herseyden vazgecesim geliyor,pes diyip sonsuza kadar susasim var!

Arkadaslar,dusunceleriniz yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Sizlere;son durumdan haberdar etmek istedim.
Mehmet dedim,bunca zamandir calisyorsun,elinde biraz birikminde vardi ve ustune biryil daha calsitklrindan ekle dedim,bu kadar olmasi lazim hadi bunun su kadariini ailene harcdin kendine harcadin,naptin gerisini dedim?bana yedim ictim...dedi.aileni anliyorum parasi yoktu yada vardir borca harca girmek istemiyorlar ama seni anlayamiyorum naptin dedim,sen bunca yildir onsekiznden beri caliyorsun elinde simdiye kadar bi birikminn olmasi lazimdi ve sen bizi gelecgimizi dugunu sonrasini dusunmuyorsan demkki senden bir yuva kurulcak koca ve bi aile olmaz,senin simdiye kadar gidisatin bunu gosteriyor,tamam para onemli degil ama senin ve ailenn benim ustume bu kadar gelisinizi senn biriktirmen gereken parayi saga solaharcamani anlamiyorum asla anlamiyorum dedim.ben bunlari ve daha fazlasini diyince oylemi gulegule dedi,bende eyvallah dedim:)))hic alttan almicam,suc bendeki bugune kadar bana bu kadar yuklenmelrine izin verdim.anlayacginiz,bitti.nasimi hissediyorum kendimi,gayet iyi....huzurlu.sanirim ben bunu bastan yapcaktim,dilerim pisman olmam.

Çokta iyi olmuş en hayırlısı buymuş bence..
Dediğin gibi ondan ne koca olur ne aile babası.. salla gitsin hiçte pişman olmazsın emin ol..
Muhattabın bile olmasın dahada arar marar fln lüzumsuz drama gerek yok

aferın sana cok sukur kı gozun acılmış bazı seylerın farkına varmıssın zaten anlattıklarına bakılırsa boyle bır ınsanla evlensende sonun pek olmazmıs allahım butun bekar kızlarımızın karsına helal sut emmış bırını çıkarsın once allah korkusu olsun kı ıcınde kızlarımızın gunahına gırmesınler

Canım yeni evlenenlerin ya da evlilik öncesi süreçte çoğu tartışma maddi imkansızlıklardan kaynaklanıyor. Para önemli değil deme para önemli. Tabi ki çırağan sarayında düğün istemiyoruz hiç birimiz ama erkek tarafı da kız tarafı da üstüne düşeni yapacak kadar birikimi edinmeli. Erkek ve kadın evlilikten sonra evini geçinecek kadar kazanmalı ya da kredi aldılarsa evlilik için sonrasında onu sıkışmadan ödeyecek durumda olmalı. Yoksa o evlilikte kavga ve huzursuzluk bitmiyor. Bugün herşeyin uygununa kaçıp sade bir nikah bile yapsan ev düzmen, gelinlik, damatlık, davetiye, nikah şekeri, kuaför, fotoğraf 20-30 bin tl. Para önemli ve kendi ailenin maddi durumuna denk, anlayışlı biriyle evlenmeden daha önemli. İsabetli bir karar olmuş. Yolun da bahtında güzel olsun.

Okuduklarımdan anladığım kadarıyla doğru kararı vermişin.. Para falan bir yana (ki ben onunda yeteri kadar olması gerektiği düşüncesindeyim) saygı en önemlisi.. Keşke bunları yaşayan herkes senin kadar etrafındakilere kulak verebilse de hayatlarını karartmasalar..

Sen yemeye icmeye devam et deseydin....cok iyi yapmışın,bu aklını koru,Allah kalbine göre bi insan cıkaraır inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…