Herşeyi Tek Başına Yapmaktan Hoşlanan Eş

Ev işlerinde sorun yok evim zaten küçücük 1 saatimi alıyor.
Benim sıkıntım hergün aynı aktiviteleri yapması gözüme batıyor.

Kendi dokunulmazlık alanı yaratıyor kendinisi.
Ama ben kendimi daha sorumluluk sahibi görerek dikkat etmeye çalışıyorum

Zaten eve çok geçiyorum tatillerimiz ayrı günlerde.
Dolayısıyla birlikte vakit geçiremiyoruz.

gelde sinir olma. esin de hemen isin icinden cikmayi biliyor. hic cözüm üreteyim demiyor. hayret bisey.
günde bir saatine sana ayirsin cokmu geliyor ona bu?

evliliklerin ilk yılı böyle çelişkiler içinde geçer.
o yüzden siz de kendinizi zamana bırakın ve kendiniz için güzel şeyler yapmaya çalışın.
illa ki eşiniz bu planın içinde olacak diye bir şey yok.
o uygunsa işi olmazsa tabi size katılacaktır. ama çalışıoyrsa ve yoğunsa kendinize güzel bir gün geçirmek için planlar yapın

Söylemezmiyim.
Madem tek başına birşeyler yapmak hoşuna gidiyor neden evlendin diyorum.
Yapacak bir şey yok diyor.
insan 7 sinde ne ise 70 inde O"dur
değiştirmeye çalıştıkça çok yorulursunuz.
biz de o günlerden geçtik.
erkekleri değiştirmeye çalışmayın. yorulursunuz.

Tatil gunlerinizi degistirme gibi bir olasilik yokmu acaba?

Size hak veriyorum, ayri gayri bi yere kadar. Ayni catiyi ve yatagi paylasmakla evli olunmuyor, iliski bir duzene sokulmuyor.
Evliligimizin ilk aylarinda bizde soyle bir bocaladik, nasil organize edecegiz, ne yapacagiz, gezme tozmayi nasil nerelere yapacagiz filan diye. Allahtan ikimizde asiri evkusu degiliz. Ara ara baska sehirlerde bir gece konaklamali kacamaklar yapip o sehirleri gezerek, eglenerek, keyif alarak bir baktik, birlikte muthis guzel vakit geciriyoruz. Iliskimizede iyi geliyor. Evde birlikte olmaktanda cok daha fazla zevk almaya basladik. Cok calisiyoruz, ayri ayri arkadas gruplarimiz var yani onlarlada gorusup bulusuyoruz ayri zamanlarda. Bu sadece bize daha saglikli geliyor. Bir sekilde duzenli olarak farkli aktivitelerle vakit gecirmeye calisin. Organize edin, kadinin isi bu.

Spor yaparsanız zayıflamazsınız. Hatta etkili bir programla kilo bile alırsınız.
Fazla büyütüyorsunuz bence bu konuyu. Gereksiz yere kendinizi de eşinizi de kasıyorsunuz. Mutsuzluk sebebi yaratıyorsunuz resmen.

Bende çok isterim 1 günlük biryerlere gitmeyi ama dedim ya en son kahvaltımızı balayında yapmıştık.
İzin günlerimiz farklı çünkü.
Oyüzden aramızda kopukluk oluyor.

İkinizde aşırı uçlardasınız?
Eşiniz ben yalnız takılmayı seviyorum,yapacak birşey yok diyor.
Siz ben onsuz bir lokma yiyeyemem,yalnız yapamıyorum diyorsunuz.

