Herşeyi Tek Başına Yapmaktan Hoşlanan Eş

CapprisLi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2013
46
2
28
Merhaba ;

Sorunlarımın biri bitiyor diğeri başlıyor...
Yaklaşık 6 aylık evliyiz.
Çalışıyorum akşamları ortalama saat 8 gibi evde oluyorum. O saatten sonra yemekti evi toparlamaktı vakit çabucak geçiyor.

Kendimden bahsetmek istiyorum biraz sizlere ;
Ayrı anne baba ile büyüdüm. Çok küçük yaşlarımda ayrıldılar. Ve ben her zaman yalnız bir şeyler yapmak için çabaladım. Hep tek başıma kaldım.
Bu yüzden evlendiğim zaman hep kalabalık bir aile olacağımı düşündüm. Eşimin ailesi kendi ailem hep birlikte zaman geçireceğimi hayal ettim.

Ama ben bunun tam tersini yaşadım...
Eşimin ailesi ile görüşmüyorum eşimin isteği üzerine.
Kendi ailem deseniz zaten paramparça hiç bir zaman istediğim gibi kalabalık mutlu bir aile içinde yer alamadım.

Eşim ile izin günlerimiz farklı olduğu için eşimle 'de bir etkinlik yapamıyoruz.
Eşim izin günlerini dolu dolu geçirirken ben izin günümde sadece evde zaman harcıyorum.
Sende çık diyeceksiniz.
Zaten bu yaşıma kadar hep tek başıma bir şeyler yaptım. Tek başıma gezdim , tek başıma yedim.
Artık eşim ile zaman geçirmek istiyorum.

Eşim ise saat 6'da işten çıkar düzenli olarak her gün spor salonuna gider.
Tek başına bir şeyler yapmaktan daha çok zevk aldığını söyler.

Ama ben zaten tek başıma bir şeyler yapmaktan sıkılmış durumdayım.
Ve çevrem çok olmasına rağmen arkadaşlarım ile yaptığım,gezdiğim,yediğim hiç bir şeyden zevk almıyorum.

Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz ?

Güncelleme :

Evet artık ciddi anlamda bugün patlak vermiş bulunuyoruz.
Eşim benden erken çıktığı için bir kaç gün önce erkek arkadaşı ile eve gelmiş.
Ogün bana söylemedi ama farkettim. Ve güzelce uyardım.
Evde bayan yokken bir erkeğin eve girmesi doğru değil.
Malum her zaman derli toplu olamıyoruz.
Özel eşyalarımız ortada olabiliyor.
Ve bunu sürekli tekrarlıyor.

Ailesi ile görüşmüyoruz.Eski konularımdan hatırlasanız eğer.
Kardeşleri bile düğünüme gelmedi.
Dün eve gittiğimde bir tuhaftlık olduğunu farkettim gene.
Ve birinin geldiğini anladım.Erkek kardeşini getirmiş evimize.

Kardeşini hiç görmedim desem yeridir.
Neden dün ben sana ne demiştim dediğinde.
Bana bağırmaya başladı.
İstediği kişiyi evimize getirebileceğini benim buna karışmaya hakkım olmadığını.
Dışarıda 10 tane kadın bulup 1 tane kardeş bulamayacağını.
Ailesinin tırnağı olamayacağımı ve bir sürü bağırış hakaret.

Aileme ve şahsıma hakaretler etti.
Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen bana yol gösterin

Son düzenleme:
Üzüldüm senin adına. Tamam herkesin özgürlük alanı olsun ama evlilik birlik ve beraberliktir. Kocamla el ele gezmeyi hiçbir şeye değişmem. Zaten evlenmeden hep tek gezdik tozduk. Daha 6 aylık evlisiniz. Çok yeni sürekli birlikte olmanız lazım hatta.. Eşin seni işten alsın beraber gezin, o da mı yok? Sonuçta avmler 10a kadar açık.. Gezilir..
Ama eşinle konuş bunaldığını söyle, seninle zaman geçirmek istiyorum de..

Siz işten çıkana kadar geçen sürede tek başına bişeyler yapsın, yalnızlığının tadını çıkarsın. Sonrasında birlikte takılın. Bazı günler buluşup dışarda yemek yiyin, bazı günler sinemaya alışverişe falan gidin. 2 gün hafta tatiliniz varsa birinde ayrı takılın, birinde birlikte bişeyler yapın.

