• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hevesim kursagımda kaldı gibi

gozdesu89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
328
434
33
35
Merhaba arkadaşlar. Uzun olacak ama size durumumu izah edeyim. Ben en son 5 eylül de regl oldum. Bu ay gecikince gecen hafta idrar testi yaptım pozitif çıkınca kan testi yaptırdım beta hcg değerim 1320 çıktı ve hamile olduğum söylendi. Aradan bir hafta geçti bugün doktora gittim ultrasonda baktı ve kesenin görünmediğini, dış gebelik olabileceğini, ve yarın sabah yeniden kan testi yaptırmamı söyledi.
Sizce bu nedir? Erken olduğu için kese görünmemiş olabilir mi? Yada dış gebelik riski mi? Lütfen tecrübelerinizi benimle paylaşırmışsınız?

Doktorun ne diyorsa odur
Benim bildiğim kadarıyla hcg o kadar yuksekken kese görunmeliydi

4 yada 5 haftalık gebeliklerde kese görünemeyebiliyor.
6. haftadan sonra netleşir diye hatırlıyorum.

Yarın tekrar kan ver
Değerinin baya bir yükselmiş olması lazım.
Umarım gönlüne göre olur.

Ya ne alakası var 1300 lerdeyken nerde görülmüş kese ? Arkadaşım 5 ten sonra kese görünür kilon varsa görünmeyebilir. O zaman alttan istersen muayene edebilirler. Kalp atışıda genelde 6 haftadan itibaren duyulur.

Ya ne alakası var 1300 lerdeyken nerde görülmüş kese ? Arkadaşım 5 ten sonra kese görünür kilon varsa görünmeyebilir. O zaman alttan istersen muayene edebilirler. Kalp atışıda genelde 6 haftadan itibaren duyulur.[/QUOT
İçim şuan çok ferahladı

Bhcg 1 hafta önce 1300 müş.Şu an çok daha yüksek olmalıydı.6000 üstü karından ultrasonla görünür ki bir hafta geçtiyse eğer senin şu an 6 bin üstü olmalıydı.Yarın bhcg tekrar bastırınca durum netleşir.

Üzülmeni hiç istemem umarım seninki farklıdır ama adetin hemen gecikmesinde 1300 lü değerler çok geldi bana. Ve üstünden bir hafta geçti diyorsun. Bhcg değeri iki günde bir aşağı yukarı ikiye katlar. Ve yaklaşık 5000-6000 civarlarında olması gerekir. O zamanda kese gözükmesi gerekir. Ben yaşadım Allah size yaşatmasın.
Yarın tekrar kan testi yaptır, ona göre belli olur.
İnşallah herşey yolundadır.

Karından mı bakıldı.Alttan ultrasonla kesin görünür ama karından gözükmez şuan.Konuya tam vakıf olmayan arkadaşlarımız şaşırtmasın seni.6000 İ geçmeden karından görülmez.

Karından mı bakıldı.Alttan ultrasonla kesin görünür ama karından gözükmez şuan.Konuya tam vakıf olmayan arkadaşlarımız şaşırtmasın seni.6000 İ geçmeden karından görülmez.
Evet karından baktı kese görünmüyor dedi. Kan tahlilini de tam 5 ekim de 7 gün önce yaptırmıştım 1320 çıkmıştı. Yarın tekrar kan tahlili yaptır dış gebelik de olabilir dedi

Evet karından baktı kese görünmüyor dedi. Kan tahlilini de tam 5 ekim de 7 gün önce yaptırmıştım 1320 çıkmıştı. Yarın tekrar kan tahlili yaptır dış gebelik de olabilir dedi
1320 de karindan gorunmez canim yarin yaptir testi 7 gun once yaptirdiysan yarin 10 binlerde olmasi gerekiyor iki gunde bir 2 ye katladigi icin . bende 6 yada 7 haftalik ta gorunmustu kese sizin bence daha erken kesin karar icin

1320 de karindan gorunmez canim yarin yaptir testi 7 gun once yaptirdiysan yarin 10 binlerde olmasi gerekiyor iki gunde bir 2 ye katladigi icin . bende 6 yada 7 haftalik ta gorunmustu kese sizin bence daha erken kesin karar icin
10000 lerdeyse eğer ve dış gebelik değilse bugün kesede görünmesi gerekmez miydi?

Ya allah askına adam akıllı bı doktora gıt bnm daha yaklasık 1aylıık hamılelıgımde ultrasonla baktı ve kalp atısı yok bu bebek olu dedı. Sonra ultrasonla bakmam lazım vajenden dedı aglaya aglaya tmm dedım. Baktı yok ya aglanacak bısey yk yasıyo harekt edıo dedı saydıöim sowdum ve ozele gıttım adam akıllı bı doktor cıkarsa karsına ıhtımaller uzerıne zaten konusmaz

Ya allah askına adam akıllı bı doktora gıt bnm daha yaklasık 1aylıık hamılelıgımde ultrasonla baktı ve kalp atısı yok bu bebek olu dedı. Sonra ultrasonla bakmam lazım vajenden dedı aglaya aglaya tmm dedım. Baktı yok ya aglanacak bısey yk yasıyo harekt edıo dedı saydıöim sowdum ve ozele gıttım adam akıllı bı doktor cıkarsa karsına ıhtımaller uzerıne zaten konusmaz
Sonucun böyle olmasına çok sevindim. İnşallah benim de seninki gibi mutlu son olur. Doktor yaşlı bayağı bilgili gibi duruyordu ama yarın bakalım hayırlısı

Agrı veya lekelenme yoksa sanmıyorum.Hcg baktırmadan birşey denemez.Doktorunuzu iyi seçin bence.

Back