Hetox diyeti ile ağlamak,acı yok!

miralife

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2008
3.464
21
118
Biten ilişkilerin ardından gözyaşı dökmek tarih oldu. Ağlamaya sızlanmaya bunalıma son !
Erkeklerden uzak durmak ve keyfince yaşamak olarak tanımlanan 'hetox' diyeti; Hollywood'un iki seksi ismi Jessica Simpson ile Lindsay Lohan'ın açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi. Birlikteliklerini kısa süre önce noktalayan güzel yıldızlar, hetox diyeti yaptıklarını belirterek, "Bir süre ilişkiden ve erkeklerden uzak kalacağız" dediler.

Kendilerine bakıyorlar

Türk kadınları tarafından da çok tutulan hetox, İngilizce'de 'erkek' anlamındaki 'he' kelimesinden türetilen bir kavram. Türkçe'de ise 'herif'in 'he'si olarak tanımlanıyor. Avrupalı kadınlar erkeksiz yaşama döneminde kendilerine bakmayı bırakıp, perişan bir şekilde ortalarda dolaşırken; bizim kadınlarımız, güzelliğine daha fazla özen gösteriyor.

Türkiye'de yayılıyor

Aile ve eş terapisti Lale Akat, 'hetox'un kadınlar için son derece yararlı bir dönem olduğunu söyledi. Akat, "Kadın yalnız kalıp kendini dinleyince; nerede güçlü, nerede yaralı, nerede hassas olduğunu görüyor ve kendini çok daha iyi tanıyabiliyor" diye konuştu.

Amerikalı kadınların da ilgi gösterdiği hetox diyetini uyguladığını kabul edenler arasında; eşi Kudret Sabancı'nın Sanem Çelik'le çay bahçesinde basılması olayı üzerine yıldırım hızıyla boşanan Esra Akkaya, 27 yaşındaki halkla ilişkiler uzmanı Yasemin Göksan ve 30 yaşındaki ajans direktörü Çağla Yozgatlı da bulunuyor.

Bu üç isim de, biten ilişkilerinin ardından gözyaşı dökmek ya da hemen yeni bir ilişkiye başlamak yerine bir süre aşksız yaşamayı tercih ediyor. het

HETOX DıYETı: 'ERKEKSıZ YAŞAMA DÖNEMı'

Bedeni zehirden arındıran 'detox'un ardından, kadınları erkekten arındıran 'hetox' akımı da ülkemizi kısa sürede etkisi altına aldı.
09 Mayıs 2006 Salı 04:19

Yeni Aktüel dergisi 'hetox' dönemine giren kadınları sayfalarına taşıdı.

Erkeklerden uzak durmak ve keyfince yaşamak olarak tanımlanan 'hetox' diyeti; Türk kadınları tarafından da çok tutuldu. ılk kez ıngiliz Observer dergisi tarafından lanse edilen bu kavramla ilgili Türkiye'de yaşanan gelişmeler de Yeni Aktüel'in sayfalarına taşındı. ıngilizce'de 'erkek' anlamındaki 'he' kelimesinden türetilen kavram, Türkçe'de ise 'herif'in 'he'si olarak tanımlanıyor. Avrupalı kadınlar erkeksiz yaşama döneminde kendilerine bakmayı bırakıp, perişan bir şekilde ortalarda dolaşırken bizim kadınlarımız, güzelliğine daha özen gösteriyor. ışte, ülkemizde iki aşk arası kafa izni alan ve erkeksiz yaşamayı seçenlerin hikayeleri...

ŞARKICI manken Ebru Destan da futbolcu sevgilisi Vedat ınceefe'den ayrıldıktan sonra kendini nadasa bırakmış! Biten bir aşkın ardından hemen bir ilişkiye başlamayı sağlıklı bulmayan Destan, "Ben o dönemlerde bir süre evden çıkmam, daha çok kız kıza vakit geçiririm. Spora daha çok giderim. Ayrılınca kendimi salmam, tersine daha fazla bakarım" diyor. Türk kadınının sevgilisinden ayrılınca değil de, evlenince hetox'a girdiğini iddia eden Destan şunları söylüyor: "Bizim kadınlarımızın aşk acısından ödü patlıyor. Halbuki aşkın güzelliği acısında! Türk kadını ilişkiyi garantiye alınca direkt hetox'a giriyor. Aldatıldığı ya da terk edildiği zaman da soluğu kuaförde alıyor, güzelleşip çıkıyor."

Aile ve eş terapisti Lale Akat, 'hetox'un kadınlar için son derece yararlı bir dönem olduğunu belirterek, "Kadın yalnız kalıp kendini dinleyince; nerede güçlü, nerede yaralı, nerede hassas olduğunu görüyor ve kendini tanıyabiliyor" diyor.

