Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Adım müzeyyen,ilk kez yazıyorum daha önce yorumlarınızı okuyordum ama konulara dahil olmak istiyorum tecrübeli annelerin tavsiyelerine de çok ihtiyacım var. ben yedi ocak 2012 de sezeryanla doğum yaptım suyum çok azaldığı için oğlumun ciğerlerine kaka kaçmış.beni yoğun bakımda bekletirken yavrumu 2-3 saniye gösterip başka bir hastaneye sevk ettiler tam altı gün ayrı kaldık çok şükür şimdi beraberiz ama yavrumu biberonla beslemişler ne yaptıysam emziremedim emmedi göğsümü şimdi mamayla besliyorum ilk zamanlar sütüm biraz vardı pompayla çekip içiriyordum ama artık yok denecek kadar azaldı. yavrumun çok gazı oluyor çok ağlıyor kendimi çok kötü hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum içinizde yaşadıklarıma benzer durumları yaşayan yada tavsiyeleri olanlar vardır mutlaka.şimdiden teşekkür ederim.
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
gaz sorunu yaşamıyoruz ama sana önerim şiddetli sancı anında bir çay kaşığı kimyonu yarım çay bardağı su ile bir taşım kaynat ılıyınca bir kaç çay kaşığı içir sonra ılık bir banyo yaptır bebe yağı ile masaj yap karın ve sırt bölgesine işe yarar
bugün annemede bebeğin gazı için kimyonu tavsiye etmişler. hemen hazırlayıp içireyim şimdi birde kakasını yapamıyor kabız oldu.şaşkına döndüm valla. tekrar teşekkürler
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
geçmiş olsun bebeğin çok küçük kabızlık için gıda takviyesi yapamazsın mamalar kabızlık yapıyor ama yapacak bişey yok zamanla herşey yoluna girer tedirgin olma
sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs
Kayıtlı Üye
milupanın gazlı bebekler için özel maması vardı yanlış hatırlamıyosam. milupa sitesinden bi araştır istersen.
76 dan 60 a uzun yolculuk
Kayıtlı Üye
arkadaşım öncelikle güle güle büyüt bebegini
aynı zamnda da geçmiş olsun
hikayelerimiz çok benziyor
benimde oglum şimdi 1yaşını doldurdu Allaha şükür
dogum esnasında cigerlerine su kaçtı
ve ben bebegimi hiç görmeden başka bi hastaneye ambulansla yogunbakıma gönderdiler
12 gün yogunbakımda kaldı kuzucum
ben bebegimi iki gün sonra gördüm
ilk zamanlar hiç agızdan beslenemedi
ddaha sonra biraz iyi olunca gündüzleri ben emzirmeye gidiyordum
geceleride mama verdiler
ve sonuç maalesef
bebegim eve gelince beni çok zor emdi
1ay ya emdi ya emmedi oda ittire kaktıra
bizde mama verdik
gaz sorunu içinde ayaklarının altına ve karnına zeytinyag sür
rahatlatırr
kimyon bebeğin midesine zarar verir dediler...ne yapacağımı şaşırdım. yavrum gazdan kıvranıp ağlıyor,ben çaresizlikten
ANNE olmak gerçekten çok güzel ama gaz sancısı ve kabızlıktan yavrumun çaresiz ağrı acı içinde kıvranmasına şahit olmak ve çok fazla birşey yapamamak çok zor insanın ömründen ömür alıyor ALLAH beterinden korusun yavrularımızı acil şifalar versin.Ben anneliğin bu kadar derin duygular uyandırdığını ve bu kadar zor olduğunu hiç tahmin etmezdim,hem çok güzel hemde çok zor.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
sorun hala devam ediyor mu
evet hazır mama yediği için karnı şişiyor kabızlığı devam ediyor. Emmiyor bir türlü, aç bırak diyorlar o zaman emebilirmiş acıkınca çok ağlıyor onada benim yüreğim dayanmıyor sütümü sağıyorum ama çok az oooooooooooofffff ooooff ne yapacağımı gerçekten şaşırdım.
Yeni doğan yavrusunu mamayla beslemek zorunda kalan anneler bebişinize su içirmeyi sakın ihmal etmeyin çok önemli.Gazı ve kabızlığı çok büyük ölçüde önlüyor. içebildiği kadar içsin dedi bize hemşire
canım benim durumum biraz daha farklı benim sütüm az bebeğim doymaz diye hem göğsümü hem biberon verdim ama maalesef kızım göğsümü bıraktı biberonu istedi çok yıkıldım nasıl bir hata yaptım diye elektrikli pompa aldım ama maalesef 3 ay verdim sonra sütüm iyice azaldı bende bıraktım ama sana tavsiyem pes etme sakın ya göğsünü vermeye çalış acıkınca alır yada sütüm çok azaldı diye pompayla çektirmeyi bırakma en azından 6. ayına kadar ne gelirse o kar diye düşün sütünü geldiği kadar ver ben halen vicdan azabı çekiyorum yavrumu mahrum ettim sütümden
Benimde bebegim gazli bi bebekti su anda 4 aylik. 2 ay gaz sorunu yasadik denemedigim sey kalmadi milipanin razene cayi kimyon aci elma yagi muskat gibi daha bi cok sey ancak hepsi bir iki gun iyi gelir gibi olup hic bir faydasi olmdi. Doktoumuzda bunun kolik oldugunu ve bebege hic bi zarari olmadigini soyledi biraz rahatladim cunku cok agliyodu. O zamanlarda kucagina alip farkli odalara gotur. Elektrik supurgesini calistir cok ise yariyo. Ama tek ilaci sabir geciyo emin ol. Gaz bitincede baska sorunlar cikiyo merak etme. Bebesinle mutlu bir omur diliyorum tek sorununuz gaz olsun yeterki
merhabalar, çok teşekkürler ALLAH sizede bebeğinizle mutlu sağlıklı ömürler versin,benim oğlum üç buçuk aylık oldu.Gaz sorunumuz büyük oranda azaldı. ama halen emmiyor ne zaman emzirmeyi denesem ağlamaya başlıyor çok zor çok eksik hissediyorum kendimi pompayla çekmeye çalışıyorum ama artık sütüm de yok damla damla geliyor sihirli bir değnek istiyorum bebeğim çok emsin çok sütüm olsun istiyorum ama olmuyor olmuyor.
kimyon bebeğin midesine zarar verir dediler...ne yapacağımı şaşırdım. yavrum gazdan kıvranıp ağlıyor,ben çaresizlikten
çok gaz problemmiz yok ama ben de gazı çok olunca 1 çay kaşığı kimyonlu su veriyorum,zararı olacağını sanmam,gaz için olan damlalar da sonuçta bitkisel yağlardan vs yapılıyo ,ayrıca kimyon gaz için birebir olan bir baharattır,zaten 1 çay kaşığı suyunu veriyosun,hasta olunca antibiyotik bile kullanıyoruz sonuçta,mideye ilaç mı kimyon mu daha çok zarar verir tartışılır bence