Merhaba instagram da bi tv programı hakkında hesap açmıştım 2 paylaşımım vardı bugün bi avukat tarafından mesaj geldi
Sayın Muhattap,
Müvekkil şirkette yayınlanan ‘’ isimli programın tüm yayın hakları münhasıran müvekkil şirkete aittir.
Tarafınızca tüm videolar izin alınmadan yayınlanmakta olup, söz konusu videolar arşivlenmekte ve yazılı izin alınmaksızın ve hukuka aykırı olarak umuma iletilmekte, haksız kazanç sağlanmaktadır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 52. maddesinde eseri sunmak ve eseri yayınlamak hakkı sadece eser sahibine verilmiş ve bu hakkı sadece yazılı bir sözleşme ile bir başka şahıs veya kuruluşa vermesi belirtilmiştir.
Söz konusu tüm içeriklerin DERHAL kaldırılmasını, kaldırılmadığı takdirde hiçbir yazılı izin olmadan umuma iletilen videolar nedeniyle, tarafınıza suç duyurusunda bulunacağını, Fikir ve Sınai Haklar Kanunu ’nun eylemine uyan maddeleri gereğince tecziyesini talep edeceğimizi ihtar ederiz.
İfşa gibi olmasın diye program ismini ve avukatın ismini belirtmedim gelen mesaj bu mesajdan sonra paylaşımları profil resmini ve sayfa ismini sildim hatta beni takip edenleri de sildim benim takip ettiklerim komedi sayfası olduğu için onları silmedim hukuk okuyan arkadaşım hesabımı dondurmamı söyledi sizce gerek var mı yoksa paylaşım yapmayarak da kendimi güvenceye alır mıýım şimdiden teşekkürler