27 yaşındaki halkla ilişkiler uzmanı Yasemin Göksan, dört aydır hetox diyeti yapıyor. Bu dönemi erkeklerden uzak kalmak yerine, onlarla 'kanka' olarak değerlendiren Göksan, "Arkadaş olarak karşı cinsle çok iyi anlaşıyorum. ıçlerine girip ne yaptıklarına bakıp, onları anlamaya çalışıyorum" diyor. Kız arkadaşlarıyla erkekleri çekiştirmekten hoşlandığını da belirten Yasemin, "Daha önceki ilişkilerimizi analiz eder, neden yürümediğini düşünürüz" şeklinde konuşuyor.

30 yaşındaki ajans direktörü Çağla Yozgatlı, bir yıldır hetox'ta. Erkek arkadaşından ayrıldığı ilk günler çok ağlamış. Sonra toparlanmış ve yeniden yalnız yaşamaya alışmış. Hemen keman kursuna başladığını anlatan Yozgatlı, "Şimdi salsa yapıyorum. ışkolik bir kadındım, daha da işkolik oldum ve çok mutluyum. Erkek kahrı çekmek istemiyorum" diyor. Çağla da hetox döneminde güzelliğine özen göstermeyi tercih ediyor.

EŞı Kudret Sabancı'nın Sanem Çelik'le çay bahçesinde basılması olayı üzerine yıldırım hızıyla boşanan Esra Akkaya, en sıkı 'hetox'çular arasında yer alıyor. Tiyatro sanatçısı Akkaya, Avrupalı hemcinsleri gibi kendini bırakmak yerine, bakımlı olmayı tercih ediyor. Bu dönemi "Erkeklerle ilgili kısa bir mola" diye tanımlayan Akkaya, şunları söylüyor: "Bu ara aynaya bakmaktan kendimi alamıyorum. Sevdiğim ve istediğim ne varsa yapıyorum. Pilates, dans, SPA, her türlü masaj! Tam anlamıyla bakıma aldım kendimi..."

Hafta sonu Observer’ın pazar ekinde ilginç bir yazı vardı.
Şimdi Avrupalı kadınlar arasında "erkeklerden arınma yöntemi" olarak adlandırılabilecek he-tox modası yükseliyor.
He-tox, toksinlerden arınma yöntemi detox’tan devşirme bir kelime.
"Erkekleri sağlığınız için zararlı mı buluyorsunuz, o zaman ’he-tox’ zamanı geldi" başlığını atmış Observer Magazine.
He-tox döneminde kadınlar bir anlamda erkeklerden mola alıyorlar.
Erkeklerle birlikte oldukları ya da yeni bir ilişki aradıkları dönemde kadınlar sürekli kuaföre gitmekten, ağdayla manikürle uğraşmaktan, alışverişe çıkmaktan, giyim kuşama dikkat etmekten ve sürekli kendilerine bakmaktan yorgun düşüyorlar.
Bunun üzerine bir de sevgilileriyle yaşadıkları kavgalar, kıskançlık krizleri ve aldatmalar eklenince erkekler sağlığa zararlı hale geliyor.
ışte böyle bir dönemde kadınlara he-tox öneriliyor.
5-6 ay boyunca hayatlarında bir erkeğin olmayacağı, dinlenecekleri ve kendileriyle başbaşa kalacakları bir dönem.
Yani ’sex and the city’ tarzı hayattan sıkılan kadınlar için, kendilerini kapatacakları bir manastır.
He-tox uygulayan ünlü olarak da sarışın güzel Sienna Miller gösteriliyor.
Jude Law’dan ayrıldıktan sonra, ’he-tox’ modasına uyup sadece kız arkadaşlarıyla takılan Miller ne var ki Hayden Christensen’le tanışınca he-tox’u falan unutmuş.
Tabii bir de bunun tam tersi var.
Erkekleri vücuttan atılacak bir toksin gibi gösteren he-tox’a karşı ya erkekler de she-tox’a başlarsa...
Bu yüzden he-tox uygulamasını abartmayın, dozunda bırakmanız sizin hayrınıza diyor Observer.

Cengiz SEMERCıOĞLU

Hetoks

Pakize SUDA - 07 Mayıs 2006 Pazar, Hürriyet

SANKı iki ayrı ülkede yaşıyoruz.

Öyle farklı, öyle uzağız.

Birbirimizden haberdarız ama.

Ara sıra gazete sayfalarında rastlıyoruz onlara. Onlar da bizi biliyorlar elbet. Nasıl giyindiğimiz, nasıl yaşadığımız hakkında bir fikirleri var. Gelenden gidenden, televizyondan, arada ellerine geçen gazetelerden.

