Herşey Hafif Olabilir Ama Sevmek Ağırdır...

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
52
"Çağın trendleri ve popüler kültür kulaklara şöyle fısıldıyor; Vakit iyi geçmeli...
Bu rastgele bir deyim değil. Gençler anlamını gayet iyi biliyor.
Mutluluk, güven içinde yaşamak, özlemek...
Hayır bunlar değil !
Mutluluk arayınca mutsuz oluyorsun çünkü...
Güven içinde olmayı isteyince sorumluluklar, yükümlülükler peşi sıra geliyor ve altlarında eziliyorsun...
Ve özlemek...
Özlemek gündelik hayatın sekteye uğratan bir tür zihin sancısı...
O zaman en iyisi "iyi vakit geçirmek deniyor.
Bu yüzden günümüzün bütün "aşka benzer" ilişkileri ağır darbeler alıp sonunda yere seriliyor.
Çünkü gözü başka bir şey göremeyecek kadar aşık değilse insan
Sevgilisiyle değil de,
Arkadaşlarıyla birlikteyken daha "iyi vakit" geçiriyor.
Arkadaşlıkların atmosferi sevgililerinkinden daha ferah....
Arkadaşlıklar çok daha eğlenceli, uzun ve kalıcı bir ilişkiden....
Hatta kimi zaman arkadaşlığın sosyal erotizmi sevgililiğin mızmızlığından çok daha çekici....
Tek başına aşk bayrağı açmak, sevgili olmanın eşsiz güzellikleri övüp durmak,
Şarkıları şiirleri yardıma çağırmak bu gündelik gerçeğin üstünü örtemiyor.
Nasıl oluyor da, "seni seviyorum" lar bir süre sonra ve iç burkucu biçimde "beni boğuyorsun"a dönüşüveriyor?
Uzun ve acıklı bir hikaye..
Ama şurasını olsun söylemeliyim;
Sevmek ağırdır. Uykuları kaçırır, uyanıklığı sarhoşluğa çevirir...
Oysa modern insan her şey hafif olsun istiyor, sevmek bile !...
Mümkünse sadece sevilmek istiyor.
Ancak ayrılık acısı çökünce, terk edilince, özlem ateşiyle yanınca farkediyor ki,
Seviyormuş...
Ancak o zaman farkediyor ki, vakit hiç de iyi geçmiyor !...

alıntı

SEVMEK EN GÜZEL DUYGU.....
SEVMEK AŞKA GÖNLÜNÜ VERMEK.....
SEVMEK SEVMEK....
HERKES KALDIRAMAZ SEVMEYİ....DEDİĞİN GİBİ SEVİLMEK DAHA KOLAY GELİR NEDENSE.... AMA SEVEBİLMEK ÇOK AYRI BİŞİ....HERKES GERÇEKTEN ,GÖNÜLDEN, ÖMRÜNÜ VEREREK SEVEMEZ....iyiki seviyorum iyiki seviliyorum.....:1hug:

ŞenizŞenizevet arkadaşlar ikinizede katılıyorum bencede sevmek ağır geliyor bazen sevilmek daha kolay insan sevdiğini kaybedeceğini düşündüğü an anlıyor ki nekadarda çok seviyormuş meğer .içindeki boşlukla başbaşa kalmak çok zor sanki bütün vucudun ağrıyor ve sevdiğin yanında olunca hafifliyorsun.Bu güzel duyguyu herkez hakkıyla yaşasın sevdiğinin değerini versin sen nekedar seviliyorsan sevdiğinde o kadar sevilmek istiyor ama farkadeneyasakkelimeŞeniz

Sevmek ağırdır. Uykuları kaçırır, uyanıklığı sarhoşluğa çevirir...

Cok dogru..

"Her babayigidin haddi degildir sevmek", denilir bizde.

Sevmek ,sevilmek ayrıcalıktır ...Seviyor gibi gözüken riyakârlar korkutur beni
Sevmesin,yeter ki dürüstçe sevmediğini söyleyebilsin..Arkadaş,komşu,dost,sevgili farketmez..Herşey sevgili ile ,koca ile bitmiyor....Hayatın içinde bize onca yakın sandıklarımız var.Onların riyaları korkutur beni
Songülcüğüm güzel bir paylaşımdı sağol tatlım. İçimi boşalttım az,öz

BEN HEM SEVİP HEMDE SEVİLMEKTEN YANAYIM.KARŞIMDAKİ BENİ SEVMİŞ BEN ONU SEVMEMİŞİM NEYE YARAR.paylaşım için sağol.

Sevmek çok güzel bi duygu bence hayatın anlamı.Ama malesef sevmek o kadar basite indirildi ki günümüzde herkes herkesi seviyo ama göstermiyo.Sadece seviyorum demek yetmiyo görmek istiyo insan hissetmek istiyo sevildiğini....

X