Hesabın Gizli Olmaması ve Bir Şey Yapamayışımız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gixxer_600

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2018
3.775
7.571
Merhaba hanımlar,
Biliyorsunuz kuzenime 10 yıl önceki eski sevgilisi musallat oldu evlendikten sonra.İnstagram ve Facebook’ta kuzenimin fotolarıyla sahte hesaplar açtı.Hatta bir ara benim adımada açtı.Kuzenim savcı bir arkadaşına danışmış.Instagram hesabı gizli olmadığı için fotoğraflarının kullanılmasının herhangi bir şekilde suç sayılamayacağını söylemiş..!Hesabıda kaç kere şikayet ettik Instagram’a form doldurarak hatta kuzenim kimlikli fotosunu filan ekledi forma ama hesap kapanmadı yine de..Hesapta 500’e yakın foto var ama gizli olduğu için göremiyoruz ve ben hesabım olmamasına rağmen benide kuzenimin hesabındaki fotolardan çalıp paylaştığını düşünüyorum.Kendisinin belkide 30’a yakın sahte hesabı vardır hepsinde de başka başka kadınlar var kuzenime ve eşine habire sahte profillerden takip geliyor çünkü...Kimin yaptığından eminiz.Şikayetçi olamaz mıyız hiçbir şekilde??Sonuçta ortada çalıntı fotolarla açılmış sahte bir hesap var.Ne yapmalıyız?

Eklentiler

• 989D1349-D6FA-4914-BB19-7FB08FEEE17E.jpeg
    989D1349-D6FA-4914-BB19-7FB08FEEE17E.jpeg
    82,8 KB · Görüntüleme: 348
pardon da o nasıl bi savcı arkadaşmış? sosyal medyada fotoğraf paylaşıyor olmamız bu fotoğrafların kamu tarafından ahlaksız emeller ile kullanılabileceği anlamına gelmiyor. millet birbirini benden izinsiz fotomu kullandın vay şurada paylaştın iye şikayet ediyor. sonuç çıkmasa bile caydırıcı olma durumu var sonuçta.
siz alın bilgileri savcılığa direk suç duyurusunda bulunun.

Canim hesabin gizli diilmis bu sekilde mahkeme olumlu sonuclanmaz hesap gizli diilse fotolarinin kullanimi yasal olarak geciyor hukukta boyle bir madde var maalesef.. Hesap neden gizli diil ki madem boyle bir sapigin oldugu asikar neden onlemini almiyor kuzenin. Yine de sikayet edip mahkemeye wermekte fayda var

Canim hesabin gizli diilmis bu sekilde mahkeme olumlu sonuclanmaz hesap gizli diilse fotolarinin kullanimi yasal olarak geciyor hukukta boyle bir madde var maalesef.. Hesap neden gizli diil ki madem boyle bir sapigin oldugu asikar neden onlemini almiyor kuzenin. Yine de sikayet edip mahkemeye wermekte fayda var
İlk başlarda bilmiyordu böyle bir durumu.Tam düğününden sonraki gün başladı.Zaten sahte hesaplardan da takip ediyormuş,takipçileri arasında varmış yani

Madem şikayetçi neden resimlerini gizlemiyor? En önce gizleyip önlem alması gerekmez mi? Ya da 500 resim paylaşana kadar neden savcılığa şilayet etmemiş. Ya Allah öyle saplantılı insanlardan korusun. Çok zor
Sahte hesabı gördükten sonra gizlemiş.Ama bir başka sahte profillede zaten takip ediyormuş kuzenimi.Tüm fotolarından hikayelerinden filan ss almış stoklamış bile.Eşinin duymasını istemiyordu.Ben söyleyelim diye çok ısrar ettim ama kızdı bana olmaz olmaz diye.Eşi öğrenince çok kızdı ama savcı arkadaşının o lafına çok inandılar.

Allah Allah.
Kuzeniniz gerçekten savcıya danıştığına emin mi? Bizim herkese açık bir şekilde fotoğrafımızı paylaşmamız onların başkaları tarafından kullanılma hakkını vermez.

Siz barıştınız mı kuzeninizle? Eşi affetti mi olanları? En son bir daha görüşmeyeceğinizi yazmıştınız.
Eşi adamın hesabında görmüş evli olduğunu söylemeseydiniz daha kötü olurdu dedi.Barıştılar ama bu sahte hesap olayı sinir ediyor enişteyi.

Allah Allah.
Kuzeniniz gerçekten savcıya danıştığına emin mi? Bizim herkese açık bir şekilde fotoğrafımızı paylaşmamız onların başkaları tarafından kullanılma hakkını vermez.
Eğer hesabınız gizli değilse ne yazık ki veriyormuş..Savcının kendi karısının fotolarınıda bir arkadaşlık sitesinde kullanmışlar,adam siteyi arayıp kaldırtmış fotoları.Kuzenim hamile,bu süreci stresle sıkıntıyla geçirme boşver demiş.

Geçen gün sizin yuzunuzden ayrılık noktasına gelinmişti dimi kuzen ve kocası hala daha neyi kurcaliyorsunuz anlamadm. Birde bidaha karismam demistiniz

Geçen gün sizin yuzunuzden ayrılık noktasına gelinmişti dimi kuzen ve kocası hala daha neyi kurcaliyorsunuz anlamadm. Birde bidaha karismam demistiniz
Her ikiside benim yüzümden herhangi bir şey olmadığını söylediler.Kuzenim en baştan bazı şeyleri gizlediği için zaten pişman olmuş.Kurcalama sebebim kendi adıma açılan sahte hesap zaten.Teşekkürler görüşünüz için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X