Onlara gazete sayfalarında her rastladığımızda "Vah vah!" diyoruz, "Ne korkunç!"

Onlar bizim için ne düşünüyor, belli değil.

Biz onları çabucak unutuveriyoruz. Kısacık tasalanmaların ardından kendi dünyamıza dönüyoruz.

Onlarsa çıkmak isteyip çıkamadıkları dünyalarında... Bir dakika! Oraya "dünya" denmez. "Cehennem" diyelim. Cehennemlerinde hiç işlemedikleri suçların sözde bedelini ödemek için sıralarını bekliyorlar.

Türkiye’nin doğusunda dünyaya gelmiş kadınlardan bahsediyorum. Hani "töre kurbanları" diye bilinen kadınlardan.

Pazar gününün, konusu değil biliyorum.

Ben de zaten "hetoks" yapan kadınlardan söz edecektim bugün. Fakat bununla ilgili bir yazıyı okuduğum dergide onlara rastlayınca...

Efendim "hetoks", "erkeklerden arınma diyeti"ymiş. Ben de yeni öğrendim. Zaten yeni bir akım. Avrupa’da başlamış ve elbet ve tabii ki illa ki Türkiye’ye de gelmiş.

Ama anladığım kadarıyla bir farkla!

Avrupalı kadınlar arasında, erkekten arınma, "kendini salıverme" anlamına gelirken, bizde "kendini yeni bir erkeğe hazırlama" olarak ortaya çıkıyor.

Avrupalı kadının yaptığını, yani saçı başı, tırnağı, göbeği, üstü başı kendi haline bırakma işini biz daha ziyade beraberlik esnasında yapıyoruz. Özellikle eskimiş bir beraberlikse...

Aslında bana sorarsanız fena da yapmıyoruz. Tamam, devamlı az önce çapadan gelmiş gibi gezmeyelim ortalıkta ama öteki türlüsü de manavın tezgáha dizdiği elmaları habire parlatması gibi bir şey oluyor ki, bize bu işlem yapılmasa da elmanın elmalığından bir şey kaybetmeyeceğini bilen erkekler lazım.

Şimdi çapadan gelmiş deyince... Konumuzla alakası yok ama araya sıkıştırmadan geçemeyeceğim.

Televizyonda sabah programı yapan bir kızcağız var. ısmi lazım değil, mutlu mu mutlu fındık kurdu gibi bir taze. Fakat kadının parıltısından adeta ürküyorum desem... Taşından, tüyünden, pulundan... Bakımlı olmanın da bir sınırı var. Bir noktadan sonra hakikaten korkuyor karşısındaki. Erkek değilim gerçi fakat olsam, akşamları kapıda bu kızcağızın yerine hakikaten çapadan gelmiş bir kadın tarafından karşılanmayı tercih ederim.

Nerede kalmıştık... Ha, Türk kadını olarak "hetoks"tan anladığımız, "kendimizi yeni erkeklere beğendirmek üzere bakıma almak" oluyor.

Belki estetik operasyonlar bile var işin içinde. Amacının aksine daha da yorucu bir dönem yani. Türk usulü hetoks!

Gelelim doğudaki hemcinslerimize...

"ıki erkek arası" diye bir zaman dilimi yok onlar için.

Olsa olsa "bir erkek sonrası" var ki oda aile tarafından intihara zorlanmak ya da öldürülmek oluyor.

Evet, bugün başta sözünü ettiğim "Vah vah!" durumundayım. Rast geldim ya...

Merak etmeyin geçer!

Yarına bir şeyim kalmaz!

Ama neyse ki bu durumun kalıcı olduğu kişiler de var. O kadınların kaderi yenmeleri için uğraşan... Bir arpa boyu yol alınmasına izin vermeyen güçlü törelere karşı mücadele eden...
Neyse ki...

HETOX UN SÖZLÜK ANLAMI....
1..detoks, shelltox gibi bir şey. he-toks zararlı erkek savar ve kalan toksinleri vücuttan atar. yüzyılın icadı!
2...erkeksizlik diyeti denilen yeni bir akım
XXXXXXXXXXXXXXXX

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuyu okuyunca uygulayan yada uygulamak ısteyenler olacakmı acaba...gerÇekten erkeksız hayat daha gÜzel dıyenler....
Ayrılık acısından bır an evvel kurtulmak ısteyenler ...
Hem dıyet hem mutluluk dıyenler.....

ya bu diyet hakkında bilgi verdim ,yapan öenekleri de ama birtürlü bu diyetin listesini bulamadım...bulan olursa buraya ekleyebilirse daha iyi olacak...seviniriz hepimiz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…