- 17 Ağustos 2024
- 71
- 26
-
- Konu Sahibi garibankiz
Arada bebek falan var ya hepsinde o yüzden bir şey demek istemiyorum ama tek suçumuz da bekar çocuksuz kocasız olmamız resmen yaSonuçta hak ederek gelmiyorlar o mevkiye, her türlü hakkınıza girmiş oluyorlar.
Allaha hava edin, mis
Bahtsız isen beşiz doğuracak olsan bile yapılmayınca yapılmıyor. Bazı insanlara böyle kolaylıklar hiç denk gelmezSelam kizlarr. Nöbetli çalışılan bir işte çalışıyorum ve hakikaten zor şartlarda çalışıyoruz. Ve bu zorluktan kaçmak isteyenler ya da gerçekten çocuk sahibi olmak isteyenler gerçekten bir sekilde hamile kalıp kendini idari kısma attırıyor. Bir de tayinci olanlar son sene diye hamile kalıyor. Kız sayısı da az ve su an 6 tane hamile var hepsi aynı zamanda hamile kamış ve hepsini 8-5 e aldılar resmen vallahi billahi tek yaptikalri şey sabahtan akşama kadar kahve ve iş de evrak kayıt. Yani Allah analı babalı büyütsin tabi sabilere asla lafim yok zor bir yol ama birkaçı açıkca dedi araya adam soktum kendimi yukarı aldiramadim çareyi çocukta buldum dedi. Tek suçumuz bekar kocasız olmak mı denk gelmiyor napalim denk gelse ben de yapacam hemen de işte
Ama insan bir içten içe bütün bu zorluklar bize kaldi diye düşünmüypr değil hata mı ediyorum acaba böyle düşünmekle
Önce kocayi bulayim da aynen ama ben yapacak olsam çocuk eşek gibi soğuk zorluk demeden calistirirlarBahtsız isen beşiz doğuracak olsan bile yapılmayınca yapılmıyor. Bazı insanlara böyle kolaylıklar hiç denk gelmez
Nasıl yani, bu ay Ayşe hamile kalsın Ayşe doğurmadan Fatma sen hamile kalamazsın mı deniyoduÇalıştığım yerlerde bu konu çok açık konuşuluyordu. Çocuk planı sırayla yapılmasıyla ilgili. Eğer plansız gebelik varsa da belirli süreli ek çalışan alınmıştı. Ama bu da plansız gebeliği gerçekleştiren kişilerin o şirketteki kariyerlerini olumsuz etkiliyordu.
Pardonda çok komik değil mi? Böyle bir yerde çalışmayı kim ister. Köle miyiz yani???Çalıştığım yerlerde bu konu çok açık konuşuluyordu. Çocuk planı sırayla yapılmasıyla ilgili. Eğer plansız gebelik varsa da belirli süreli ek çalışan alınmıştı. Ama bu da plansız gebeliği gerçekleştiren kişilerin o şirketteki kariyerlerini olumsuz etkiliyordu.
memur musunuz?Selam kizlarr. Nöbetli çalışılan bir işte çalışıyorum ve hakikaten zor şartlarda çalışıyoruz. Ve bu zorluktan kaçmak isteyenler ya da gerçekten çocuk sahibi olmak isteyenler gerçekten bir sekilde hamile kalıp kendini idari kısma attırıyor. Bir de tayinci olanlar son sene diye hamile kalıyor. Kız sayısı da az ve su an 6 tane hamile var hepsi aynı zamanda hamile kamış ve hepsini 8-5 e aldılar resmen vallahi billahi tek yaptikalri şey sabahtan akşama kadar kahve ve iş de evrak kayıt. Yani Allah analı babalı büyütsin tabi sabilere asla lafim yok zor bir yol ama birkaçı açıkca dedi araya adam soktum kendimi yukarı aldiramadim çareyi çocukta buldum dedi. Tek suçumuz bekar kocasız olmak mı denk gelmiyor napalim denk gelse ben de yapacam hemen de işte
Ama insan bir içten içe bütün bu zorluklar bize kaldi diye düşünmüypr değil hata mı ediyorum acaba böyle düşünmekle
Valla planlı bir şey yok herkes aynı anda hamile kalmis öyle bir şey konuşulmuyor hicÇalıştığım yerlerde bu konu çok açık konuşuluyordu. Çocuk planı sırayla yapılmasıyla ilgili. Eğer plansız gebelik varsa da belirli süreli ek çalışan alınmıştı. Ama bu da plansız gebeliği gerçekleştiren kişilerin o şirketteki kariyerlerini olumsuz etkiliyordu.
Buradakiler emin olun açıkça söylüyor soğuğa nöbete katlanamiyorum diye çareyi çocukta buluyorlar çünkü baya baya tolerans gösteriliyor hamile çocuklularavallahi kimsenin şu zamanda hamile kalayımda işten yırtayım diye çocuk yaptığını sanmıyorum zira bebek doğunca evde daha çok yoruluyorlar ve işe gelince dinleniyoruz diyorlar bende nöbetli çalışıyorum. Bu düşünceniz mantıklı değil.
