Herşeyin Ucu Paraya mı Dayanır Bıktım Artık

Yitikhazine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2015
124
90
36
Yasadıgim bircok seyin birikmisligiyle ve piskolojimi bozması sonucu daha onceden piskiyatriye gitmistim dr ya ilgilenmedi yada ilgili gibi gelmedigi icin iki ayın sonunda doktorunda benim tedaviyi sonlandırmak istedigimi anlaması uzerine tedaviyi sonlandırdık istersem piskologla gorusebilecegimi soyledi ve hastanedeki piskologa beni yonlendirdi

Gecen hafta gittim biraz konustuk ve bugun icin randevu verdi bugun gittim oncelikle isin fizyolojik boyutunu cozmemiz gerekecek dedi
Gunluk yuruyus 1 avuc fındık yada fıstık hergunde bir cikolata yememi söyledi
En basitinden gunde 1 lira versem cikolataya eder ayda 30 tl ben bu gun bir paket 1 fındık 1 pakette fıstık aldım toplamda 30 tl tuttu ki bunların beni 2 hafta bile goturecegini zannetmiyorum 1 hafta bile goturse iyi haftada 30 dan ayda eder 120 hadi o kadar tutmaz deyip 100 e indirelim 30 da cikolata onuda ucuzuna indirelim 15 de o olsun eder ayda 115 tl

Babamdan isteyim desem zaten belli bir harçlıgım ihtiyaclarımı karsılayan bir babam olsa bugun psikogluk bir durumumda olmazdı

Aylık kardesimden aldıgım 50 tl harclığım var kardesime soyleyeyim desem onada yüklen yüklen nereye kadar zaten kac yere yetmeye calısıyor garibim

Valla bıktım artık ruh sagliğımız bile paraya bakıyor ne yapacagımı şaşırdım hayattan sogudum resmen aylık 50 tl ile hangi gedigi kapatacagımı bilmezken bide bu cıktı basıma piskologa gitmekle iyi mi ettim kotu mu ettim bilemedim ruh saglıgımı duzelteyim derken dahada bozdum gibi gorunuyor

Sadece anlatmak istedim
Malum maddi mevzular biraz gurur kırıcı inciten meseleler oldugu icin herkesle paylasılmıyor

Aslinda babaniz calismaniza izin vermiyorsa evden calissaniz? Ne bileyim bi seyler yaparsiniz hic olmazsa harcliginiz cikar.
Zor valla ne diyeyim.

Aman boşversene hangimizin her şeyi tam ki? Yürümek bedava, ağlamak gülmek bedava... Feraha çıkana kadar elindekilerle idare etmeye çalış. Keşke böyle olmasaydı...

Aylık ped, ağda, cep telefonuna kontor falan gibi ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz?
Ne bileyim.
27 yaşında olup bu kadar çaresiz durumda olmaya empati yapamıyorum, hadi ilk konunuzda yapmıştım falan da. Anlam veremediğim bir raddeye geldi artık.
Elinizde iyi kötü internet, internete girebilen bir telefon veya bilgisayar var.
Hayata dair planınız nedir dediğimde cevap yok, her şeye karşı olan, sorun çıkartan baba bir tek sizde yok bu dünyada, çikolata alamayacak durumda olduğunuzu anlatıyorsunuz bir iş bulup o babadan da evden de kurtulmak yerine. Ha, ben gitsem annemlere şiddet uygular diyeceksiniz evet, siz giderseniz annenizi de yanınıza alabilirsiniz kendinizi toparlayınca, böyle seçenekler de var.
Ne diyelim, 25 kuruşa da çikolata var, minik ayıcık şeklinde petitolar. Onlardan alın.

Aslinda babaniz calismaniza izin vermiyorsa evden calissaniz? Ne bileyim bi seyler yaparsiniz hic olmazsa harcliginiz cikar.
Zor valla ne diyeyim.
Aklıma gelmedi degil ams küçük bir yerde yasadıgım icin yapabilecek isler yok hic
Zaten hersey sıkıntı neden yasadıgımız seylere bir turlu alısamiyoruz anlamis degilim

Aklıma gelmedi degil ams küçük bir yerde yasadıgım icin yapabilecek isler yok hic
Zaten hersey sıkıntı neden yasadıgımız seylere bir turlu alısamiyoruz anlamis degilim

Kac yasindasiniz bu arada? Internet uzerinden makale yazmaya ne dersiniz? Var oyle seyler. Makale basina 2 3 lira veriyorlar diye biliyorum. gunde 10 makale yazsaniz 20 lira eder. Aylik da 600 lira. Bence bir deneyin eger egitiminiz, bilginiz varsa. Is ilanlarina bakabilirsiniz..
Bi tanidigim boyle kazaniyor gayet iyi..

