- 15 Haziran 2015
- 124
- 90
- 36
-
- Konu Sahibi Yitikhazine
Aklıma gelmedi degil ams küçük bir yerde yasadıgım icin yapabilecek isler yok hicAslinda babaniz calismaniza izin vermiyorsa evden calissaniz? Ne bileyim bi seyler yaparsiniz hic olmazsa harcliginiz cikar.
Zor valla ne diyeyim.
Aklıma gelmedi degil ams küçük bir yerde yasadıgım icin yapabilecek isler yok hic
Zaten hersey sıkıntı neden yasadıgımız seylere bir turlu alısamiyoruz anlamis degilim
Kontörü 6 ayda bir falan sadece hattım kapanmasin diye yukluyorum zaten soz ettigim gibi aylık 50 tl gibi bir butcem var agda ped vs gibi seyleri o harclıkla idare ediyoruzAylık ped, ağda, cep telefonuna kontor falan gibi ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz?
Ne bileyim.
27 yaşında olup bu kadar çaresiz durumda olmaya empati yapamıyorum, hadi ilk konunuzda yapmıştım falan da. Anlam veremediğim bir raddeye geldi artık.
Elinizde iyi kötü internet, internete girebilen bir telefon veya bilgisayar var.
Hayata dair planınız nedir dediğimde cevap yok, her şeye karşı olan, sorun çıkartan baba bir tek sizde yok bu dünyada, çikolata alamayacak durumda olduğunuzu anlatıyorsunuz bir iş bulup o babadan da evden de kurtulmak yerine. Ha, ben gitsem annemlere şiddet uygular diyeceksiniz evet, siz giderseniz annenizi de yanınıza alabilirsiniz kendinizi toparlayınca, böyle seçenekler de var.
Ne diyelim, 25 kuruşa da çikolata var, minik ayıcık şeklinde petitolar. Onlardan alın.
Ben boyle birseyi ilk defa duydum bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederimKac yasindasiniz bu arada? Internet uzerinden makale yazmaya ne dersiniz? Var oyle seyler. Makale basina 2 3 lira veriyorlar diye biliyorum. gunde 10 makale yazsaniz 20 lira eder. Aylik da 600 lira. Bence bir deneyin eger egitiminiz, bilginiz varsa. Is ilanlarina bakabilirsiniz..
Bi tanidigim boyle kazaniyor gayet iyi..
Ben boyle birseyi ilk defa duydum bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim
Bildiğiniz üzere, tee ilk konunuzu okuduğumda size özel mesaj gönderdim. Mesajın başlığı "konunuza yazmak istemedim" idi. O mesajda size, tek olmadığınızı, benzer şeyler yaşayan biri olarak çözümsüz olmadığınızı, psikolojik açılardan size yardım edebileceğimi, bana yazabileceğini falan söyledim.Kontörü 6 ayda bir falan sadece hattım kapanmasin diye yukluyorum zaten soz ettigim gibi aylık 50 tl gibi bir butcem var agda ped vs gibi seyleri o harclıkla idare ediyoruz
Bundan once benimde kafamda kendime gore dusuncelerim vardı ne yazık ki zaman bana planladigimiz seyleri yapmanin dusunmek kadar kolay olmadigini gosterdi
Ya kesinlikle iş ayırt etme gibi bir dusuncem yok ama iste babam problemli olunca sıkıntı yasiyorum27 yaşındaki bir yetişkin için bir çok seçenek vardır.
garsonluk, tezgahtarlık, call center, internetten kek, takı vs vb işlerle başlayıp buradan kazandığınız parayla en basitinden bir tıbbi sekreterlik kursuna yazılabilir, kendinize daimi, iş güvencesi ve iş imkanı olan, son derece gelişmeye açık bir sektörde bir iş bulabilirsiniz.
ya da bu işlerden kazandığınız parayla bilgisayar işletmenliği kursuna gidip sekreterlik gibi bir işte şansınızı deneyebilirsiniz.
lise diplomanız varsa bu işlerden kazandığınız parayla bir kpss kursuna gidip lise düzeyinden kpss sınavına girebilir, kazanıp devlet memuru olabilirsiniz.
seçeneğiniz çok.
düşünmek kolay yapmak zordur evet ama düşünmek ve karar almak gerçekleştirmenin de yarısıdır.
işkur'un sitesini bir inceleyin, meslek edindirme kursları var, gerekli nitelikleri taşıyor musunuz bir araştırın.
aynı zamanda belediyelerin ve kimi halk eğitim merkezlerinin de meslek edindirmeye yönelik eğitimleri olur, araştırabilirsiniz.