Tamam eşiniz evliliğe henüz alışamamış olabilir de, sizin tutumunuz da sıkıntılı bence.
Pazar evde yalnızdım ama eşim akşam gelene kadar ağzıma tek lokma koyamadım diyorsun; çevrem geniş ama hiç bir arkadaşımla eğlenemiyorum diye ekliyorsun.
Böyle evlilik saplantılı insanlar var bence. Sanki evlenince bir birey olmaktan çıkılır, her boş vakit koca ile doldurulmalıdır.
İnsan yemekten içmekten zevk almaz mı? Paparazi ile haftasonu kahvaltı, filminin yanında pasta çay, samimi bir kız arkadaşla kahve üzerine yapılan sohbet, tek başına sahilde yürüyüş, bunalınca bir kaç alışveriş...bir romana dalıp gitmek, bir kurs, yeni insanlar...bir sürü küçük şeyde doyumsuz zevk var.
Eşinin konuşma tarzını asla onaylamıyorum. Kendi özel zevkleri tabii olacak ama sana açık açık yemeği bile tek yemek daha çok hoşuma gidiyor diyemez. Bence bu savunma mekanizması. Siz çok üzerine düşüyorsunuz, o da ekstra kapatıyor kendini. İplerine eline verirsem, her boş anımı yapışık geçirmek zorunda kalacağım diye korkuyor çünkü.

Sanırım konu sahibi bekarken yalnızlığın tadını fazlası ile çıkarmış evlilikten en temel beklentiside birlikte birşeyler yapmakmış.Bu da karşılanmayınca o da bu konuda daha ısrarlı olmaya başlamış.
Ama erkekler baskı altında kaldıkça kendilerini kapatıyorlar.
@Samsoon 'nun dediği gibi bence de eşinizi korkutuyorsunuz.
Ayrıca ikili yaşama alışmak uzuuun bir süreç siz daha yolun başındasınız.

Tamam haklı olabilirsiniz herkezin kendi alanı olmalı.
Ama lütfen ne demek istediğimi anlayarak yorum yapalım.
Zaten yeterince kurslara gidiyorum,alışveriş yapıyorum,arkadaşlarımla yemek yiyip kahve içiyorum.
Ailemle vakit geçiriyorum.

Ama nereye kadar bu böyle sürecek ?
Evet her pazar evde yalnızım ve bir şey yiyemiyorum.
Mutsuzum yalnızım.
İlk zamanlar tek başıma güzel zamanlar geçiriyordum ama artık sıkıldım.

İkinizde aşırı uçlardasınız?
Eşiniz ben yalnız takılmayı seviyorum,yapacak birşey yok diyor.
Siz ben onsuz bir lokma yiyeyemem,yalnız yapamıyorum diyorsunuz.

Evet tek başıma zevk almıyorum artık.
Zaten bu yaşıma kadar tek yedim tek içtim tek gezdim tek uyudum.
Arkadaşlarımla zaman geçirdim.
Ama insan bir müddet sonra kalabalık ve birlik istiyor.

Evet tek başıma zevk almıyorum artık.
Zaten bu yaşıma kadar tek yedim tek içtim tek gezdim tek uyudum.
Arkadaşlarımla zaman geçirdim.
Ama insan bir müddet sonra kalabalık ve birlik istiyor.
Seni çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum ama o zaman neden yalnız takılmaktan zevk alan bir eş seçtin canım?

konunuzu okurken gerçekten üzüldüm ya ne demek tek bişey yapmaktan hoşlanmak sizi neden göz ardı ediyor.Sanırım aile olduğunuzun farkında değil.Her defasında konuş sıkıldığını dile getir.umarım seni anlar ve kafasına göre haraket etmez.

Eşimden hariç kimseyle yaptığım bişeyden zevk almıyorum dediğiniz için öyle yazdım. Yoksa eşsiz bişey yapamıyorsunuz demedim.
Hafta içi o kaçta evde oluyor? Hergün yemek ve temizlik ile uğraşmasanız, mesala 3 gün ev yemeği, 3 gün pratik/ hazır şeyler olsa, siz hafta içi vakit yaratınca da mı eşiniz ayrı takılmayı tercih ediyor? Beraber film felan seyretmez misiniz?
Ne burcu eşiniz?

bence eşinize anlatın bu durumu..erkekler evliliğe biraz geç alışıyorlar.belki o yüzdendir..zamanla düzelir diye düşünüyorum..yakın arkadaşlarınız falan var mı?onlarla zaman geçirin biraz..tabiki bu eşinizin yerini tutmaz ama en azından çok yalnız kalmazsınız..yada eşinizle spor salonuna gidin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…