27 yaşında birinin bu kadar pasif olması, çalışıp çalışmaması konusunun ailesine, babasının iznine bilmem nesine bağlı olması bana fazlasıyla tuhaf geliyor kusura bakmayın. Nasıl oluyor da bu durumda oluyorsunuz. 17 yaşında olsanız anlarım, sizi üzmek istemem ama bu ne yani? Siz bir bireysiniz.

madem evdesin elinin altında internetin var.
oraya buraya tiklamayla para kazanabilirsin , evde kurabiye bebek sekeri vs yap. netten sativer. elisi vs. inan isteyince hersey oluyor !
yeterki iste.
yeterki iyilesmek iste. iste derken zaten istiyorum gbi bisey lutfen deme..

Kontörü 6 ayda bir falan sadece hattım kapanmasin diye yukluyorum zaten soz ettigim gibi aylık 50 tl gibi bir butcem var agda ped vs gibi seyleri o harclıkla idare ediyoruz

Bundan once benimde kafamda kendime gore dusuncelerim vardı ne yazık ki zaman bana planladigimiz seyleri yapmanin dusunmek kadar kolay olmadigini gosterdi

Ben boyle birseyi ilk defa duydum bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim

Ben boyle birseyi ilk defa duydum bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim

Ilk defa mi? Cok ilginc. Bakin simdi makale yazari arayan yerler falan gibi yazin google amcaya onunuze bir suru is ilani cikar. Simdi yazdim ve tonlarca cikti. Oturup ah vah etmek yerine arastirmali, caba gosterilmeli..

27 yaşındaki bir yetişkin için bir çok seçenek vardır.
garsonluk, tezgahtarlık, call center, internetten kek, takı vs vb işlerle başlayıp buradan kazandığınız parayla en basitinden bir tıbbi sekreterlik kursuna yazılabilir, kendinize daimi, iş güvencesi ve iş imkanı olan, son derece gelişmeye açık bir sektörde bir iş bulabilirsiniz.
ya da bu işlerden kazandığınız parayla bilgisayar işletmenliği kursuna gidip sekreterlik gibi bir işte şansınızı deneyebilirsiniz.
lise diplomanız varsa bu işlerden kazandığınız parayla bir kpss kursuna gidip lise düzeyinden kpss sınavına girebilir, kazanıp devlet memuru olabilirsiniz.
seçeneğiniz çok.
düşünmek kolay yapmak zordur evet ama düşünmek ve karar almak gerçekleştirmenin de yarısıdır.
işkur'un sitesini bir inceleyin, meslek edindirme kursları var, gerekli nitelikleri taşıyor musunuz bir araştırın.
aynı zamanda belediyelerin ve kimi halk eğitim merkezlerinin de meslek edindirmeye yönelik eğitimleri olur, araştırabilirsiniz.

Bildiğiniz üzere, tee ilk konunuzu okuduğumda size özel mesaj gönderdim. Mesajın başlığı "konunuza yazmak istemedim" idi. O mesajda size, tek olmadığınızı, benzer şeyler yaşayan biri olarak çözümsüz olmadığınızı, psikolojik açılardan size yardım edebileceğimi, bana yazabileceğini falan söyledim.
Bakın şimdi.
Burada üslup her şeydir.
İyi kötü ki'leri, mi'leri ayırabilen, buradaki çoğu üyeden daha uzun ve düzgün cümleler kurabilen, beklenmedik ayrıntıları yakalayıp zekice yanıt verebilen birisiniz.
Fakat birşey sorulduğunda verdiğiniz yanıtlar sürekli aynı, tekrar eden cümleler kullanıyorsunuz. Anlatmak istemiyorsunuz dicem, anlatmak istemeyen üç günde üç konu açmaz. Belirtmem gerek, bu son derece garip görünüyor.
Genel cümlelerle yanıt vermeyi bi geçelim lütfen, hayat size ne gösterdi de planlarınızı gerçekleştiremeyeceğiniz kanısına vardınız mesela?
Uzun vadeli olarak keklenmiyorsak eğer.

Çalışmadıkça, evde oturdukça kendine olan güvenin gitmiş. Yaşadığın maddi sıkıntılar yüzünden kendi içinde edilgen hale gelmişsin. Yani olumsuzluklara karşı çözümsel tepkilerin yok. Durağan hayatına alışmışsın da büyük ihtimale. İyi kötü bir adım atman gerekli. Çalışmadığım bir dönemde tıpkı senin gibiydim. Düşünürdüm sadece. O adımı atamazdım bir türlü. Gözünü karart ve bir yola gir. Meslek sahibi olmayı seçebilirsin, kendini geliştirebilirsin ya da vasıfsız eleman olarak çalışabileceğin işler yapabilirsin, bu tamamen sana bağlı. Verebileceğim tek tavsiye bu sana.

