Herkesin 2 dksını ayırıp fikrini söylemesini rica ediyorum LÜTFEN :)

appleorange

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
16
0
36
Ankara
Merhaba herkese :) Ben 18 yaşındayım.Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümünden yeni mezun oldum.Son iki yıldır tiyatroya aşırı ilgim var ve meslek olarak seçmeye karar verdim.Ancak ailem müzik okumam konusunda çok ısrarcılar.Şöyle bir oturup düşününce bir eğitim fakültesinde müzik okursam en kötü ihtimalle müzik öğretmeni olurum.Kendimi geliştirmem,iyi bir çevre edinmem ve başarılı olmamla birlikte bu alanda çok daha fazla ilerleyebilirim.Öte yandan tiyatro okumayı da çok istiyorum.Sahnede olmak,insanları aynaymışcasına yansıtmak ve bu işi yapmak vazgeçilmek tutkum.
Özellikle büyüklerime soruyorum sizce üniversitede tiyatro mu müzik mi okumalıyım? Müzik okursam mutlaka tiyatrodan yüksek lisans yapacağım ve ya üniversitede okurken peşini hiç bırakmayacağım ancak böyle olursa müziğin sorumluluğu tiyatrodan önce gelecek.Temel taşım müzik olacak.
Fikir ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.Şimdiden yardımcı olup 5 dksını ayıran herkese çok teşekkür ederim.Bilin ki bütün yorumları düşünüp değerlendireceğim ve kendime yol çizeceğim.Düşünceleriniz benim için çok kıymetli. :81:

AYRICA YAZMAYI UNUTTUM ŞİMDİ EKLİYORUM: Ankara Üniversitesi'nde çeşitli dil bölümleri tutuyor.Latin,Çağdaş Yunan,Yunan,Hungoroloji (Macar dili edebiyatı),Kore Dilleri. Gazi Üniversitesi'nde de Arap dili ve Edebiyatı.

Son düzenleme:
Müzik okuyup tiyatrodan yüksek lisans yapmak çok mantıklı İkisini de yaparsın işte.Bu benim görüşüm tabi

Başarılarr

Önemli olan hangisinde daha çok ilerleyeceğin değil hangisini daha çok severek yapacağın bence.
İkisi de çok güzel bölümler bence ama sen hangisini daha çok istiosan hangisinde daha mutlu olacağına inanıosan onu seçmelisin...

ben de öğretmenim.malesef ileriye yönelik ekonomik sıkıntıları düşünmek zorunda kalarak cevaplayacagım .
bu zamana kadar müzik eğitimi aldın ileride iyi bir öğretmen olabılırsın.tiyatroya yönelip sadece kendini ona adarsan ekonomik ilerde ekonomik sıkıntılar yasaman muhtemel.
benim cok yakın bir arkadasım üniverstede okul öncesi ogretmenliğinde okurken 1 bucuk yıl drama egitimi aldı,lider oldu,belgesi de mevcut.su an hem öğretmenlik yapıyor hemde drama egitimi veriyor.
yüksek lisans bu kurslar kadar faydalı olmaz diye düşünüyorum.yüksek lisansta pratik yapmaya cok zaman ayrılmaz,bu kursların ders sayısı daha fazla cünkü.Yolun acık olsun....

Gönlüm tiyatrodan yana elbette :)) Ancak ister istemez Türkiye şartlarını da hesaba katmak durumundayım.Bakalım hayırlısı neyse o olsun :) Çok teşekkür ederim.

Sizden önceki yoruma da tam da söylediklerinize göre bir cevap verdim ve sonra sizin yorumunuzu gördüm.Çok haklısınız.Dediğiniz gibi ekonomik durumu düşünmeliyim ve düşünüyorum da.Zaten tiyatroya gözüm kapalı atlamama nedenim de bu :)

Ben müzik okumanı daha mantıklı görüyorum canım.Çünkü hem bu zamana kadar eğitimini almışsın hem de açıkçası tiyatro ülkemizde karın doyurmuyor malesef.Şimdilik tiyatro çok eğlenceli, cazip gelebilir ama daha sonra ekonomik sıkıntılar başlar.Oyüzden ben diyorum ki müzik eğitimine devam et tiyatroyu da hobi olarak sürdür.Mesela gittiğin okulda tiyatro kulübüne filan yazıl.

Çok mantıklı ve iyi bir fikir.Büyük ihtimalle böyle yapacağım.Çok teşekkür ederim :))

ben olsam müzik okurdum türkiye de her açıdan daha avantajlı
zevklerin kadar geleceğin de önemli
bende moda tasarım istiyordum ama malsefe daha ciddi bi meslek secmek zorunda kaldım
hayatt...ama tiyatro kuluplerı var okulda oralara zaten gidebilirsin

geçen haftalarda bende tiyatro kursu hakkında fikir almıştım:) bana kalırsa müzik olsun tercihin..müzik öğretmeni ol bence..

Bence müzik okuyup 2. yılında tiyatrodan çift anadal veya yandal yapabilirsin. Birçok üniversite böyle imkanlar sunuyor. Bu seçeneği de düşün derim. Şimdiden başarı dolu bir üniversite hayatı diliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…