İşten ayrıl zorunluluğun yoksa böylelikle eşin ile izin günler çakışmayacağından birlikte vakit geçirebilirsiniz, kendine vakit ayırabilirsin

Niye insan eşiyle bişeyler yapmak istemez ki ilginç. Arkadaslarınız vardır mutlaka onlarla vakıt gecirin. Sureklı izin günleri evde gecmezki.ruhsal olarakta gezip tozmak dinç tutar insanı

Yerinde olsam evlenmeden once evlilikten beklentime gore bir eş adayi secerdim
Benim annemle babam gibisiniz babam tek takilmayi sever tatillerini gezerek gecirir annemde ev kedisi olarak takilir ben bildim bile genelde boyle.. birlikte birseylerde yaparlar ama cok nadir ... iste bazen insan evlilik hayaline dusup gozu bisey gormeden evlilige kosunca demek boyle oluyor

Gezme konusunda sıkıntımız yok ama ben hep bir kırgınım,üzgünüm.

Zaten ben işten çıkana kadar tek başına birşeyler yapıyor.Benden çok vakti olduğunu için sürekli bir aktivite içerisinde.
Ama ben kendimi kötü hissetmeye başlıyorum bu sefer.

Tatilimiz haftada 1 gün oda farklı günlerde.

İşten ayrıl zorunluluğun yoksa böylelikle eşin ile izin günler çakışmayacağından birlikte vakit geçirebilirsiniz, kendine vakit ayırabilirsin

İşten ayrılırsam eğer kendimi daha yalnız hissederim.
Sürekli evde yapamam.
Mesela pazar günleri evdeyim Tek başıma olduğum için eşim gelene kadar bir lokma yemem.
Akşam eşim 7 gibi gelir onu beklerim.
Yapamıyorum tek başıma

Sizin çalıştığınız saatlerde aktivite halinde olması neden size kötü hissettiriyor ki? Evde oturup sizi beklemesini mi istiyorsunuz?
İzin günlerinizi denk getşrmeye çalışın, bu biraz toparlar durumu.

Aslında çok uzun zamanım oldu tanımak için.
Ama yıllarda geçse aynı evin içine girmeden birbirini tanıyamıyor insanlar.

Eşinle konuştun mu bu durumu peki_?
Ben bu durumdan rahatsızım çok diye.?

Sizin çalıştığınız saatlerde aktivite halinde olması neden size kötü hissettiriyor ki? Evde oturup sizi beklemesini mi istiyorsunuz?
İzin günlerinizi denk getşrmeye çalışın, bu biraz toparlar durumu.

Ben nasıl erken çıktığımda o eve geleceği için birşeyler için çaba harcıyorsam onun gelmesini dört göz ile bekliyorsam heyecanlanıyorsam oda her gün olmasada arada beni beklemesini isterdim.
İzin günlerini değiştiremiyor ne yazık ki.

En son kahvaltımızı balayında yapmıştık :)

Haklısınız siz de ama insanların huyu suyu karakteri değişmez ki.
Bazı günler " hayatım senin elinden yemek yiyelim bu akşam" falan deyin. Belki bir değişiklik olur.

Eşinle konuştun mu bu durumu peki_?
Ben bu durumdan rahatsızım çok diye.?

Elbette konuştum. Oda ben yalnız başıma yemek yemekten hoşlanıyorum.
Yalnız başıma birşeyler yapmak daha çok hoşuma gidiyor.
Kendine yapabileceğin bir aktive bul demekle yetiniyor.

Offf çok zor durum sizin için aslında tam birlikde gezme tozma zamanlarınız çoçukda yok ohhh mis gibi zaman lehinize ama değerlendirmiyen eşiniz var malasef sende yazıl spora kuzum yaaa o nereye sen oraya git belirli bir süre sonra alışır senin varlığına

Haklısınız siz de ama insanların huyu suyu karakteri değişmez ki.
Bazı günler " hayatım senin elinden yemek yiyelim bu akşam" falan deyin. Belki bir değişiklik olur.

Diyorum dediğim sürece zaten sorun yok yapıyor.
Ama ben çok kırgın hissediyorum sürekli kendimi.

Hergün aynı aktivitelere zaman harcadığı için sürekli kavga halindeyiz.
Çünkü abartıyor ve bu beni ciddi anlamda rahatsız ediyor.

Sende gel spor salonuna diyor.
Ama ben zaten çok zayıfım birde spor yaparsam iyice eriyip biteceğim.
Boşuna gidip zaman öldürmek istemiyorum oralarda.

Üzüldüm sizin adınıza. Ama neden eşin hayatını yaşarken sen evin işleriyle vakit geçiriyorsun. 6 ay çok daha yenisiniz. Birbirinizi tanıyıp, anlama süreciniz var. Oturup eşinizle bu konuyu konuştunuz mu? Mesela, evin işleri vs beraberce halledip sonrasında dışarıda birşeyler yapmayı teklif ettiniz mi? Onunla zaman geçirmek istediğinizi dile getirdiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…