- 12 Temmuz 2012
- 380
- 133
-
- Konu Sahibi PeriliBaykus
Çok haklısınız da işte akıllanmam lazım artık, birde enerjim emiliyor gibi oluyor sınır koymayınca.Ne gerek var üzülmeye? Madem nankörlük ediyor konuşmazsın olur biter.
Bunda kahrolacak birşey göremedim. Herkese hakettiği kadar iyilik göstereceksin.
Herkese böyle üzülür kafana takarsan çok yıpranırsın.
Bende eskiden aşırı insan sevgisi vardı şimdi ise yokInsanlardan nefret ediyorum (istisnalar haric)
Yok haklısınız ama tam öyle değil burada yazmak istemedim de bazı şeyleri başka davranışları da oldu da şimdi maddi durum vs. konuları olduğu için konuya girmek istemedim, yani tek seferliğine yapılmış değil, ayrıca belirtmeliyim ki önceki konumda eksik ifade etmişim çocukluktan tanıdıklarım tek çevremde güvendiklerim ailem dışımda, lise ve üniversiteden beri tanıdıklarıma güvenmiyorum, genelde hırslı ve zengin olma hırsına sahip ailelerin çocukları idi okuduğum okullarda, ondan güvensizlik liseden itibaren aşılandı bana.Yanlış anlama da, ben senin biraz zayıf karakterli biri olduğunu bir önceki konundan anlamıştım. Herkesi tak diye hayatından çıkarıp, insanlardan izole yaşamak normal değil çünkü.
Çok sıradan laflar bunlar, öyle kırmak için söylenmiş bile değil. Kimse laf da mı edemeyecek sana... İnsanlar takılıyor olabilir, hatta dalga bile geçse senin önce kendinle barışık, kendi kendine gülebilen biri olman gerekir.
Çıt kırıldım olmak iyi değil. Sen bunlardan bile etkileniyorsan, başka birinin de dediği gibi ileride travma yaşarsın ilk sorunda. Yaşadığım yerde, Amerikalıların bir deyimi vardır, insanlara/hayata karşı kalın derili olmak diye. Derin kalın olsun ki her şeyden kırılma, güçlü ol anlamında. Aynen onu tavsiye ediyorum ben de. Biraz kalınlaştır derini.
Hah aynen, şundan rahatsızlık duyuyorum, mesela bir yararı dokunuyor kişinin ama maddi duruma başka şeylere haset edip başka yerden beş zarar veriyorlar, annemde artık gözünü açık tut diyor. Bugün hatta aynısını en yakın arkadaşımla da konuştuk, baya sağlam kurnaz insanlar var bu konuda stratejik olarak ilerleyip.kendime benzettim valla bi de benim ailemdeki insanlar boyle hadi arkadaslarimi kendim seciyorum onlarda sorun yok da
ailendekileri ne degistirebiliyorsun ne gormezden gelebiliyorsun
cok yorucu oyle insanlarla ugrasmak
yaptigin isj begeezler dediklerini yapsan icine sinmez...
A çok güzel, aynen bende herkese çok değer veriyorum herkes değerldir gibi düşünüp sonra kendi kendimi yiyiorum.Merhaba :)
Burda aslında konulara pek aktif cevap veren bi üye değilim, ara ara göz atıyorum. Konunuza denk geldim, cevap vermeden geçmek istemedim. :) Bu bahsettiğiniz şeyleri ben ilkokul, ortaokul dönemlerimde yaşıyodum. Yani çocukluğum her şeyden çabuk etkilenen, her olumsuz şeyde "acaba neden böyle oldu, acaba neden böyle dedi" vs gibi sorgulamalarla geçiyodu. Bendeki de ayrı salaklık hani, çocuksun amaan bana ne de, git oyun falan oyna dimi o yaşta niye kafaya takıyosun saçma sapan şeyleri. :) Neyse sonra bu durum lisede azaldı, üniversitede okuduğum bölümün de etkisiyle kalmadı gibi bi şey. İnsanız, her zaman yüksek modla gezemiyoruz, her dakika mutlu olmamız imkansız. Moralimizin bozulduğu şeyler mutlaka olacak. Ama ben bu kafaya takmama, alınmama, hemen yelkenleri suya indirmeme (artık bunun adını ne koyarsan koy:) insanları kategorize etmekle çözdüm.
