Herşey neden bu kadar hızlı:(

berranurum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
357
2
116
Ankara
Mrb arkadaşlar benim daha önce kimsede duymadıgım bir rahatsızlığım var,bir adı varmı onu bile bilmiyorum açıkcası.
Nası anlatsam günlük yaşamda herşey normalken bir anda aniden herşey hızlanmaya başlıyo etrafımdaki herşey ve bende dahil kendime hakim olamadan hızlı hareket etmeye başlıyorum örnegin yürüyosam o an hızlı yürümüye konusuyosam hızlı konumaya ama çook hızlı bana öyle geliyo yani etrafımda herkes çok hızlı konusuyo,saat hızlı ilermeye baslıyo herşeyy ama aklınıza gelebilecek herşeyy inanılmaz hızlanıyo.
Hemen eşime soruyorum hızlımı konusuyorum farkettinmi herşey hızlandı die ama o herşeyin normal oldugunu söylüyo:sinifsinif:
Bu durum 30 40 saniye kadar sürüyo bazen daha uzun sonra bırden herşey normale dönüyo ve ben nefes nefese kalıyorum ayda bir,bazende 15 günde bir oluyor.

Benim gibi olan yanı etrafındaki herşey hızlanan biri varmı cok merak ediyorumbilmiyorumkismilebilmiyorumkismile inş kısa süre içinde doktora gidicem şimdiden teşekkür ediyorum hepinize..

görüntü olarak da hızlı mı görüyosunuz? çok ilginç geldi bana konunuz. ilk anda panik atak gibi bi şey geldi aklıma... ya da acaba, her şey çok yavaş mı ilerliyo hayatınızda sıkılıyosunuz ve böyle hissediyosunuz?

mesela ben etrafımda çok ağır kanlı insanlar varsa, hareketsizlerse onların yerine de hareket etmeye başlıyor gibiyim bazen. :)) onun gibi mi acaba bu da?

Bana hiç olmadı öyle bir şey. Psikolojik olabilir mi acba ya da panik atakla bir ilgisi... En iyisi doktora gitmek tabi ne de olsa en doğru teşhisi onlar koyar. Fazla takma kafana çok ciddi bişe değildir umarım... opuyorumnanaktan

teşekkür ederim cevaplarınız için be bende cocukkende oluyodu ama yılda bir bazem iki yıl falan olmadıgı olurdu ama bu ara cok sıklaştı rahatsız olmaya başladım sadece görüntü olarak değil sesleride hızlı duyuyorum hem hızlı yürüyorum hemde kendi kendime naptığıma şaşırıyorum cocuklara bakıyorum cok hızlı oyun oynuyolar hatta komik gelecek belki ama o an şarkı çalıyosa o bile hızlanıyo:sinifsinif::sinifsinif:

Hmm gerçekten çok ilginç, Filmlerin hızlandırılmış halleri gibi galiba...CADIARZU En iyisi erkenden bir doktora görünmen olur... a.s

Geçmiş olsun.. Bende böyle birşey olmadı hiç.
En kısa zamanda doktora görünmenizde fayda var opuyorumnanaktan

panik atak değil ama hızlı konuşuyorum diyince manik depresiflik geldi aklıma...psikoloji konularıyla ilgiliyimdir,bir çok şeyide bilirim kendimce ama sizinki gibi rahatsızlık duymadım hiç...ilginç gerçekten....

sadece kendiniz hızlı konuşuyorum,hızlı hareket ediyorum vs deseydiniz manik depresiflik olabilir diycektim çünkü onlarda öyle oluyor...hatta böyle bir arkadaşım var....ama siz görüntü,ses olarak dış etkenlerinde hızlandığını söylüyorsunuzCADIARZU

en kısa zamanda hem psikiyatriye hemde nörolojiye görünmenizi öneriyorum

Geçmiş olsun,

çocukken de oluyordu demişsin, uzman yardımı almadın mı hiç ?

cok ılgınc daha once hıc boyle bırsey duymamıstımakannehir
bencede hemn bır doktora gıtsenız ıyı oolur ıhmal etmeyın gerci ıhmal edılecek bır seye benzemıyor...

hızlı konuştuğunuzu düşündüğünüz zaman da eşinize göre her şey normal mi? sordunuz mu ona

aslında siz de dahil her şey normal ama siz mi yanlış algılıyorsunuzfisfisfis

Ben piskolojiyle yakından ilgilendiğim için bize bir kaç soru soracağım.Muhtemelen fizyolojik bir hastalık görünmüyor, psikolojik bir rahtasızlığa benziyor. Hastalığınız teşhisini tabiki doktorunuz koyacaktır fakat merak ettiğim bir şeyler? mesela bu hızlanma birden durup dururkenmi oluyor, kendinizle başbaşa olduğunuz zamanlarda, veya gece uyurken oluyormu hiç? bunun yanında kalp çarpıntısı veya nefes almaz zorluğu gibi şeyler yaşıyormusunuz? Temizlik ve düzen takıntınız? düşünce takıntınız? (obsesyonlar)...ara sıra kulağınıza sesler geliyormu? veya olmamış bir olayı olmuş gibi hissettiğiniz?bir çeşit halisülasyon?