27 yaşında niçin babanızdan izin istiyorsunuz? bence asıl buna odaklanmanız gerekiyor. babanızın isteği ne makul ne de mantıklı bir açıklaması var.Ya kesinlikle iş ayırt etme gibi bir dusuncem yok ama iste babam problemli olunca sıkıntı yasiyorum
bilgisayar sertifikası aldim ama ona sorarsanız devlet kadrosunda calisacagim her is onu rencide edecek ve kesinlikle kabul etmiyor
zaten tıbbı sekreterlik yapabilecegim bir bolumi okuyorum aciktan ama ne yazık ki artik hersey torpile bakıyor hastanelerdeki bir cok tıbbi sekreterin bolumle uzaktan yakından alakası yok sadece arkası saglam kisiler ozele gelecek olursakta bulundugum yerde yalniz bir ozel hastane var orayada genel olarak tanıdığı olanlar falan referans oluyor o sekilde alinıyor
Zaman ayırıp tafsiyeler verdiginiz icin cok tesekkur ederim
Sunu soyleyeyim herneye niyetlenip elimi attıysam elimde kaldı hatta cevremdekiler bile artık sende borsey mi var bi insanın isi hic mi yolunda gitmez falan demeye basladılarBildiğiniz üzere, tee ilk konunuzu okuduğumda size özel mesaj gönderdim. Mesajın başlığı "konunuza yazmak istemedim" idi. O mesajda size, tek olmadığınızı, benzer şeyler yaşayan biri olarak çözümsüz olmadığınızı, psikolojik açılardan size yardım edebileceğimi, bana yazabileceğini falan söyledim.
Bakın şimdi.
Burada üslup her şeydir.
İyi kötü ki'leri, mi'leri ayırabilen, buradaki çoğu üyeden daha uzun ve düzgün cümleler kurabilen, beklenmedik ayrıntıları yakalayıp zekice yanıt verebilen birisiniz.
Fakat birşey sorulduğunda verdiğiniz yanıtlar sürekli aynı, tekrar eden cümleler kullanıyorsunuz. Anlatmak istemiyorsunuz dicem, anlatmak istemeyen üç günde üç konu açmaz. Belirtmem gerek, bu son derece garip görünüyor.
Genel cümlelerle yanıt vermeyi bi geçelim lütfen, hayat size ne gösterdi de planlarınızı gerçekleştiremeyeceğiniz kanısına vardınız mesela?
Uzun vadeli olarak keklenmiyorsak eğer.
Kararlarımın sonunda tek zarar giren kisinin ben olacagini bilsem aileme zararinin dokunmayacagını bilsem gozumu karartmöstim hatta annem ve kardeslerim olmasa bu evde 1 dk dahi durmadan kapıyı carpıp gitmistim sadece bana degil hepimize kan kusturdu27 yaşında niçin babanızdan izin istiyorsunuz? bence asıl buna odaklanmanız gerekiyor. babanızın isteği ne makul ne de mantıklı bir açıklaması var.
iki seçeneğiniz var ya hayatınızı babanızın kaprislerine göre devam ettireceksiniz ya da kendi yolunuzu seçeceksiniz.
karar sizin.
tekrar yazıyorum:Kararlarımın sonunda tek zarar giren kisinin ben olacagini bilsem aileme zararinin dokunmayacagını bilsem gozumu karartmöstim hatta annem ve kardeslerim olmasa bu evde 1 dk dahi durmadan kapıyı carpıp gitmistim sadece bana degil hepimize kan kusturdu