• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes bir düşük kalorili yiyecek önerisinde bulunabilir miiii:)

Mikerinos

ATAM izindeyim...
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
1.131
21
66
Diğer
Arkadaşlar özellikle akşam yemeği için tavuk, hindi göğsü vs gibi düşük kalorili şekersiz ve mümkünse sağlıklı yiyecek önerilerinde bulunabilir misiniz ve pratik olursa güzel olur.. Şu anda örnek olarak aklıma sadece tavuk göğsü falan geldi.. Sebze de olur ama pratik olması lazım.... Siz bilirsiniz dedim hadi herkes bir öneride bulunsun hem başkaları da faydalanır....

Metabolizmayı hızlandıran ve karaciğeri temizleyen yiyecek önerileri de verirseniz çoook sevinirim....:1::1::1:

Selam, bir yemek kitabı aldık en son, onda diyet yemekleri diye bir bölüm var. Kitap süper de diyet yemeklerinden birşey denemedik henüz. Bu arada, bu bilgi işine yarar mı onu da bilmiyorum. :27:

Mikerinoscum,
Tavuk göğsü veya hindiyi julien doğranmış kabak, havuç, biber ile fırın torbasına
koyarak hiç yağ eklemeden koyabilirsin. Tat vermesi için biraz sarımsak ve soğanı
kekik, defne yaprapı ve hafif pul biberle diğer sevdiğin baharatları da ekleyebilirsin.

Eğer etleri pişirmeden önce biraz haşlarsan yağı suya geçiyor ve kalorisi de azalıyor.
Ben öyle diyet yemekleri bildiğim için yazmadım, yemekte yağı pek sevmem böyle
yaparım genelde. Oradan yola çıktım.

Bu arada acı pul biber gibi baharatlar metabolizmanı hızlandırır. Yemeklere azıcık
eklemek iyidir.

Bu arada karaciğeri temizleyen demişsin ya sezonu geldiği zaman dolabında bol bol
enginar stoğu oluştur. Karaciğere ve karaciğer enzimlerine etkisi mükemmel. Ayrıca
başta bitkisel yağlar ve yanmış yağlar olmak üzere her türlü yağa dikkat et.

Yağlar içerdikleri bazı vitaminler yönünden önemlidir ama bu yağların aşırı tüketimi
ile karaciğerde depoya dönüşecek bilimum muhteviyat insan için sakıncalıdır.

Bu arada karaciğeri temizleyen demişsin ya sezonu geldiği zaman dolabında bol bol
enginar stoğu oluştur. Karaciğere ve karaciğer enzimlerine etkisi mükemmel. Ayrıca
başta bitkisel yağlar ve yanmış yağlar olmak üzere her türlü yağa dikkat et.

Yağlar içerdikleri bazı vitaminler yönünden önemlidir ama bu yağların aşırı tüketimi
ile karaciğerde depoya dönüşecek bilimum muhteviyat insan için sakıncalıdır.

Çook teşekkür ederim gerçekten faydalı bilgiler:1::1::1:

Canim pratikmi bilmiorum ama mucveri biliomusun ben onu tavada pisiriom tek tek tavayi cok az en basta yagliorum :)teker teker pisirmesi biraz uzun suruyor ama ben cok yapip buzdolabina koyuyorum ara ara gidip 1tane agzima atiom:) sogukda cok guzel oluo:)

kurumuş sebzelerden yemek yapabılırsın hem yazdan kalma sağlıklı oluyolar şimdi hormonlular. bırde en kalorisi düşük yıyecek dıyınce aklıma mantar geliyo g.i de düşük mantarın

Canim pratikmi bilmiorum ama mucveri biliomusun ben onu tavada pisiriom tek tek tavayi cok az en basta yagliorum :)teker teker pisirmesi biraz uzun suruyor ama ben cok yapip buzdolabina koyuyorum ara ara gidip 1tane agzima atiom:) sogukda cok guzel oluo:)

Ben mücveri fırında pişiriyorum. Geniş bir tepsiye yayıyorum, mis oluyor...
mücveri tatlandırmak için de mutlaka dere otu ve hafif sarımsak kullanıyorum.
Diyet falan uyguluyorsan yemekten 10-15 dk önce biraz dere otu tüketirsen
tokluk hissi verir hem bol bol da C vitamini içerir bu ot, bi de E vitamini :56:

tokluk hissi verir hem bol bol da C vitamini içerir bu ot, bi de E vitamini :56:

Gülenyelken ben de mücveri fırında pişiriyorum ve kesinlikle haklısın, çok leziz oluyor.
Bir tarif bulmuştum internetten denedim harika oldu.
2 havuç,2 patates, biraz pırasa, maydanoz, üç yumurta, 3 yemek kaşığı yoğurt, çok az kabartma tozu (ben tepeleme 3 çay kaşığı kullandım), tuz, karabiber.
Bu malzemeleri rendeliyorsun.
Önce bir tavada çok hafif yağ ile soğanı kavuruyorsun, ince doğradığın pırasaları içine atıyorsun, sonra rendelediğin malzemeleri, dirilikleri inene kadar pişiriyorsun.
Yumurta, maydanoz,tuz, karabiber yoğurt da başka bir kapta karıştırılıyor
En son bu rendelenmiş malzeme (soğutulacak) soğuduktan sonra içine döküyorsun, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyorsun.

yağlanmış borcamda 200 derece, kızarana kadar bekliyorsun:)

Dere otuna bayılırım ben, her sabah domatesime eklerim ve de kekik :D

Şimdi evde olsam hemen yapardım Lambrusco :16::16:
Sebzelere bayılırım ben...

Fırında yağlar yanmadığı ve yemek yavaş yavaş piştiği için
bence hem daha sağlıklı hem daha leziz tatlar ortaya çıkıyor...

cNim valla bunu soyledigin ii oldubende tavada ugrasiom tek tek:)

Gülenyelken ben de mücveri fırında pişiriyorum ve kesinlikle haklısın, çok leziz oluyor.
Bir tarif bulmuştum internetten denedim harika oldu.
2 havuç,2 patates, biraz pırasa, maydanoz, üç yumurta, 3 yemek kaşığı yoğurt, çok az kabartma tozu (ben tepeleme 3 çay kaşığı kullandım), tuz, karabiber.
Bu malzemeleri rendeliyorsun.
Önce bir tavada çok hafif yağ ile soğanı kavuruyorsun, ince doğradığın pırasaları içine atıyorsun, sonra rendelediğin malzemeleri, dirilikleri inene kadar pişiriyorsun.
Yumurta, maydanoz,tuz, karabiber yoğurt da başka bir kapta karıştırılıyor
En son bu rendelenmiş malzeme (soğutulacak) soğuduktan sonra içine döküyorsun, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyorsun.

yağlanmış borcamda 200 derece, kızarana kadar bekliyorsun:)

Dere otuna bayılırım ben, her sabah domatesime eklerim ve de kekik :D

Canin suan verdigin tarifi deniorum ama sanki bisesi eksik gbi geldi ayy iki lokma yiyebildim acikcasi pek begenmedim.

Son düzenleme:
Back
X