Ben piskolojiyle yakından ilgilendiğim için bize bir kaç soru soracağım.Muhtemelen fizyolojik bir hastalık görünmüyor, psikolojik bir rahtasızlığa benziyor. Hastalığınız teşhisini tabiki doktorunuz koyacaktır fakat merak ettiğim bir şeyler? mesela bu hızlanma birden durup dururkenmi oluyor, kendinizle başbaşa olduğunuz zamanlarda, veya gece uyurken oluyormu hiç? bunun yanında kalp çarpıntısı veya nefes almaz zorluğu gibi şeyler yaşıyormusunuz? Temizlik ve düzen takıntınız? düşünce takıntınız? (obsesyonlar)...ara sıra kulağınıza sesler geliyormu? veya olmamış bir olayı olmuş gibi hissettiğiniz?bir çeşit halisülasyon?

cok teşekkür ederim hepinize. evet durup dururken ortada hiç bişey yokken oluyo aniden yalnızkende oluyo yanımda başkaları varkende oluyo hiç belli olmuyo temizlik düzen takıntım herkes gibi yani öyle günlük rutin işler ama kafama takmam yani yapılmasada olur o an.bi kaç kere ismim seslenildigini duydum ama öyle önemsedigim bi durum olmadı ama bi kaç kere aglama ve gülme krizine girdim uyurken başlıyo genelde eşim uyandırıyo yani ama oda geçti son zamanlarda olmuyo senağlama

Alla alla ilginç gerçekten,daha evvel hiç böyle birşey duymamıştım.

Bugüne kadar hiç doktora gitmediniz mi bu şikayetinizle ilgili

hızlı konuştuğunuzu düşündüğünüz zaman da eşinize göre her şey normal mi? sordunuz mu ona

aslında siz de dahil her şey normal ama siz mi yanlış algılıyorsunuzfisfisfis

evet ona sordugumda herşey normal benım normal konusup normal yürüdügümü söylüyor
galiba ben yanlış algılıyorum galibası yok aslında önceleri pek önemsemedim aslında ama en son oldugunda cok canım sıkıldı eşimle buluşmak için hazırlanırken yine aniden başladı birazda uzun sürdü aşşağıya indigimde cok kalabalıktı ve inanılmaz bi ugultu vardı ilerde kadınlar oturuyodu ben yürüdükçe herkes bana bakıyo gibi hissediyorum hani güya hızlı yürüyorumya aklımdan bu adımı yavaş atıcam die geçiriyorum deniyorum ama yapamıyorum kendime hakim olamıyorum çok çok zor bi durum allahım kimseye göstermesin hele bittiginde nefes nefese kalışım sanki 20 dakkalık yol yürümüş gibi hatta koşmuş gibi oluyorum

Ben hep nedense benim gibi birilerini oldugunu düşünmüştüm ama görüyorum ki kimse yok:gitme:

hatta bi keresinde babaannem kuran okurken başladı ama diger odada okuyo o nası olduysa sesini duymaya başladım ve ona bagırmıstım bu nası kuran okuma hepsi birbirine karıstı napıyon die sonra çok pişman oldum ama elimde degil iştemafoldumben

cok teşekkür ederim hepinize. evet durup dururken ortada hiç bişey yokken oluyo aniden yalnızkende oluyo yanımda başkaları varkende oluyo hiç belli olmuyo temizlik düzen takıntım herkes gibi yani öyle günlük rutin işler ama kafama takmam yani yapılmasada olur o an.bi kaç kere ismim seslenildigini duydum ama öyle önemsedigim bi durum olmadı ama bi kaç kere aglama ve gülme krizine girdim uyurken başlıyo genelde eşim uyandırıyo yani ama oda geçti son zamanlarda olmuyo senağlama

yardım almayı düşündünüz mü hiç:uhm:

bu sitede psikoloji ile ilgili bir bölüm var. uzman soruları cevaplıyor. istersen oraya da danış. en güzeli kaynaktan bilgi almakşutarafagitti

ya eskiden banada oluyodu bu ama sadece yalnızken mesela ders çalışırken veya kitap okurken sanki daha hızlı okuyormusum gibi geliyodu mesela yürürken bişi oluyo ve daha hızlı yürüyomusum gibi yani durumlarımız benziyo gibi ama bu 30 sn falan sürüyodu fazla değil sonradan kendiliğinden gecti içinde olduğunuz durumlardanda kaynaklanıyo olabilir zamanla gecio cnm ama istersen doktora danıs bilmiyorumkismile

Back
X