Ya kesinlikle iş ayırt etme gibi bir dusuncem yok ama iste babam problemli olunca sıkıntı yasiyorum
bilgisayar sertifikası aldim ama ona sorarsanız devlet kadrosunda calisacagim her is onu rencide edecek ve kesinlikle kabul etmiyor
zaten tıbbı sekreterlik yapabilecegim bir bolumi okuyorum aciktan ama ne yazık ki artik hersey torpile bakıyor hastanelerdeki bir cok tıbbi sekreterin bolumle uzaktan yakından alakası yok sadece arkası saglam kisiler ozele gelecek olursakta bulundugum yerde yalniz bir ozel hastane var orayada genel olarak tanıdığı olanlar falan referans oluyor o sekilde alinıyor
Zaman ayırıp tafsiyeler verdiginiz icin cok tesekkur ederim

27 yaşında niçin babanızdan izin istiyorsunuz? bence asıl buna odaklanmanız gerekiyor. babanızın isteği ne makul ne de mantıklı bir açıklaması var.
iki seçeneğiniz var ya hayatınızı babanızın kaprislerine göre devam ettireceksiniz ya da kendi yolunuzu seçeceksiniz.
karar sizin.

Sunu soyleyeyim herneye niyetlenip elimi attıysam elimde kaldı hatta cevremdekiler bile artık sende borsey mi var bi insanın isi hic mi yolunda gitmez falan demeye basladılar

Sadece birkac ornek vereyim calışmak istedim babam evi basıma yıktı hatta basımıza diyeyim en sonunda nasıl olduysa izin verdi buldugum isin onun onurunu rencide ettigini dusunerek isten cık falan demeye basladı oyleki anlatamayacagım sekilde dovmeler falan dusununki aynı odada dahi beraber oturmuyorduk yolda karsilassak yabanci gibi gecen iki insan olduk iki kış boyunca sobasız odada uyudum vs bircok sey bu sure zarfında evdekilerede hergun kan kusturması cabası
Isverinimin durumdan haberi vardı en sonda boyle yurumeyecegini dusunerek isten cıkardı universiteye gitmek icin dershaneye yazılmak istedim bir suru kavga kıyamette ordan cıkardı gunlerce agladım umurunda olmadı iki yıllık bir bolum kazandım yollamadi maddiyatı bahane etti bur rs ev vs ayarladım kac kere izin istedim vermedi agladım araya baskalarını koydum yine izin vermedi okul bulundugum ilin baska bir ilcesindeydi bir kac gun gizliden gidip geldim bi gun eve geldim ogrenmis annemi dovmustu aksam eve geldiginde yaptıklarını bırakın anlatmayı hatırlamak dahi istemiyorum bana burs ev konusunda yardımci olacaolacak kisilerle bile beni tehdit etti
daha benzer birsuru sey ben her ne istediysem hep karsımda buldum artık yoruldum hicbirsey yapmayada istemeyede halim kalmadı tukendim zaten duan bile kendisiyle dogru duzgun konusmuyoruz o birsey sorarsa cevap veririm o kadar ne para isterim ondan nede baska birsey kırk yılda bir eserde verirse onuda reddetmeye cesaretin olmadıgından alıalırım

Yasadıklarım piskolojimi bozdugu icin zaten piskologa piskiyatriye gittim

Ha bu arada 3 gune bir konu acmama gelecek olursak zaten bunlar herkesle paylasabilecegim anlatabilecegim seyler olsaydı ne buraya uye olmaya ihtiyacım olurdu nede piskolojim bu haddede olurdu burda yazdıklarımıda sadece merakını giddrmek acısından yazdim insallah kafandaki soru isaretlerini kaldırabilmisimdir

Kararlarımın sonunda tek zarar giren kisinin ben olacagini bilsem aileme zararinin dokunmayacagını bilsem gozumu karartmöstim hatta annem ve kardeslerim olmasa bu evde 1 dk dahi durmadan kapıyı carpıp gitmistim sadece bana degil hepimize kan kusturdu

tekrar yazıyorum:
ya babanızın kaprislerine göre yaşayacaksınız ya da kendi hayatınızı. bu ailenizin tüm bireyleri için geçerli. yapmanın söylemek kadar kolay olmadığının farkındayım ama siz kendinizi kurtaracaksınız, sonra da ailenizi.
gideceksiniz, eğer dayanamazlarsa onlar da sizinle gelecek.
ama şu halde siz sızlanıp sızlanıp hiçbir somut adım atmıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…