- 1 Haziran 2015
- 4.501
- 3.065
-
- Konu Sahibi Samire tmv
13 aylikken yürüdü kimsenin lafini takmadim kendi kendine yürüdüOf sıkıldım iyice kizimin yasinin dolmasina iki hafta var daha yürümüyor bide ayaklarinin ucuna basıyor iste ne zaman yuruyecen herkez yuruyor benim kizim 10 aylikken yuruduydu falan cocugun ustune gidiyorlar kizimda korkuyor agliyor ne yapacam bilmiyorum siz ne zaman alistirdiniz ne zaman yurumeye basladi
Of herkez birsey diyor moralim bozuluyor13 aylikken yürüdü kimsenin lafini takmadim kendi kendine yürüdü
teşfik değil teşvik yazılır :)Gelişimde çok güzel bir cümle vardır ;
Her birey farklıdır.
yani kıyas yapanları duymayıp ,görmeyin. Evladınıza baskı yapmayın. Bu onu teşfik etmez, korkudan dolayı ötelemesine neden olur daha da.
(başlıkta rahatsız ettiği için yazıyorum. Herkez değil herkes)
benimkiler 1 yaşından sonar yürüdü. iki bucuk yaşından sonar konuşmaya başladı. geçen aşıya gittik. 2 yaşında oğlum. yaşıtı bıcır bıcır konuşuyor cümle kuruyor. benim ki anne baba bile demiyor henüz. kızımda aynıydı. 2,5 yaşında herşeye baba diyordu. suya ba diyordu. başkada bişey demiyordu. doctor kreşe gönder dedi. bir haftada bulbul kesildi. şimdi şarkıları ezbere söylüyor. hatta kendi bestelerini yapıyor. çocuğunu sık sık kollarından tutup yere bastır. zaten gelişimi tamamlanınca yürü. kafanı rahat tut. milletin lafına bakma.Of sıkıldım iyice kizimin yasinin dolmasina iki hafta var daha yürümüyor bide ayaklarinin ucuna basıyor iste ne zaman yuruyecen herkez yuruyor benim kizim 10 aylikken yuruduydu falan cocugun ustune gidiyorlar kizimda korkuyor agliyor ne yapacam bilmiyorum siz ne zaman alistirdiniz ne zaman yurumeye basladi
teşekkür ederimteşfik değil teşvik yazılır :)
Evet bazıları bir bucuk yaşken yuruyormus ama burdakilerin hepsi birsey diyor yurusun diye zorluyor larYigenim 15 aylik gecen ay yurumeye basladi.cok uzuluyorduk doktora bile gittik normal dedi.simdi yuruyor allah simdi nasip etmis.demekki diyoruz.iki dk oturmuyor cok yoruyor cok :)
Kizim kilolu degil koltukdan koltuga yuruyor ama ayakta duramiyor korkuyor usteleyincede agliyorBenim bebegim henüz yolda, gördügüm herkeze sorarim ama ne zaman yürümeye konusmaya basladilar diye meraktan. Ve genelde yasindan bir iki ay sonra yürümüsler. En gec duydugum ise 16 aylikkendi sanirim. Birde kilolu olan cocuklar gec yürüyormus. Esimin yegeni bir ara 12-13 aylikkendi sanirim yürümeye basladi ama düsünce korktu ve 2 ay falan yürümedi, sonra tekrar basladi.
Evet yurutec kullanmistik simdi kullanmiyorum alismis galiba surekli parmaklarinin ucuna basiyorSadece cesaretlendirin, baskı yapmayın. 10 ay erken daha yürümek için 16-18 aylık bebekler var yeni yürüyen. "Aaa yürümüyor mu" diyenlere yürüyünce işimi zorlaştıracak zaten, peşinden daha çok koşcam, geç olsun güç olmasın" deyip geçin. benim de oğluma daha emeklemiyor mu diyen çok olmuştu. "annesini seviyor emekleyince beni yoracağını bildiği için ağırdan alıyor" derdim hep. Gülün geçin millete. Her çocuk aynı değil. Parmaklarının ucuna basıyor demişsiniz, yürüteç ya da hoppala kullanan bebeklerde olurmuş genelde.