Öyle ya vallahiPardonda çok komik değil mi? Böyle bir yerde çalışmayı kim ister. Köle miyiz yani???
Özel sektörde endüstri hayatına giriş 101 bilgisi..Pardonda çok komik değil mi? Böyle bir yerde çalışmayı kim ister. Köle miyiz yani???
Allah kurtarsınValla 33. haftamdaym nobetli bir iste calisiyorum. Gece nobeti tutamadigim icin 13 saatlik gunduz nobetilerini takviye ediyorum 2 ekibim var. Bebekten sonra kullanmak icin yillik izinlerimi kullanmiyorum. Bu sirada ekiplerimde millet yil sonu diye cayir cayir tatil yapiyor. Ben extra takviyeye gittigim icin normalde max 2 kisi cikacakken 3 kisi cikiyor. Hic oyle laylaylom prenses gebe olamadim.
Bende gebelik planlıyorum yaşım ileri iş yerim tamda kötüye gidiyor baya çıkan oldu yerine kimse gelmedi iş yükü arttı. Ama yinede kurtulmak için daha büyük bir sorumluluk olayına atlanmaz yaBuradakiler emin olun açıkça söylüyor soğuğa nöbete katlanamiyorum diye çareyi çocukta buluyorlar çünkü baya baya tolerans gösteriliyor hamile çocuklulara
Valla bende 16 yıldır iş hayatındayım nöbetli stresli sürekli ayakta kaldığım bir işim var. Ama gebelik planlıyorum o dönemde bende sallamayacağım elimden ne gelirse. Memurum ama bizde de mobing çok artık umrumdada değil açıkçası.Valla 33. haftamdaym nobetli bir iste calisiyorum. Gece nobeti tutamadigim icin 13 saatlik gunduz nobetilerini takviye ediyorum 2 ekibim var. Bebekten sonra kullanmak icin yillik izinlerimi kullanmiyorum. Bu sirada ekiplerimde millet yil sonu diye cayir cayir tatil yapiyor. Ben extra takviyeye gittigim icin normalde max 2 kisi cikacakken 3 kisi cikiyor. Hic oyle laylaylom prenses gebe olamadim.
Birimlerde evlilik düşünen kadınlara, evlilere çocuk planlamasını ekip arkadaşlarıyla paylaşmaları söyleniyor. Kritik bölümde çalışan 2 kişinin aynı anda hamile kalması birçok şeyi aksatabilir. Dışarıdan belirli süreli destek çalışan bile alınsa özel bilgi gerektiren işlerde bir şey ifade etmiyor. Benim birimimde de müdürümüz hamile kalmak istediğini öncesinde bana belirtmişti doğum izinlerimiz çakışmasın diye. Çünkü onun yokluğunda ben, benim yokluğumda o yürütebiliyor, ikimiz de olmazsak kısa sürede kimseyi o denli yetiştiremezdik. Ancak benimle paylaştığında ben de düşünüyorum, deniyoruz vs deseydim kendi planını erteleyebilirdi. Böyle duyunca garip gelebilir ancak 4 ay için çok rahatsız olmuyor insan.Nasıl yani, bu ay Ayşe hamile kalsın Ayşe doğurmadan Fatma sen hamile kalamazsın mı deniyodu
Ben de uzun zamandır çalışıyorum daha yeni evlendim sayılır. İş yerimizdeki çalışma arkadaşlarımın bir çoğu kadındı ve hepsi evli ve çocukları vardı. Sadece iki kişi bekardık. Bu durumda mesaiye kalınacaksa biz kalıyorduk. Ekstra bir iş çıkarsa biz yapıyorduk. Gece görevleri oluyordu. Genelde diğerleri bahane çıkarıyordu yine ben gidiyordum. Sonra içimizden biri hamile kaldı. Tabii bu kız dışarı işlerine falan çok az yazılıyordu. Yani ben bu duruma öyle aşırı takmıyordum ama keşke daha eşit şartlarda olabilsek diyordum.Selam kizlarr. Nöbetli çalışılan bir işte çalışıyorum ve hakikaten zor şartlarda çalışıyoruz. Ve bu zorluktan kaçmak isteyenler ya da gerçekten çocuk sahibi olmak isteyenler gerçekten bir sekilde hamile kalıp kendini idari kısma attırıyor. Bir de tayinci olanlar son sene diye hamile kalıyor. Kız sayısı da az ve su an 6 tane hamile var hepsi aynı zamanda hamile kamış ve hepsini 8-5 e aldılar resmen vallahi billahi tek yaptikalri şey sabahtan akşama kadar kahve ve iş de evrak kayıt. Yani Allah analı babalı büyütsin tabi sabilere asla lafim yok zor bir yol ama birkaçı açıkca dedi araya adam soktum kendimi yukarı aldiramadim çareyi çocukta buldum dedi. Tek suçumuz bekar kocasız olmak mı denk gelmiyor napalim denk gelse ben de yapacam hemen de işte