Herkez birsey diyor

Samire tmv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2015
4.501
3.065
Of sıkıldım iyice kizimin yasinin dolmasina iki hafta var daha yürümüyor bide ayaklarinin ucuna basıyor iste ne zaman yuruyecen herkez yuruyor benim kizim 10 aylikken yuruduydu falan cocugun ustune gidiyorlar kizimda korkuyor agliyor ne yapacam bilmiyorum siz ne zaman alistirdiniz ne zaman yurumeye basladi

13 aylikken yürüdü kimsenin lafini takmadim kendi kendine yürüdü

Gelişimde çok güzel bir cümle vardır ;

Her birey farklıdır.
yani kıyas yapanları duymayıp ,görmeyin. Evladınıza baskı yapmayın. Bu onu teşvik etmez, korkudan dolayı ötelemesine neden olur daha da.

(başlıkta rahatsız ettiği için yazıyorum. Herkez değil herkes)

Son düzenleme:
benim yiğenlerde doğum günü olacağı güne kadar yürüyemiyordu anneleri ay ayakta dursada bi resim çeksek diyorlardı ama o gün ayakta durabildiler ve sonrada yürümeye başladılar . aceele etmeyin her çocuğun gelişimi farklıdır hepsi 10. ayda yürüycek diye bi koşul yok.
can sıkcak bi durum yok

Yigenim 15 aylik gecen ay yurumeye basladi.cok uzuluyorduk doktora bile gittik normal dedi.simdi yuruyor allah simdi nasip etmis.demekki diyoruz.iki dk oturmuyor cok yoruyor cok :)

teşfik değil teşvik yazılır :)

benimkiler 1 yaşından sonar yürüdü. iki bucuk yaşından sonar konuşmaya başladı. geçen aşıya gittik. 2 yaşında oğlum. yaşıtı bıcır bıcır konuşuyor cümle kuruyor. benim ki anne baba bile demiyor henüz. kızımda aynıydı. 2,5 yaşında herşeye baba diyordu. suya ba diyordu. başkada bişey demiyordu. doctor kreşe gönder dedi. bir haftada bulbul kesildi. şimdi şarkıları ezbere söylüyor. hatta kendi bestelerini yapıyor. çocuğunu sık sık kollarından tutup yere bastır. zaten gelişimi tamamlanınca yürü. kafanı rahat tut. milletin lafına bakma.

Yigenim 15 aylik gecen ay yurumeye basladi.cok uzuluyorduk doktora bile gittik normal dedi.simdi yuruyor allah simdi nasip etmis.demekki diyoruz.iki dk oturmuyor cok yoruyor cok :)
Evet bazıları bir bucuk yaşken yuruyormus ama burdakilerin hepsi birsey diyor yurusun diye zorluyor lar

Benim bebegim henüz yolda, gördügüm herkeze sorarim ama ne zaman yürümeye konusmaya basladilar diye meraktan. Ve genelde yasindan bir iki ay sonra yürümüsler. En gec duydugum ise 16 aylikkendi sanirim. Birde kilolu olan cocuklar gec yürüyormus. Esimin yegeni bir ara 12-13 aylikkendi sanirim yürümeye basladi ama düsünce korktu ve 2 ay falan yürümedi, sonra tekrar basladi.

Bu milleti anlamıyorum ya. 2 yaşında yürüyen çocuk biliyorum ben şimdi yerimde durmuyo. Kız çocuklaro biraz daha yavaş oluyor. Er olsun güç olmasın. Elbetteki çevrende söylenenleri dikkate almalısın ama böyle şeyleri değil(

Kizim kilolu degil koltukdan koltuga yuruyor ama ayakta duramiyor korkuyor usteleyincede agliyor

Sadece cesaretlendirin, baskı yapmayın. 10 ay erken daha yürümek için 16-18 aylık bebekler var yeni yürüyen. "Aaa yürümüyor mu" diyenlere yürüyünce işimi zorlaştıracak zaten, peşinden daha çok koşcam, geç olsun güç olmasın" deyip geçin. benim de oğluma daha emeklemiyor mu diyen çok olmuştu. "annesini seviyor emekleyince beni yoracağını bildiği için ağırdan alıyor" derdim hep. Gülün geçin millete. Her çocuk aynı değil. Parmaklarının ucuna basıyor demişsiniz, yürüteç ya da hoppala kullanan bebeklerde olurmuş genelde.

Evet yurutec kullanmistik simdi kullanmiyorum alismis galiba surekli parmaklarinin ucuna basiyor

arkadaşın dediği doğru bazı bebekler geç yürü geç konuşur benim annem 2,5 yaiında konuşmaya başlamış zekasında falan herhangi bir gerilik yok herkes kendi çocuğuna baksın. bir arkadaşımın çocuğu 1,5 yaşınaayken buna demişlr hala tuvalet eğitimi vermedinmi diye buda paniklemiş çocuk daha tuvaltin ne olduğunu bilmeden öğretmeye kalkmışlar. o bunu diyor şu şunu diyor diye hareket etmemek lazım biizm millet destek olmaz köstek olur. çok sinirleniyorum böyle diyenlere cevapta veremezsin küstah olursun en iyisi kulak asmamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…