İnsanları, bana iyi gelenler, bana iyi gelmeyenler
Derdim olduğumda derdimi paylaşabileceğim beni teselli edebilecekler, etmeyecekler,
Benim için değerli olanlar, olmayanlar,
Kaybettiğimde -hayatımdan çıktığında- üzülebileceklerim veya üzülmeyeceklerim
şeklinde sınıflandır.
Sonra görüceksin ki, senin için pek bi değeri olmayanlar, üzüldüğünde senin yanında olmayacak, sana faydasından çok zararı dokunan insanlar ne söylerse söylesin, sana nasıl davranırlarsa davransınlar, sonuç seni etkilemiyo. En basit haliyle diyosun ki "bu zaten değersizler grubundaydı, ondan beklediğim bi şey yoktu tam ona yakışanı yaptı"
Çok uzattım farkındayım, ama kısacası senin için değeri olmayan, sana iyi gelmeyen insanların olumlu ya da olumsuz davranışları seni etkilememeli.
Bir de etkilendiğin bir söz, davranış olursa aynı şekilde karşılık vermelisin. Ayna gibi ol, ne veriyosa onu geri yansıt :)
Neyse, umarım yardımcı olabilmişimdir ya da inşallah sorununu doğru anlamışımdır. :))
Haklısınız, sağolun.Bu huy pek duzelmiyor ama zamanla insanlarla bas ettikce evlenip coluk cocuga karistikca tahammul siniriniz azaliyor ve ister istemez siz de karsi cikmaya tavir almaya basliyorsunuz, boyle yaptikca karsi taraf da sasiriyor, aa hic sesi cikmazdi diyor, onlar da bir ceki duzen veriyor kendine,yine de tam olarak gecmiyor malesef. Simdilik ben boyleyim diyip kabullenmeye calisin.
yengec burcumusunMerhaba bayanlar, ben herşeyden çabuk etkileniyorum, mesela biri kötü bir şey mi söyledi hemen moralim bozuluyor en basit örneği herkes ödevi yetiştirmiş sen yetiştiremedin mi vs gibi durumlar 22 yaşındayım, yani bu ve benzeri drumlar, ksaıtlı moral bozmalara resmen sazan gibi dalıyorum ne diyorsunuz, ne yapılmalı? Ne yapabilirim?
Yok teraziyengec burcumusun
Merhaba bayanlar, ben herşeyden çabuk etkileniyorum, mesela biri kötü bir şey mi söyledi hemen moralim bozuluyor en basit örneği herkes ödevi yetiştirmiş sen yetiştiremedin mi vs gibi durumlar 22 yaşındayım, yani bu ve benzeri drumlar, ksaıtlı moral bozmalara resmen sazan gibi dalıyorum ne diyorsunuz, ne yapılmalı? Ne yapabilirim?
Gittim önceden açıkça ifade ettim hemde iyi bir psikologtu, sizin sorununuz yok diyor bana, başka birine daha gittik küçükken annemle o da aynı şekildepsikologla konuşmanız daha iyi olacaktır bence...
o zaman size ancak yine kendiniz yardım edebilirsiniz sorunun cevabı sizde biz burada ne söylesek boş olur yaşınız kaçtı bu arada?Gittim önceden açıkça ifade ettim hemde iyi bir psikologtu, sizin sorununuz yok diyor bana, başka birine daha gittik küçükken annemle o da aynı şekilde
23e gireceğim 22 yaşındayım.o zaman size ancak yine kendiniz yardım edebilirsiniz sorunun cevabı sizde biz burada ne söylesek boş olur yaşınız kaçtı bu arada?
Aynen dediğiniz gibi olucam bende.karşındaki insanlar kusursuz mu sanki. herkes kendi fikrini söyler. sizin fikriniz onlara uymak zorundamı. kendinize değer verin. sizin sallamayan halinizi görünce eleştirmezler bile. ben cevap bile vermem yüz ifadem onları takmadığı belli eder.
ödevi yapmadım canım istemedi çok mu önemli sanki diyip susturun onları.