip kendime gelebilir miyim bilmiyorum.
Bu kriz nasıl yönetilir ?

Öncelikle maddi durum, fiziksel olarak, kişisel gelişim için eğitimler olarak, nefes almak ve rahatlamak olmak üzere tüm hedeflerinizi yazacaksınız
Yıllık olarak, aylık olarak, haftalık ve günlük olarak her saati tek tek yazacaksınız. Hiçbir şeyi atlamayacaksiniz.
Örneğin :10kilo vermek . 3 ay içinde mi vermeniz lazım, 3 aylık net bir plan yapacaksınız. Kafanızı yastığa koyduğunuz zaman yapmam lazım dediğiniz herseyi yapmış olun.
Maddi olarak zorda misiniz? Acil olmayan bütün masrafları kısın, borç verdiğiniz kişiler aile bile olsa isteyin, aile bile olsa borcuna sadık olmayan kimseye borç vermeyin.
Günlük kendine vakit ayırma konusu. Ne yapmayı seversiniz? Ayakları uzatıp sessiz yada müzik eşliğinde kahve içmek mi? Kitap okumak mı? Makyaj yapmak mı?????? Her ne ise günde 5dk bile olsa ayiracaksiniz.
Siz net olmazsanız herkes sizden vakit, para, ilgi, bakım çalmaya çalışır.
Planlarınız net olsun.

Öncelikle maddi durum, fiziksel olarak, kişisel gelişim için eğitimler olarak, nefes almak ve rahatlamak olmak üzere tüm hedeflerinizi yazacaksınız
Yıllık olarak, aylık olarak, haftalık ve günlük olarak her saati tek tek yazacaksınız. Hiçbir şeyi atlamayacaksiniz.
Örneğin :10kilo vermek . 3 ay içinde mi vermeniz lazım, 3 aylık net bir plan yapacaksınız. Kafanızı yastığa koyduğunuz zaman yapmam lazım dediğiniz herseyi yapmış olun.
Maddi olarak zorda misiniz? Acil olmayan bütün masrafları kısın, borç verdiğiniz kişiler aile bile olsa isteyin, aile bile olsa borcuna sadık olmayan kimseye borç vermeyin.
Günlük kendine vakit ayırma konusu. Ne yapmayı seversiniz? Ayakları uzatıp sessiz yada müzik eşliğinde kahve içmek mi? Kitap okumak mı? Makyaj yapmak mı?????? Her ne ise günde 5dk bile olsa ayiracaksiniz.
Siz net olmazsanız herkes sizden vakit, para, ilgi, bakım çalmaya çalışır.
Planlarınız net olsun.
Beni maddiyat çok zorluyor.
Bu ay ödemem gereken 5000 TL lik kart borcum var. Daha hesap kesimime 15 gün var. Birikmişime dokunmak istemiyorum. Ailelerin tanışması isteme vs de olacağından 2000 TL daha gider minimum. Acaba kredi mi çeksem diyorum.
Yavaş yavaş ödesem..
kilo konusunda da. Yarından itibaren özenli ve dikkatli olacağım. Bahsettiğiniz gibi plan yapmam lazım

Bu ay ödemem gereken 5000 TL lik kart borcum var. Daha hesap kesimime 15 gün var. Birikmişime dokunmak istemiyorum. Ailelerin tanışması isteme vs de olacağından 2000 TL daha gider minimum. Acaba kredi mi çeksem diyorum.
Yavaş yavaş ödesem..
kilo konusunda da. Yarından itibaren özenli ve dikkatli olacağım. Bahsettiğiniz gibi plan yapmam lazım
Ailenizden isteyin. Ben size yardım ettim şimdi benim yardima ihtiyacim var diyin.
Neleri daha uyguna getirebilirsiniz? Araştırdınız mi?
Sevgilinizle konuştunuz mu?

Yavaş yavaş ödesem..
evliliğe maddi olarak hazır değilsiniz ki.yaşınız nedir ?ona göre yorum yapalım

Bu çok az değil mi?

. 4 yıldır mühendislik yapıyorum aldığım maaş ise 4500 TL

Bence başka iş bakın, ilk hedefiniz daha paralı ve kariyer açısından daha fazla şey sunan bir iş bulmak olsun.
avm de satış görevlisi mühendisler var miss :KK12:

evliliğe maddi olarak hazır değilsiniz ki.yaşınız nedir ?ona göre yorum yapalım
En iyisi bıraksın kız isteme düğün falan yapmasın. Zaten ekonomi ortada.
Tanışsınlar önce. bir yıl falan sonra da nikah yapsınlar yeter.
Aile hayır biz düğün isteriz derse de verin parayı düğün yapalım desin konu sahibi.

Ailenizden isteyin. Ben size yardım ettim şimdi benim yardima ihtiyacim var diyin.
Neleri daha uyguna getirebilirsiniz? Araştırdınız mi?
Sevgilinizle konuştunuz mu?
Evlenicem dedim 30 gün önce. 20 günde benden 4000 TL para istedi babam. Parça parça istedi. Kredi kartımı kullanarak. Daha hiç ödeme yapmadı.
Ben yardım istemiyorum ki destek olmasınlar ama şimdi tanışma için bile kıyafet almaya korkuyorum. Maaşımdan çok ekstrem var.
Sevgilimin ailesinin durumu iyi. O istediği şeylere kolaylıkla sahip olabiliyor ben karşısında ailemin beni bu şekilde mağdur ettiğini nasıl söyleyebilirim ki.
İsteme olmasından dahi korkuyorum şuan 1 2 ay sonra olsun istiyorum. Kıyafet, alyans, hazırlık nasıl yapacağım.
Kendimi çok yalnız hissediyorum.
Para ileride yerine konur ama ben bu günlerimde hevesli olmam gerekirken hayattan koptum. Bu beni çok üzüyor. İple çekmem gereken günleri korkarak sayıyorum

Bu çok az değil mi?

. 4 yıldır mühendislik yapıyorum aldığım maaş ise 4500 TL

Bence başka iş bakın, ilk hedefiniz daha paralı ve kariyer açısından daha fazla şey sunan bir iş bulmak olsun.
Maalesef bulamadım. Çok az. Çalıştığım yerde ilk kez zam alacağım. Önceki yıllar yılda iki kez zam oluyormuş. 1. Ayda %7-8 6. Ayda %7-8 civarında ..
Bu yıl da aynısı olursa siz hesap edin.
Bulamıyorum iş. Ankaradayım ama bulamadım.

En iyisi bıraksın kız isteme düğün falan yapmasın. Zaten ekonomi ortada.
Tanışsınlar önce. bir yıl falan sonra da nikah yapsınlar yeter.
Aile hayır biz düğün isteriz derse de verin parayı düğün yapalım desin konu sahibi.
Biz de kına, damatlık , yatak odası vs kız tarafı yapar. Çeyiz kısmını hallettim küçük ev aletleri dışında..
Ne yapacağım inanın bilmiyorum. Zaten nikah istiyorum

Evlenicem dedim 30 gün önce. 20 günde benden 4000 TL para istedi babam. Parça parça istedi. Kredi kartımı kullanarak. Daha hiç ödeme yapmadı.
Ben yardım istemiyorum ki destek olmasınlar ama şimdi tanışma için bile kıyafet almaya korkuyorum. Maaşımdan çok ekstrem var.
Sevgilimin ailesinin durumu iyi. O istediği şeylere kolaylıkla sahip olabiliyor ben karşısında ailemin beni bu şekilde mağdur ettiğini nasıl söyleyebilirim ki.
İsteme olmasından dahi korkuyorum şuan 1 2 ay sonra olsun istiyorum. Kıyafet, alyans, hazırlık nasıl yapacağım.
Para ileride yerine konur ama ben bu günlerimde hevesli olmam gerekirken hayattan koptum. Bu beni çok üzüyor. İple çekmem gereken günleri korkarak sayıyorum
Böyle düşünme canım sakın hayat müşterek..evleneceğin kişi ailen tarafından desteklenmediğini bilmeli ki istekleriniz ona göre şekil alsın. Ben ve eşim borçla kendi paramızla evlendik kendimizin yettiği kadar bir dünya kurduk. Mühendissiniz laf söz oluru boşverin. Ailenize gelince kullanmak için bu durumu yapmamış olmalarını dilerim… şu an piyasa çok kötü ama hedefleriniz olmalı hayatta inşallah daha iyi şekilde mesleğinizi icra edeceğiniz bir iş olur 🙏🏻 Pes etmek yok. Rabbim yuva kuranın yardımcısı oluyor emin olun 🙏🏻

Hanımefendi siz evin cüzdanı misiniz?
Maaşı babaya verin tam olsun
Yok bundan sonra. Borcum var veremem, baba sende varsa borç verir misin diyin.

Bu kadar kaygı fazla gereksiz. Sizi yıpratır yorar sonuçta su akar yolunu bulur. Evlenene Allah yardım ediyor, ummadığınız şekilde kolaylıklar olur bakarsınız. İyi düşünün iyi olsun😊

Back
X